Pácmester

Időpontok

 • Nincs időpont feltöltve
Jelentkezem

Létszám

10 fő

Szint

Alapfok

Helyszín

1081 Budapest, Rákóczi út 63. 1 emelet / 7A, 19-es kapucsengő

Részvételi díj

4.990 Ft / 1 fő

9.980 Ft / 2 fő

14.970 Ft / 3 fő

19.960 Ft / 4 fő

Jelentkezem

Képek a tanfolyamról

Ti mondtátok

 • Kedves Niki,


   


  nagyon nagyon szépen köszönöm a recepteket. Már annyit meséltunk az Áronnal a férjemnek rólad és a kenyérsütő tanfolyamról, hogy...


  Andriskin Monika - Welya Panzió

 

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Keresztnév:
E-mail cím:

 

icon_new

Pácmester

Minden, amit a pácolásról tudni érdemes, hogy a húsaid sokkal omlósabbak, ízletesebbek legyenek.

Azokat a húsrészeket is fel kell használni, amik egy kicsit kemények, vagy az ízek még bőven elbírnak egy kis utánpótlást. Mert a sertés sem csak a sertéskarajból és a szűzből áll, rengeteg része van még, ami ízre jó, de az állagán valahogy puhítani kell, a csirkemellel pedig akármit csinálsz, nem lesz soha egy íz orgia, ha csak adsz neki egy kis-sót borsot és bedobod a serpenyőbe. És itt jön képbe a pácolás. Ami alkalmas arra, hogy megpuhítsd vele a keményebb rostozatú húsokat, és ízletesebbé varázsold a semmi extrákat. Hát nem nagyszerű?! De bizony az! 

 

Aki komolyabban szeretne a pácolással foglalkozni, és nem csak AS (ahogy sikerül) szabvány szerint grillezne,  szeretné a témát alaposabban megismerni, jó hasznát veheti ennek a 30 oldals anyagnak.

 

 

 

A tanfolyam az alábbi részekre tagolódik:

 • mire figyelj oda a pácolásnál, hogy a folyamat ne csak hatékony, hanem biztonságos is legyen (praktikus módszerek, okos tárolás)
 • melyik összetevő milyen hatást fejt ki a pácolás során, azaz mi a szerepe a sónak, a zsírnak, a savnak, a cukornak és a többi ízesítőnek (mit miért érdemes a pácba tenni, és mit érdemes elkerülni)
 • hogyan pácolj különféle húsokat (a steakre, csirkére és a sertéshúsra vonatkozó speciális pácolási szabályok, amelyek ismerete nagyban hozzájárul, hogy az pácolás eredményes legyen)
 • melyik hús típushoz milyen fűszerek illenek, ha saját magad szeretnéd megalkotni a grill pácodat és nem kész recept alapján szeretnél pácolni

Az anyagban bőségesen találsz recepteket is, hogy ne legyél rászorulva a boltban előre pácolva kapható grill húsokra, és ne is azt az egy-két receptet ami unalomig kering az interneten (mustár, fokhagyma, plusz-mínusz egy-két fűszer)

 • 7 steak pác recept
 • 7 csirke pác recept
 • 4 sertéshús pác recept
 • 3 grillpác recept

 

Ezzel a tudással felfegyverkezve sokkal tudatosabban, eredményesebben fogsz pácolni. Most már nem csak azért csinálod, mert azt látod, hogy ezt így szokták, de azt sem tudod biztosra, vajon jó-e ez egyáltalán valamire. Pontosan érteni fogod a háttérben zajló fizikai folyamatokat, és sokkal különlegesebb, változatosabb, lenyűgözőbb ízeket érsz el a saját pácolású húsaiddal, mintha nem pácolnál. Mindenki kérni fogja a receptet, ha vendégségben jár nálad és megkóstolhatja azt a húst, ami te magad pácoltál és sütöttél. Utánozhatatlan lesz! Jelentkezz a tanfolyamra, és kezdj el pácolni még ma! 

 

 

 

 

 

Vissza