Olasz karácsonyi vacsora

Időpontok

 • 2020-12-20 (10-16 h) 6 hely
Jelentkezem

Létszám

6 fő

Szint

Alapfok

Helyszín

1081 Budapest, Rákóczi út 63. 1 emelet / 7A, 19-es kapucsengő

Részvételi díj

33.990 Ft / 1 fő

67.980 Ft / 2 fő

101.970 Ft / 3 fő

135.960 Ft / 4 fő

Jelentkezem

Ti mondtátok

 • Kedves Niki!


   


  Köszönöm szépen még egyszer a nagyszerű rendezvényt!


   


  Üdvözlettel:


  Annamaria Szencz  Szencz Annamária - Actelion Kft.

 

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Keresztnév:
E-mail cím:

 

icon_new

Olasz karácsonyi vacsora

Bűvöld el a családot és a barátaidat egy igazi olasz karácsonyi vacsorájával!

Imádod az olasz konyhát, és nem hagynál ki egyetlen alkalmat sem, hogy valami különlegessel készülj, ha összegyűlik a család? Élvezed a kihívást, hogy az ünnepi alkalmakra mindig újabb és újabb ételsorral készülsz? Akkor ez a program neked szól! Gyere és merülj el velem a főzés, az ízek, az illatok, a látvány élvezetében, és hangolódjuk együtt a közelgő ünnepekre, hogy idén is újra fantasztikus legyen a közös karácsonyi vacsora. 

 


 

Program:


9:45 – 10:00 

Érkezés


10:00 – 15:15 

lenyűgöző olasz karácsonyi menü elkészítése a tanfolyam résztvevői által, amivel bátran villanthatsz a vendégid előtt. A receptek elkészítése nem csak élvezetes, hanem hasznos is, mert közben mindenki be tudja gyakorolni, otthon hogyan lehet a profi trükkök és késtechnikák használatával sokkal gyorsabban, dinamikusabban főzni.

 

Főzés közben ha elkészül az előétel, hagyok időt, hogy le tudjatok ülni elfogyasztani, egyúttal kicsit kifújni magatokat, hogy aztán újult erővel vessük bele magunkat a főzésbe. 

 

A sütés-főzés során rengeteg olyan tippet osztok meg veled, amik segítenek, hogy más receptekhez is bátrabban, nagyobb magabiztossággal kezdhess hozzá. 

 

A tanfolyam nagyon nagy haszna, hogy valószínűleg sok olyan alapanyagot és technikát ismersz majd meg, ami nem csak megkönnyíti, hogy érdekesebben, változatosabban főzz, de gyorsabban is fogsz főzni. 


15:15 - 16:00 

Jó hangulatú ebéd egy pohár borralnyugodtan asztalhoz ülünk, hogy gyorsan-frissen megkóstoljuk az elkészült menüt.

 


 

 

Menü:

 

sütőtökös rizottó.pngRisotto alla zucca con pinoli e balsamico

Sütőtökös rizotto fenyőmaggal és balzsam redukcióval

A rizottó egész évben ellenállhattatlan előétel vagy kitűnő köret rusztikus sültek mellé. Ez a téli rizottó valódi izgalmat fog kelteni a vendégeidben, hogy ha ilyen a nyitány, milyen lesz a folytatás? 

 

tortellini.pngTortellin in bordo 

Tortellini erőlevesben

Ez a leves tipikus karácsonyi első fogás(primi) Olaszországban, mert a tortellini készítéséből minden családtag kiveszi a részét a legkisebbektől a legnagyobbakig. Az egész család szorgos munkája benne van az ételben. Ez a leves a bőség szimbóluma: a kristálytiszta, arany színű levesben kergetőző hússal töltött aranysárga kis batyuk a bőséget jelképezik. 

A leves elkészítésénél használt alaplével nem csak ezt az ünnepi levest varázsolhatod nagyszerűvé, de minden egyéb levesednél tudod majd használni. A tortellínit pedig kedved szerint kínálhatod hol ilyen, hol olyan szósszal. ( A tanfolyam mellé bónuszként kapni fogsz néhány inspiráló olasz tésztaszósz receptet is.) 

