Villantós karácsonyi vacsora

Időpontok

  • 2021-12-12 (10-16 h) 4 hely
Jelentkezem

Létszám

10 fő

Szint

Alapfok

Helyszín

1081 Budapest, Rákóczi út 63. 1 emelet / 7A, 19-es kapucsengő

Részvételi díj

39.990 Ft / 1 fő

79.980 Ft / 2 fő

119.970 Ft / 3 fő

159.960 Ft / 4 fő

Jelentkezem

Ti mondtátok

  • Köszönöm a meleg fogadtatást, a türelmedet, és az alapos bemutatót!
    Életre szóló élménnyel gazdagodtam, és szinte már biztos hogy menni fog a macaron készítés!
    Az első próbálkozàsomról...


    Kapunics Gréta

 

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Keresztnév:
E-mail cím:

 

icon_kedvenc

Villantós karácsonyi vacsora

Bűvöld el a családot és a barátaidat az év legkülönlegesebb vacsorájával!

Imádsz családi, baráti lakomákon kitenni magadért és mindig valami különlegessel meglepni a vendégeidet? Szeretsz új recepteket kipróbálni, az ünnepi alkalmakra valami izgalmas ételsorral készülni? Akkor ez a program neked szól! Gyere és merülj el velem a főzés, az ízek, az illatok, a látvány élvezetében, és hangolódjuk együtt a közelgő karácsonyi ünnepekre, hogy idén igazán örömteli és felejthetetlen legyen a karácsony. 

 


 

Program:


9:45 – 10:00 

Érkezés


10:00 – 15:15 

Egy lenyűgöző karácsonyi menü elkészítése a tanfolyam résztvevői által, amivel bátran villanthatsz a vendégid előtt. A receptek elkészítése nem csak élvezetes, hanem hasznos is, mert közben mindenki be tudja gyakorolni, otthon hogyan lehet a profi trükkök és késtechnikák használatával sokkal gyorsabban, dinamikusabban főzni.

 

Főzés közben ha elkészül az előétel, hagyok időt, hogy le tudjatok ülni elfogyasztani, egyúttal kicsit kifújni magatokat, hogy aztán újult erővel vessük bele magunkat a főzésbe. 

 

A sütés-főzés során rengeteg olyan tippet osztok meg veled, amik segítenek, hogy más receptekhez is bátrabban, nagyobb magabiztossággal kezdhess hozzá. 

 

A tanfolyam nagyon nagy haszna, hogy valószínűleg sok olyan alapanyagot és technikát ismersz majd meg, ami nem csak megkönnyíti, hogy érdekesebben, változatosabban főzz, de gyorsabban is fogsz főzni. 


15:15 - 16:00 

Jó hangulatú ebéd egy pohár borralnyugodtan asztalhoz ülünk, hogy gyorsan-frissen megkóstoljuk az elkészült menüt.

 


 

 

Menü:

 

tesztaban sult camambert_132.02778x82.02778.jpgTésztában sült camambert 

A tésztában sült camembert egy fantasztikus vendégváró recept. Biztos vagyok benne, hogy a tanfolyam után rengetegszer fogod elkészíteni, különösen az őszi-téli vendégvárások során! Nagyon komoly hatást lehet vele elérni, és ahhoz képest pofon egyszerű az elkészítése! 

 

borjuragu leves_132.02778x82.02778.jpgCitromos borjúraguleves 

A leves elkészítésénél használt alaplével nem csak ezt az ünnepi levest varázsolhatod nagyszerűvé, de minden egyéb levesednél, főzelékednél tudod majd használni. Ha még nem dolgoztál borjúhússal, arra is nagyszerű alkalom ennek a levesnek az elkészítése. 

 

 steak libamajjal_132.02778x82.02778.jpgBélszínjava libamájjal, Sauvignon mártással, ropogós burgonyával

 A steak sütés már önmagában egy nagyon hasznos tudás, a libamáj elkészítése már csak hab a tortán! A köret pedig egy ragyogó alternatíva a megszokott burgonya köreteid sorában. Nem tudom ki hogy van vele, de én élek-halok a változatosságért, és ez a köret pont ilyen. Kis erőfeszítéssel egy olyan fantasztikus köretet készítünk, ami egyszerűen észbontó! Van, aki nagyon nagy mártás rajongó, van, aki kevésbé. Aki szereti a mártásokat, annak ez a mártás kötelező. Tudom, hogy nem csak steak, de akár egy hétköznapi gyors sült mellé is el fogja készíteni.

