Sous vide - A tökéletes steak

Időpontok

 • 2022-02-08 (17-22 h) 2 hely
 • 2022-04-05 (17-22 h) 6 hely
Jelentkezem

Létszám

6 fő

Szint

Alapfok

Helyszín

1081 Budapest, Rákóczi út 63. 1 emelet / 7A, 19-es kapucsengő

Részvételi díj

39.990 Ft / 1 fő

79.980 Ft / 2 fő

119.970 Ft / 3 fő

159.960 Ft / 4 fő

Jelentkezem

Ti mondtátok

 • Előző évben lézerharcon voltunk, ami a lányoknak egyáltalán nem volt élvezetes, így most a főzés mellett döntöttünk. Valami különlegeset szerettünk volna kipróbálni, és végül is egy mexikói...


  CIB csapat

 

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Keresztnév:
E-mail cím:

 

icon_new

Sous vide - A tökéletes steak

A sous vide vagy szuvid magasabb szintre emeli a húsok elkészítését. Finomabb ízek, omlósabb textúra

 

Ha úgy érzed, valahogy még nem az igazi az steak arzenálod, már profi vagy serpenyőben sütésben, grillezésben, a sütőben is mindig jól sikerül, előfordulhat, hogy újabb csúcsok felé indulnál.

 

Szerencsére itt a legmegbízhatóbb technológia, aminek a segítségével a tökéletes steak sosem lesz túlkészült, és olyan ízek is megőrződnek benne, amik az agresszív sütés hatására elvesznének. A sous vide segítségével úgy puhul meg a hús, hogy a szokásos 30%-os súlycsökkenés helyett csak 10% lesz a veszteség, az összes értékes nedvesség benne marad, és ami a legkülönlegesebb benne, hogy a médiumra szeretnél elkészíteni egy steaket, nem csak a közepe lesz médium, hanem az egész! Ezt serpenyőben, sütőben, vagy grillen lehetetlen lenne előidézni.

 

Gyere és tanuld meg a tökéletes steak elkészítésének Sous vide technikát, és süsd Te a legelképesztőbb steakeket!  

 

Felkészültél, hogy végre valóban megtanulj steaket szuvidálni?  Már nem akarsz próbálkozni, nem akarsz csalódni, nem akarsz több csizmatalp keménységűre sült steaket kidobni?  Várlak a Sous vide - A tökéletes steak főzőtanfolyamon!

 

Egyetlen dolgod maradt, töltsd ki a jobb oldali jelentkezési űrlapot és találkozzunk a következő órán!

 

Kinek ajánlom a Sous Vide - A tökéletes steak főzőtanfolyamot?

 

 •  Ha igazi steakrajongó vagy, és már többször próbálkoztál a sütéssel, de hol sikerül a steak, hol nem. A tanfolyam pont arról szól, hogyan lehet a legendásan szaftos és puha steaket elkészíteni. A siker mindig garantált lesz, ha steaket akarsz sütni.  

 

 • Ha már alaposan körbejártad a szuvidálás témáját, mindent megnéztél az interneten, mindent elolvastál, de visszatart, hogy jelentős összeget kellene beruháznod: a Sous vide mellé még venned kellene esetleg egy megfelelő tartályt is, egy vákuumozót, és a fólia sem két forintos tétel. 

 

 • Ha szeretnél meggyőződni róla, milyen különbség van a szuvidált steak és a szuvdiálás nélküli steak között, akkor itt a helyed! 

 

 

 

Program:


16:45 – 17:00 

Érkezés


17:00 – 21:30

Az elméleti részben megismerkedhetsz a sous vide technika eszközeivel, azok használatával. 

Kiderül, hogy mire kell ügyelni vákuumozás során, hogy a steak hús egyenletesen puhuljon:

ha nem jól sikerül a vákuumozás, és túl sok nedvesség kerül a zárásba, a víz be fog szivárogni a zacskóba.

ha kisméretű hússzeleteket szuvidálsz, és levegő maradt a zacskóban, előfordulhat, hogy a zacskó fel fog úszni a víz felszínére, és így nem tud egyenletesen puhulni. Meg fogom mutatni, hogy ezeket hogy kerülheted el. 

Kiderül, hogy milyen fajta, mekkora méretű húsokat pontosan hány fokon és mennyi ideig kellene szuvidálni

És az sem marad titok, hogy utána, hogyan érdemes a húsokat megsütni, hogy kellemes kérget kapjanak, de a készültésig fokot már ne befolyásoljuk

 

A tanfolyamon bélszínt, hátszínt és rib-eye-t fogunk szuvidálni  majd megsütni. Össze fogjuk hasonlítani, hogy ugyanezek a húsrészek szuvidálás nélkül milyenek lesznek, ha megsütjük őket. 


