Pácmester
Időpontok
- Nincs időpont feltöltve
Létszám
10 fő
Szint
Alapfok
Helyszín
1081 Budapest, Rákóczi út 63. 1 emelet / 7A, 19-es kapucsengő
Ti mondtátok
- Kedves Niki!
Köszönjük szépen neked a tegnap estét, felejthetetlen élmény lesz számunkra.
Dr. Kuzma Tamara
Pácmester
Minden, amit a pácolásról tudni érdemes, hogy a húsaid sokkal omlósabbak, ízletesebbek legyenek.
Azokat a húsrészeket is fel kell használni, amik egy kicsit kemények, vagy az ízek még bőven elbírnak egy kis utánpótlást. Mert a sertés sem csak a sertéskarajból és a szűzből áll, rengeteg része van még, ami ízre jó, de az állagán valahogy puhítani kell, a csirkemellel pedig akármit csinálsz, nem lesz soha egy íz orgia, ha csak adsz neki egy kis-sót borsot és bedobod a serpenyőbe. És itt jön képbe a pácolás. Ami alkalmas arra, hogy megpuhítsd vele a keményebb rostozatú húsokat, és ízletesebbé varázsold a semmi extrákat. Hát nem nagyszerű?! De bizony az!
Aki komolyabban szeretne a pácolással foglalkozni, és nem csak AS (ahogy sikerül) szabvány szerint grillezne, szeretné a témát alaposabban megismerni, jó hasznát veheti ennek a 30 oldals anyagnak.
A tanfolyam az alábbi részekre tagolódik:
- mire figyelj oda a pácolásnál, hogy a folyamat ne csak hatékony, hanem biztonságos is legyen (praktikus módszerek, okos tárolás)
- melyik összetevő milyen hatást fejt ki a pácolás során, azaz mi a szerepe a sónak, a zsírnak, a savnak, a cukornak és a többi ízesítőnek (mit miért érdemes a pácba tenni, és mit érdemes elkerülni)
- hogyan pácolj különféle húsokat (a steakre, csirkére és a sertéshúsra vonatkozó speciális pácolási szabályok, amelyek ismerete nagyban hozzájárul, hogy az pácolás eredményes legyen)
- melyik hús típushoz milyen fűszerek illenek, ha saját magad szeretnéd megalkotni a grill pácodat és nem kész recept alapján szeretnél pácolni
Az anyagban bőségesen találsz recepteket is, hogy ne legyél rászorulva a boltban előre pácolva kapható grill húsokra, és ne is azt az egy-két receptet ami unalomig kering az interneten (mustár, fokhagyma, plusz-mínusz egy-két fűszer)
- 7 steak pác recept
- 7 csirke pác recept
- 4 sertéshús pác recept
- 3 grillpác recept
Ezzel a tudással felfegyverkezve sokkal tudatosabban, eredményesebben fogsz pácolni. Most már nem csak azért csinálod, mert azt látod, hogy ezt így szokták, de azt sem tudod biztosra, vajon jó-e ez egyáltalán valamire. Pontosan érteni fogod a háttérben zajló fizikai folyamatokat, és sokkal különlegesebb, változatosabb, lenyűgözőbb ízeket érsz el a saját pácolású húsaiddal, mintha nem pácolnál. Mindenki kérni fogja a receptet, ha vendégségben jár nálad és megkóstolhatja azt a húst, ami te magad pácoltál és sütöttél. Utánozhatatlan lesz! Jelentkezz a tanfolyamra, és kezdj el pácolni még ma!
Jelentkezz a tanfolyamra!
Szia! Staudinger Niki vagyok.
Főzőiskolámat, a Portobello Chefet 2012 nyarától működtetem. A 2023-as főzőtanfolyam időpontokat 2 hónapra előre feltöltve megtalálod a weboldalon.
Ha ajándékkupont szeretnél vásárolni, vagy időpontot szeretnél egyeztetni, kérlek keress e-mailben: