Újra reneszánszát éli az otthoni kenyérsütés, egyre többen jönnek rá, hogy a házilag sütött kenyér sokkal finomabb és egészségesebb, mint a bolti társai.
Ha sikerül találnod egy megbízható alapreceptet – akkor már legalább nyolcféle kenyeret tudsz sütni:
- váltogathatod a lisztet (rozsliszt, tönkölyliszt, zabkorpa stb.), a benne lévő magokat (tökmag, lenmag, szezámmag, dió stb.) és magát a formát (cipó, vekni stb.),
- tehetsz bele joghurtot, ha sűrűbb, illetve olajat, ha levegősebb kenyeret szeretnél,
- sőt különböző friss fűszerekkel még tovább variálhatod a kedvenc házi kenyered.
A házi kenyérsütő tanfolyamon nem használunk kenyérsütő-, sem más speciális gépet,így a kenyereket, péksüteményeket otthon Te is könnyen újra el tudod készíteni.
Pontos menetrend:
17:45- 18:00
Érkezés
18:00 – 18:30
Mindent az otthoni kenyérsütésről:
- liszt fajták
- különleges alapanyagok és eljárások precíz ismertetése
- az élesztő és a kovász
- technológia
- ízesítés, lisztek helyettesíthetősége
18:30 – 22:00
Elészül az igazi francia bagett, a csodás ízeket rejtő diós-fügés kenyér, az élesztő mentes szódás knyér, és a puha, finom fahéjas csigák, és a teljes kiőrlésű kenyér.
A program végén az elkészített kenyerek, csigák becsomagolása. Mindenből annyi készül, hogy nem állítom hogy könnyen haza lehet vinni őket… 🙂
A házi pékség tanfolyamot egy rövid vacsora erejéig megszakítjuk. A vacsorát is ott helyben készítjük el, ahol kifejezetten hasznos, praktikus recepteket mutatok meg.
A tanfolyam után e-mailben küldöm el az összes receptet, amit a tanfolyamon elkészítünk, és a az otthoni kenyér és kelttészta sütéshez nagyon nagy segítséget nyújtó anyagaimat.