21:30 - 22:15 

Jó hangulatú vacsora egy pohár borral, nyugodtan asztalhoz ülünk, hogy gyorsan-frissen megkóstoljuk az elkészült steakeket.

 


 

 

Menü:

 

 

sous_vide_tanfolyam_2_portobellochef_2021.jpgSzuvidált és szuvidálás nélküli bélszínt fogunk készíteni, hogy össze tudd hasonlítani a kettő közötti különbséget

A bélszín a legnépszerűbb steakfajta itthon, így abszolút megkerülhetetlen, ha bármit is meg akarunk tudni a steakkészítésről. Így el tudod majd dönteni, hogy neked a szuvidált, vagy szuvidálás nélküli bélszín steak tetszik jobban, és lesz támpontod, érdemes-e egy komolyabb otthoni sous vide szettbe beruházni. 

 

 

sous_vide_tanfolyam_3_portobellochef_2021.jpgSzuvidált és szuvidálás nélküli hátszínt is fogunk készíteni, hogy össze tudd hasonlítani a kettő közötti különbséget

A hátszín szintén nagyon népszerű steakfajta. Remek íze, kiváló textúrája miatt nagyon megbízható. Ha az ember biztosra akar menni egy steak houseban, a hátszín mindig remek választás. A tanfolyamon el tudod majd döntei, hogy neked a szuvidált, vagy szuvidálás nélküli hátszín steak tetszik jobban, és lesz támpontod, érdemes-e egy komolyabb otthoni sous vide szettbe beruházni. sous_vide_tanfolyam_4_portobellochef_2021.jpgTovábbá szuvidált és szuvidálás nélküli rib-eye-t is fogunk készíteni, hogy össze tudd hasonlítani a kettő közötti különbséget

 A rib-eye-t a haladók tudják igazán értékelni, mert ők már tudják, hogy a zsírral dúsan átszőtt húsrészek, mint amilyen egy csodás rib eye, a legeslegjobb steak vacsorát ígérik. Gazdag íze, porhanyós textúrája miatt a profi steakimádók kedvence. A tanfolyamon el tudod majd dönteni, hogy neked a szuvidált, vagy szuvidálás nélküli rib-eye steak tetszik jobban, és lesz támpontod, érdemes-e egy komolyabb otthoni sous vide szettbe beruházni. 

 

FONTOS: a tanfolyamon minden steak medium fokozatban fog elkészülni. Fogok adni pontos sous vide táblázatot a megfelelő hőmérsékletekkel és a hozzájuk tartozó időkkel, tehát otthon el fogod tudni készíteni, ha szeretnéd, de a tanfolyamon nem fog készülni sem rare, sem well done, sem egyéb fokozat. 

 Miért pont a te főzőtanfolyamodat válasszam?

 

Vendéglátós családból származom, én vagyok a harmadik generáció, aki hivatásának választotta a főzést. Annyira szeretem, hogy el sem tudom képzelni, hogy bármi mással foglalkozzak!

 

Közgazdaságtant, vendéglátást és rendezvényszervezést tanultam, és 11 évet dolgoztam a turizmusban mielőtt elvégeztem a szakács iskolát és megalapítottam a saját főzőiskolámat.

 

Alaposan megvizsgáltam a hazai helyzetet, és a rengeteg jó mellett sok olyan dolgot tapasztaltam, ami nem tetszett. Például amikor egy főzőtanfolyamon nincs, vagy csak nagyon hiányos a recept, vagy szó szerint lényegi információk nem hangzanak el.

 

A saját tanfolyamaimat nagyon nagy precizitással úgy alakítottam ki, hogy ha csak egyszer látogatsz el valamelyik főzőtanfolyamomra, a főzésről olyan módon kezdesz el gondolkodni, ami megnyitja előtted  fejlődés útját. Azonnal alkalmazható tudást adok, és nem csak egy show-t, ami aznap este nagyon érdekes volt, de nem tanultál belőle semmit.  

 

 

Néhány visszajelzés azoktól, akik már részt vettek nálam steak tanfolyamon:

 

 • Kedves Niki! Én köszönöm a széleskörű tájékoztatást a steak témakörében és majd benevezek egy grill tanfolyamra is. A ételek nagyon finomak voltak és igyekszem otthon is majd hasznosítani a Nálad szerzett információkat, praktikákat. Üdv: Bálint

 

 • Kedves Niki! Nagyon szépen köszönjük a kapott anyagot, és magát a tanfolyamot is. Nagyon jól éreztük magunkat, sokat kamatoztatjuk majd a tőled tanultakat! Üdvözlettel, Kinga

 

 • Szia Niki! Köszönjük szépen igen élvezetes volt a tanfolyam! Nagyon fini lett a steak + minden! Neked Továbbra is a Legjobbakat! Navian

 

 • Kedves Niki, Köszönjük a főzőtanfolyamot, mindannyiunknak hasznos volt. Kinek azért, mert a receptjei számát növelte, kinek azért, mert még nem főzött/sütött/készített ilyen nagyszerű ételeket. Üdv: Dóra, Eszter, Zoltán Zozó, Kristóf

 

 • Szia Niki! Nem csak a steaknek van sikere otthon! Idén karácsonykor háromszor is rendelt a család csoki szuflét, és mindig pontosan úgy sikerült, ahogy a tanfolyamon! Köszi!  Zoli

 

Gyakran ismételt kérdések:

 

Hogyan zajlik a tanfolyam? Mi történik azután, hogy megérkeztem?