 

 

csokolade szufle_132.02778x82.02778.jpgCsokiszuflé konyakos meggyel, vaníliafagyival

 Nagyon kevesen vannak, akik ellen tudnának állni egy olyan desszertnek, mint ez! Elképesztő, amikor belevájsz a kanaladdal, és egyszerre mindent betölt a csokoládé és a konyakos meggy édes-erős illata, vagy ahogy a ropogós kéreg alól lágyan, forrón bugyog elő a csokoládé. A vanília fagyi hideg krémessége pedig gondoskodik arról, hogy minden falat egy újabb meglepetés legyen.

 

 


 



Miért pont a te főzőtanfolyamodat válasszam?

 

Vendéglátós családból származom, én vagyok a harmadik generáció, aki hivatásának választotta a főzést. Annyira szeretem, hogy el sem tudom képzelni, hogy bármi mással foglalkozzak!

 

Közgazdaságtant, vendéglátást és rendezvényszervezést tanultam, és 11 évet dolgoztam a turizmusban mielőtt elvégeztem a szakács iskolát és megalapítottam a saját főzőiskolámat.

 

Alaposan megvizsgáltam a hazai helyzetet, és a rengeteg jó mellett sok olyan dolgot tapasztaltam, ami nem tetszett. Például amikor egy főzőtanfolyamon nincs, vagy csak nagyon hiányos a recept, vagy szó szerint lényegi információk nem hangzanak el.

 

A saját tanfolyamaimat nagyon nagy precizitással úgy alakítottam ki, hogy ha csak egyszer látogatsz el valamelyik főzőtanfolyamomra, a főzésről olyan módon kezdesz el gondolkodni, ami megnyitja előtted  fejlődés útját. Azonnal alkalmazható tudást adok, és nem csak egy show-t, ami aznap este nagyon érdekes volt, de nem tanultál belőle semmit.  

 

 

Néhány visszajelzés azoktól, akik már részt vettek a Villantós karácsonyi vacsroa főzőtanfolyamon:

 

  • Kedves Niki! Karácsonyra elkészítettem a teljes menüt, és soha ekkora sikerem még nem volt! Minden tökéletesen sikerült, az időzítés, a beszerzés, minden. Nem hittem volna, de szinte mindenki kétszer szedett mindenből!  Üdv: Rita

 

  • Kedves Niki! Karácsony előtt már elkezdtük sütni esténként a tésztában sült camaembert-et, de még szilveszterre is készítünk, mert annyira imádja a család! Üdvözlettel: Ákos és Lilla

 

  • Szia Niki! Mindig is meg akartam tudni, hogy készül a libamáj, nagyon örülök, hogy most végre sikerült. Boldog karácsonyt! Klaudia

 

  • Kedves Niki, sajnos csak ritkán találkozunk a testvéremmel, mert külföldön él. De most olyan nagyszerű volt nálad végre együtt lenni, és így biztosan közösen fogjuk otthon készíteni az ünnepi menüt. Köszönjük a szuper élményt! Maja és Eszter

 

  • Szia Niki! Nem csak a steaknek van sikere otthon! Idén karácsonykor háromszor is rendelt a család csoki szuflét, és mindig pontosan úgy sikerült, ahogy a tanfolyamon! Köszi!  Zoli


 

Gyakran ismételt kérdések:

 

Hogyan zajlik a tanfolyam? Mi történik azután, hogy megérkeztem?

A tanfolyam kezdése előtt 10 perccel korábban érdemes érkezni. Ez pontosan elég arra, hogy lélekben is kicsit megérkezz, letedd a kabátod, táskád, kezet moss. A cipődet nem kell átváltani, és lábzsákot sem kell majd húznod. Ha van kedved kötényt kötni, hogy steaksütés közben ne legyen zsíros a ruhád, a fogason sorakozó kötények közül választhatsz egyet.  Ha nincs kedved, ez sem kötelező. A főzőtanfolyamra érdemes olyan felsőben érkezni, aminek hosszú ujja van, hogy sütéskor védje a karodat. Illetve ne a legdrágább, legkülönlegesebb cipődet vedd fel, hogy steaksütés közben ne azon kellejen aggódnod, vajon rá fog-e fröccsenni a zsiradék, vagy sem? 