 

 olasz karácsonyi vacsora.pngVitello al forno con salsa cremosa di fichi

Ünnepi borjúsült krémes fügeszósszal

A karácsony nem a rohanásról szól, ilyenkor nem kell, hogy a vacsora az asztalra kerüljön 10 perc alatt. Van idő rá, hogy a sütőben szép komótosan elkészüljön a vacsora fő fogása, a csodálatos borjúsült. És amíg a sütő teszi a dolgát, nekünk van időnk elkészíteni a köretet és a mártást, vagy ha előre dolgoztunk, akár a vendégeinkkel is tölthetjük ezt az időt. 

 

 

panettone pohárdsszert.pngZuppa inglese di panettone con crema di ricotta moscata

Panettone pohárdesszert muskotályos ricotta krémmel

 Az olaszok tradicionális süteménye a panettone, ami kicsit hasonlít a kuglófra, és kicsit a stollenre is. Karácsonykor mindenki panettonét ajándékoz mindenkinek, és néha bizony a panettone vissza jut az eredeti feladójához is. Ha már nagyon sok van belőle, akkor nem fogy olyan gyorsan, mint kellene, és a nem friss panettone bizony már nem nyújtja ugyanazt az élvezetet. Olaszországban a Michelin csillagos éttermek séfjei is azon törik a fejüket, hogyan tudják a desszertjeikben minél kreatívabban felhasználni a panettonét. Ez a ricotta krémes panettone pohárdesszert tökéletes lezárása lehet bármilyen hatalmas, vidám családi vacsorának, akár karácsonykor, akár az év bármely más szakában. 

 

 

 


 Miért pont a te főzőtanfolyamodat válasszam?

 

Vendéglátós családból származom, én vagyok a harmadik generáció, aki hivatásának választotta a főzést. Annyira szeretem, hogy el sem tudom képzelni, hogy bármi mással foglalkozzak!

 

Közgazdaságtant, vendéglátást és rendezvényszervezést tanultam, és 11 évet dolgoztam a turizmusban mielőtt elvégeztem a szakács iskolát és megalapítottam a saját főzőiskolámat.

 

Alaposan megvizsgáltam a hazai helyzetet, és a rengeteg jó mellett sok olyan dolgot tapasztaltam, ami nem tetszett. Például amikor egy főzőtanfolyamon nincs, vagy csak nagyon hiányos a recept, vagy szó szerint lényegi információk nem hangzanak el.

 

A saját tanfolyamaimat nagyon nagy precizitással úgy alakítottam ki, hogy ha csak egyszer látogatsz el valamelyik főzőtanfolyamomra, a főzésről olyan módon kezdesz el gondolkodni, ami megnyitja előtted  fejlődés útját. Azonnal alkalmazható tudást adok, és nem csak egy show-t, ami aznap este nagyon érdekes volt, de nem tanultál belőle semmit.  

 

 

Néhány visszajelzés azoktól, akik már részt vettek a Villantós karácsonyi vacsroa főzőtanfolyamon:

 

 • Kedves Niki! Karácsonyra elkészítettem a teljes menüt, és soha ekkora sikerem még nem volt! Minden tökéletesen sikerült, az időzítés, a beszerzés, minden. Nem hittem volna, de szinte mindenki kétszer szedett mindenből!  Üdv: Rita

 

 • Kedves Niki! Karácsony előtt már elkezdtük sütni esténként a tésztában sült camaembert-et, de még szilveszterre is készítünk, mert annyira imádja a család! Üdvözlettel: Ákos és Lilla

 

 • Szia Niki! Mindig is meg akartam tudni, hogy készül a libamáj, nagyon örülök, hogy most végre sikerült. Boldog karácsonyt! Klaudia

 

 • Kedves Niki, sajnos csak ritkán találkozunk a testvéremmel, mert külföldön él. De most olyan nagyszerű volt nálad végre együtt lenni, és így biztosan közösen fogjuk otthon készíteni az ünnepi menüt. Köszönjük a szuper élményt! Maja és Eszter

 

 • Szia Niki! Nem csak a steaknek van sikere otthon! Idén karácsonykor háromszor is rendelt a család csoki szuflét, és mindig pontosan úgy sikerült, ahogy a tanfolyamon! Köszi!  Zoli


 

Gyakran ismételt kérdések:

 

Hogyan zajlik a tanfolyam? Mi történik azután, hogy megérkeztem?