A tanfolyam kezdése előtt 10 perccel korábban érdemes érkezni. Ez pontosan elég arra, hogy lélekben is kicsit megérkezz, letedd a kabátod, táskád, kezet moss. A cipődet nem kell átváltani, és lábzsákot sem kell majd húznod. Ha van kedved kötényt kötni, hogy főzés közben ne legyen maszatos a ruhád, a fogason sorakozó kötények közül választhatsz egyet.  Ha nincs kedved, ez sem kötelező. A főzőtanfolyamra érdemes olyan felsőben érkezni, aminek hosszú ujja van, hogy hús sütéskor védje a karodat. Illetve ne a legdrágább, legkülönlegesebb cipődet vedd fel, hogy ne azon kellejen aggódnod, vajon rá fog-e fröccsenni valami, vagy sem? 

 

A programot mindig igyekszem pontosan kezdeni. Ha valaki késik, és jelezte, akkor sem várakoztatom meg, akik ott vannak, hanem kezdünk. 

Minden tanfolyam elején átnézzük mi mindent fogunk együtt aznap elkészíteni, miről lesz szó az elméleti anyagban, és az ételek elkészítése konkrétan hogyan fog zajlani.

 

A tanfolyamon létszámtól függ az ételek elkészítési módja. A fogások elkészítése történhet egyénileg, párban vagy csoportban.

A tanfolyam menetrendjét fentebb találod, percre pontosan lebontva. Az ételekről, amiket elkészítünk, szintén a fenti blokkban találsz részletes leírást és fotókat. 

 

A tanfolyamra egyedül is jelentkezhetek? 

Nyugodtan jelentkezhetsz egyedül is. A tanfolyamok időpontjainál pontosan lehet látni, hogy arra a dátumra hány szabad hely van, úgyhogy tudsz arra is következtetni, hogy az egy kisebb, vagy nagyobb létszámú tanfolyam lesz. Válassz olyan időpontot, ahol a te habitusodnak megfelelő lesz a létszám. Egyébként a tanfolyamaim még teltház esetén is kis létszámú, exkluzív programok, hogy minden résztvevőre tudjak figyelni, mindenki megkapja a szükséges mennyiségű segítséget, és feltehesse a kérdéseit.

Arra az egyre érdemes csak felkészülni, hogy a tanfolyamokon a minimális létszám a 3 fő. Így ha azon a dátumon teljesen egyedül lennél, meg foglak kérni, hogy válassz egy másik időpontot, ahol biztosan meg van a megfelelő minimális létszám. 

 

 

Lehetséges, hogy ügyetlen leszek, le fogok égni?

Van egy jó hírem, meg egy rossz. A jó hírem az az, hogy mindenki más is ugyanettől fél, aki veled együtt részt vesz a főzőtanfolyamon. A rossz hír, hogy senki nem azzal lesz elfoglalva, hogy te mit csinálsz, vagy hogyan csinálod. Mégpedig azért, mert a főzőtanfolyamokat úgy építettem el, hogy azalatt a 4 óra alatt, amíg a program tart, rengeteg tennivalónk lesz, mindig történik valami érdekes. Úgyhogy mindenki nagyon-nagyon el lesz foglalva azzal, amit éppen csinálnia kell, és előbb-utóbb el is felejti, hogy vajon mások mit gondolnak róla. 

 

Lehetséges, hogy nem fogok hallani semmi újat, mert már évek óta elég komoly színvonalon főzök?
Ha tetszik a menü, akkor érdemes lehet eljönni, mert sok olyan dolgot is tanítok, hogy a főzésben általában hogyan lehet a dolgokat gyorsabban, hatékonyabban csinálni. Amellett, hogy egy jó élmény, a tanfolyamnak ez a része is hasznos lehet a számodra. 

 

Ha nem szoktam főzni, ezután sem szeretnék, akkor is van értelme eljönni egy főzőtanfolyamra? Annyi mást lehetne helyette csinálni...