 

A programot mindig igyekszem pontosan kezdeni. Ha valaki késik, és jelezte, akkor sem várakoztatom meg, akik ott vannak, hanem kezdünk. 

Minden tanfolyam elején átnézzük mi mindent fogunk együtt aznap elkészíteni, miről lesz szó az elméleti anyagban, és az ételek elkészítése konkrétan hogyan fog zajlani.

 

A tanfolyamon létszámtól függ az ételek elkészítési módja. A fogások elkészítése történhet egyénileg, párban vagy csoportban.

A tanfolyam menetrendjét fentebb találod, percre pontosan lebontva. Az ételekről, amiket elkészítünk, szintén a fenti blokkban találsz részletes leírást és fotókat. 

 

A tanfolyamra egyedül is jelentkezhetek? 

Nyugodtan jelentkezhetsz egyedül is. A tanfolyamok időpontjainál pontosan lehet látni, hogy arra a dátumra hány szabad hely van, úgyhogy tudsz arra is következtetni, hogy az egy kisebb, vagy nagyobb létszámú tanfolyam lesz. Válassz olyan időpontot, ahol a te habitusodnak megfelelő lesz a létszám. Egyébként a tanfolyamaim még teltház esetén is kis létszámú, exkluzív programok, hogy minden résztvevőre tudjak figyelni, mindenki megkapja a szükséges mennyiségű segítséget, és feltehesse a kérdéseit.

Arra az egyre érdemes csak felkészülni, hogy a tanfolyamokon a minimális létszám a 3 fő. Így ha azon a dátumon teljesen egyedül lennél, meg foglak kérni, hogy válassz egy másik időpontot, ahol biztosan meg van a megfelelő minimális létszám. 



Lehetséges, hogy ügyetlen leszek, le fogok égni?

Van egy jó hírem, meg egy rossz. A jó hírem az az, hogy mindenki más is ugyanettől fél, aki veled együtt részt vesz a főzőtanfolyamon. A rossz hír, hogy senki nem azzal lesz elfoglalva, hogy te mit csinálsz, vagy hogyan csinálod. Mégpedig azért, mert a főzőtanfolyamokat úgy építettem el, hogy azalatt a 4 óra alatt, amíg a program tart, rengeteg tennivalónk lesz, mindig történik valami érdekes. Úgyhogy mindenki nagyon-nagyon el lesz foglalva azzal, amit éppen csinálnia kell, és előbb-utóbb el is felejti, hogy vajon mások mit gondolnak róla. 

 

Lehetséges, hogy nem fogok hallani semmi újat, mert már évek óta elég komoly színvonalon főzök?
Ha tetszik a menü, akkor érdemes lehet eljönni, mert sok olyan dolgot is tanítok, hogy a főzésben általában hogyan lehet a dolgokat gyorsabban, hatékonyabban csinálni. Amellett, hogy egy jó élmény, a tanfolyamnak ez a része is hasznos lehet a számodra. 

 

Ha nem szoktam főzni, ezután sem szeretnék, akkor is van értelme eljönni egy főzőtanfolyamra? Annyi mást lehetne helyette csinálni...

Erre is van egy személyes sztorim. A főzőtanfolyamokról pont ezt gondoltam. Hogy minek? Tök jól főzök, most 3-4 óra alatt nem fog már velem ott olyan nagy dolog történni. A családom már évek óta nyaggatott, hogy menjek már el egyre, mert szerintük nagyon tetszene nekem, de makacsul ellenálltam. Aztán egyszer már annyira elegem volt belőlük, hogy megadtam magam. Elmentem végre valahára egy főzőtanfolyamra. És annyira bejött az élmény, hogy hamarosan megnyitottam a saját főzőiskolámat. Úgyhogy amíg nem próbáltad, nem tudhatod. Lehet, hogy pont neked való!

 

Ha nem bírom, hogy mindenki rám figyel, akkor hogy fogom érezni magam egy ilyen tanfolyamon?

