Steak sütésnél a leggyakrabban felmerülő kérdés, hogy átlagos marhahúsból hogyan lehet tökéletes steaket sütni?
A steak tanfolyamra leggyakrabban azok jönnek, akik a steak sütésben már edzett veteránok. Mindent kipróbáltak, és valahogy még sincs meg az az íz, élmény, mint egy jó steak house-ban. Mi lehet a gond?
A vendégeim körülbelül egyharmada már alaposan körbejárta a steak sütés témáját, sok videót megnézett, sok receptet elolvasott, és sikerült oda eljutnia, hogy inkább eljön egy tanfolyamra. A saját szemével akarja látni, hogy lehet ezt jól csinálni. Mert ahány videó, ahány recept, valahogy nincs egy egységes irány. A 12 000 Ft/kg árú húst pedig nem kellene a serpenyőből közvetlenül a kukába dobni, vagy odaadni a kutyának… Gyakran megesik, hogy az otthon készült steakek így végzik.
Jó néhány dologra oda kell figyelni a steak sütésnél, kezdve onnan, hogy serpenyőben vagy sütőben süsd? Nagyon el lehet rontani akkor is, ha mindent jól csináltál, de a pihentetésnél véletlenül sikerül megpárolni mert becsomagoltad alufóliába, vagy túlsütöd, mert betetted még egy negyed órára a 160 fokos sütőbe a serpenyővel együtt, ahogy a sztárséf mutatta a youtube videóban.
Sokat tehetsz annak érdekében, hogy neked is sikerüljön otthon a steak. Figyelj oda a sütési időre, a zsiradék kiválasztására, és szerezed be a legjobb minőségű érlelt húst. Ha ezekre odafigyelsz, már nem lehet túl nagy gond az otthon készített steakkel.
Ha szeretnéd pontosan megtudni, hogy hol tudod beszerezni a megfelelő minőségű húst, pontosan milyen eszközökre és sütési időre van szükséged, hogy a saját sütésű steakeddel tökéletesen elégedett lehess, és meghaladja a legmerészebb elvárásaidat is, akkor Téged is várlak a következő steak sütő tanfolyamon!
Pontos menetrend:
10:45 – 11:00 / 17:45 – 18:00
Érkezés
11:00 – 11:30 / 18:00 – 18:30
A köret elkészítése
11:30 – 12:30 / 18:30 – 19:30
Mindent a steakről:
- hús fajták
- milyen húst vegyünk és hol
- hogyan pácoljuk
- a steak sütés szabályai
- a steak fokozatai
- a tökéletes steak mesterfogásai
Szünet
<p/p>
A mártás és a desszert elkészítése, a főzés végén pedig mindenki elkészíti a saját ízlése szerinti steaket, prémium minőségű dél-amerikai bélszínből.
<p/p>
Jó hangulatú steak ebéd / vacsora egy pohár hozzáillő bor kíséretében
<p/p>