Erre is van egy személyes sztorim. A főzőtanfolyamokról pont ezt gondoltam. Hogy minek? Tök jól főzök, most 3-4 óra alatt nem fog már velem ott olyan nagy dolog történni. A családom már évek óta nyaggatott, hogy menjek már el egyre, mert szerintük nagyon tetszene nekem, de makacsul ellenálltam. Aztán egyszer már annyira elegem volt belőlük, hogy megadtam magam. Elmentem végre valahára egy főzőtanfolyamra. És annyira bejött az élmény, hogy hamarosan megnyitottam a saját főzőiskolámat. Úgyhogy amíg nem próbáltad, nem tudhatod. Lehet, hogy pont neked való!

 

Ha nem bírom, hogy mindenki rám figyel, akkor hogy fogom érezni magam egy ilyen tanfolyamon?

A tanfolyamokon nagyon ügyelek rá, hogy mindenkire egyforma figyelem jusson. Ha szeretnél inkább elvegyülni a tömegben, hogy véletlenül se legyél túlzottan a figyelem középpontjában, akkor neked érdemes lehet a nagyobb létszámú tanfolyamokra jelentkezni. A főzőtanfolyamok időpontjainál látszik a szabad helyek száma. Válassz olyan időpontot, ahol vélhetően kényelmesen érzed majd magad. 

 

Előfordulhat, hogy túl sokan lesznek, ezért nem kapok elegendő segítséget, és nem tehetem fel a kérdéseimet?

A tanfolyamokon nagyon ügyelek rá, hogy mindenkire egyforma figyelem jusson. Ha szeretnél sok-sok személyes segítséget kapni tőlem, és sok-sok kérdésed van, akkor neked érdemes lehet a kisebb létszámú tanfolyamokra jelentkezni. A főzőtanfolyamok időpontjainál látszik a szabad helyek száma. Válassz olyan időpontot, ahol vélhetően kényelmesen érzed majd magad. 

 

Lehetséges, hogy nekem nem fog sikerülni az ételek elkészítése, vagy olyan dolgot kell csinálni, amire nem leszek képes?

Lehetséges, hogy vannak olyan tapasztalataid, ha otthon el akarsz készíteni egy receptet, hogy nem sikerül és csalódott leszel. Pedig kép is van a receptben, és a tied nem hasonlít. Megnyugtatlak, az esetek 110%-ában nem te vagy a hibás, hanem kifogtál egy rossz receptet. 

A tanfolyamokat 2012-óta tartom, és már több mint 7000 emberrel főztem együtt - még leírni is sok!-, de nem láttam még olyat, hogy a főzőtanfolyamon valaki ne lett volna képes megcsinálni, amit meg kellett, vagy ne sikerült volna neki az étel. A tanfolyamaimon pontosan azt tanítom, hogy a főzés egy szuper izgalmas, szuper érdekes dolog, amit érdemes csinálni. Nem olyan, amit érdemes elkerülni, mert csak kudarc érthet. Pont, hogy a főzésben a legkönnyebb sikereket elérni! 

 

Lehetséges, hogy csak a tanfolyamon sikerül, de otthon nem fog? Láttam már ilyet...

Sajnos én is. Előfordulhat, hogy egy nem megfelelő főzőtanfolyamot fogtál ki, és vagy nem is kaptál receptet, vagy amit kaptál, az nem volt elég pontos. Én nagyon oda figyelek rá, hogy a receptjeim precízek, könnyen érthetőek, részletesek legyenek annak érdekében, hogy otthon bármikor el tudd készíteni újra meg újra, évek múlva is! 

 

Lehetséges, hogy olyan konyhai eszközöket, alapanyagokat fogunk használni, ami nekem otthon nem áll rendelkezésemre, vagy túl macerás a beszerzésük? 

Lehetséges, a sous vide tanfolyam pontosan arról szól, hogy ha még nincsenek meg a szuvidáláshoz szükséges eszközeid, itt most ki tudod próbálni, hogy milyen lenne a végeredmény, ha otthon te is szeretnél szuvidálni. Egyébként a beszerzésük egyáltalán nem bonyolult, az interneten pár kattintással, ingyenes házhozszállítással minden megrendelhető.

 

 

Ne feledd, a tanfolyamok kis létszámosak, így a helyek gyorsan betelnek. Egyetlen dolgod maradt, töltsd ki a jobb oldali jelentkezési űrlapot és találkozzunk a következő órán!

 

 

Minimum létszám: 2 fő

Maximum létszám: 6 fő

 

Módosítás:

Ha bármilyen okból módosítani szeretnél a részvételed időpontján, a program kezdete előtt legkésőbb 

 • 5 nappal még dímjmentesen megteheted,
 • 4 nappal a tanfolyam kezdete előtt 15.000 Ft/fő módosítási díj fizetendő,
 • 72 órával a tanfolyam kezdete előtt a tanfolyam elveszik.  

Vissza