A tanfolyamokon nagyon ügyelek rá, hogy mindenkire egyforma figyelem jusson. Ha szeretnél inkább elvegyülni a tömegben, hogy véletlenül se legyél túlzottan a figyelem középpontjában, akkor neked érdemes lehet a nagyobb létszámú tanfolyamokra jelentkezni. A főzőtanfolyamok időpontjainál látszik a szabad helyek száma. Válassz olyan időpontot, ahol vélhetően kényelmesen érzed majd magad. 

 

Előfordulhat, hogy túl sokan lesznek, ezért nem kapok elegendő segítséget, és nem tehetem fel a kérdéseimet?

A tanfolyamokon nagyon ügyelek rá, hogy mindenkire egyforma figyelem jusson. Ha szeretnél sok-sok személyes segítséget kapni tőlem, és sok-sok kérdésed van, akkor neked érdemes lehet a kisebb létszámú tanfolyamokra jelentkezni. A főzőtanfolyamok időpontjainál látszik a szabad helyek száma. Válassz olyan időpontot, ahol vélhetően kényelmesen érzed majd magad. 

 

Lehetséges, hogy nekem nem fog sikerülni az ételek elkészítése, vagy olyan dolgot kell csinálni, amire nem leszek képes?

Lehetséges, hogy vannak olyan tapasztalataid, ha otthon el akarsz készíteni egy receptet, hogy nem sikerül és csalódott leszel. Pedig kép is van a receptben, és a tied nem hasonlít. Megnyugtatlak, az esetek 110%-ában nem te vagy a hibás, hanem kifogtál egy rossz receptet. 

A tanfolyamokat 2012-óta tartom, és már több, mint 7000 emberrel főztem együtt - még leírni is sok!-, de nem láttam még olyat, hogy a főzőtanfolyamon valaki ne lett volna képes megcsinálni, amit meg kellett, vagy ne sikerült volna neki az étel. A tanfolyamaimon pontosan azt tanítom, hogy a főzés egy szuper izgalmas, szuper érdekes dolog, amit érdemes csinálni. Nem olyan, amit érdemes elkerülni, mert csak kudarc érthet. Pont, hogy a főzésben a legkönnyebb sikereket elérni! 

 

Lehetséges, hogy csak a tanfolyamon sikerül, de otthon nem fog? Láttam már ilyet...

Sajnos én is. Előfordulhat, hogy egy nem megfelelő főzőtanfolyamot fogtál ki, és vagy nem is kaptál receptet, vagy amit kaptál, az nem volt elég pontos. Én nagyon oda figyelek rá, hogy a receptjeim precízek, könnyen érthetőek, részletesek legyenek annak érdekében, hogy otthon bármikor el tudd készíteni újra meg újra, évek múlva is! 

 

Lehetséges, hogy olyan konyhai eszközöket, alapanyagokat fogunk használni, ami nekem otthon nem áll rendelkezésemre, vagy túl macerás a beszerzésük? 

Van néhány trükkös konyhai eszközöm az igaz, de mindegyiket lehet egy kis kreativitással helyettesíteni. Speciális konyhagépeket nem használok pont azért, hogy a receptek amiket tanítok, otthoni körülmények között is könnyen kivitelezhetőek legyenek. Az alapanyagok beszerzésével kapcsolatosan pedig el foglak halmozni beszerzési tippekkel. Azokkal a helyekkel foglak megismertetni, ahol mindent egyszerre be tudsz majd szerezni, hiszen senki nem szeret fölöslegesen sok időt fordítani a főzés előtti bevásárlásra. 

 

 

Ne feledd, a tanfolyamok kis létszámosak, így a helyek gyorsan betelnek. Egyetlen dolgod maradt,töltsd ki a jobb oldali jelentkezési űrlapot és találkozzunk a következő órán!



Minimum létszám: 2 fő

Maximum létszám: 12 fő

 

Módosítás:

Ha bármilyen okból módosítani szeretnél a részvételed időpontján, a program kezdete előtt legkésőbb 

  • 5 nappal még dímjmentesen megteheted,
  • 4 nappal a tanfolyam kezdete előtt 10.000 Ft/fő módosítási díj fizetendő,
  • 72 órával a tanfolyam kezdete előtt a tanfolyam elveszik. 



 

Vissza