Újra reneszánszát éli az otthoni sütés, egyre többen jönnek rá, hogy a házilag sütött péksütemény, kenyér sokkal finomabb és egészségesebb, mint a bolti társai.
Ha sikerül találnod egy megbízható alapreceptet – akkor azt már úgy variálod, ahogy éppen kedved tartja:
- a croissant lehet vajas, de ízesítheted csokoládéval, marcipánnal, lekvárral, a kedvenc aszaltgyümölcsöddel is
- a brióst formázhatod kedved szerint, ízesítheted ízlésednek megelelően
- az első osztályú reggeli titka az első osztályú kenyér, ami nem is lehetne más, mint a saját sütésű firss, pille könnyű baguetted. Vendégfogadáskor remek kis kanapé szendvicsek, falaták készülhetnek belőle, kiránduló időben sem hiányozhat a piknikkosárból
A francia pékség tanfolyamon nem használunk semmilyen speciális gépet,így a baguettet és a francia péksüteményeket otthon Te is könnyen újra el tudod készíteni.
Az elkészült különféle kenyerekből és péksütikből bőven tudsz haza is vinni!
Pontos menetrend:
17:45 – 18:00
Érkezés
18:00 – 18:30
Mindent az otthoni kenyérsütésről:
- liszt fajták
- különleges alapanyagok és eljárások precíz ismertetése
- kovászok
- ízesítés, lisztek helyettesíthetősége
18:30 – 22:00
Elészül a burgonyás baguette, a briós, az express croissant, és a quiche, ami vendégvárásnál igazi jolly joker. A résztvevők párban saját eszközökkel és alapanyagokkal dolgoznak, mindenki be tudja gyakorolni, otthon hogyan lehet kényelmesen, de hatékonyan gyúrni, tésztát nyújtani, formázni, amihez precízben, pontosan kidolgozott receptjeim adnak segítséget.
A program végén az elkészített kenyerek, péksütemények becsomagolása. Mindenből annyi készül, hogy nem állítom hogy könnyen haza lehet vinni őket… 🙂
A francia pékség tanfolyamot egy rövid vacsora erejéig megszakítjuk. A vacsorát is ott helyben készítjük el, ahol kifejezetten hasznos, praktikus recepteket mutatok meg.
A tanfolyam után e-mailben küldöm el az összes receptet, amit a tanfolyamon elkészítünk, és a az otthoni kenyér és kelttészta sütéshez nagyon nagy segítséget nyújtó anyagaimat.