A tanfolyam kezdése előtt 10 perccel korábban érdemes érkezni. Ez pontosan elég arra, hogy lélekben is kicsit megérkezz, letedd a kabátod, táskád, kezet moss. A cipődet nem kell átváltani, és lábzsákot sem kell majd húznod. Ha van kedved kötényt kötni, hogy steaksütés közben ne legyen zsíros a ruhád, a fogason sorakozó kötények közül választhatsz egyet.  Ha nincs kedved, ez sem kötelező. A főzőtanfolyamra érdemes olyan ruhában érkezni, amiben kényelmesen érzed magad. Illetve ne a legdrágább, legkülönlegesebb cipődet vedd fel, hogy főzés közben ne azon kellejen aggódnod, vajon rá fog-e fröccsenni valami, vagy sem? 

 

A programot mindig igyekszem pontosan kezdeni. Ha valaki késik, és jelezte, akkor sem várakoztatom meg, akik ott vannak, hanem kezdünk. 

Minden tanfolyam elején átnézzük mi mindent fogunk együtt aznap elkészíteni, miről lesz szó az elméleti anyagban, és az ételek elkészítése konkrétan hogyan fog zajlani.

 

A tanfolyamon létszámtól függ az ételek elkészítési módja. A fogások elkészítése történhet egyénileg, párban vagy csoportban.

A tanfolyam menetrendjét fentebb találod, percre pontosan lebontva. Az ételekről, amiket elkészítünk, szintén a fenti blokkban találsz részletes leírást és fotókat. 

 

A tanfolyamra egyedül is jelentkezhetek? 

Nyugodtan jelentkezhetsz egyedül is. A tanfolyamok időpontjainál pontosan lehet látni, hogy arra a dátumra hány szabad hely van, úgyhogy tudsz arra is következtetni, hogy az egy kisebb, vagy nagyobb létszámú tanfolyam lesz. Válassz olyan időpontot, ahol a te habitusodnak megfelelő lesz a létszám. Egyébként a tanfolyamaim még teltház esetén is kis létszámú, exkluzív programok, hogy minden résztvevőre tudjak figyelni, mindenki megkapja a szükséges mennyiségű segítséget, és feltehesse a kérdéseit.

Arra az egyre érdemes csak felkészülni, hogy a tanfolyamokon a minimális létszám a 3 fő. Így ha azon a dátumon teljesen egyedül lennél, meg foglak kérni, hogy válassz egy másik időpontot, ahol biztosan meg van a megfelelő minimális létszám. Lehetséges, hogy ügyetlen leszek, le fogok égni?

Van egy jó hírem, meg egy rossz. A jó hírem az az, hogy mindenki más is ugyanettől fél, aki veled együtt részt vesz a főzőtanfolyamon. A rossz hír, hogy senki nem azzal lesz elfoglalva, hogy te mit csinálsz, vagy hogyan csinálod. Mégpedig azért, mert a főzőtanfolyamokat úgy építettem el, hogy amíg a program tart, rengeteg tennivalónk lesz, mindig történik valami érdekes. Úgyhogy mindenki nagyon-nagyon el lesz foglalva azzal, amit éppen csinálnia kell, és előbb-utóbb el is felejti, hogy vajon mások mit gondolnak róla. 

 

Lehetséges, hogy nem fogok hallani semmi újat, mert már évek óta tanulmányozom a témát?
Ha tetszik a menü, akkor érdemes lehet eljönni, mert sok olyan dolgot is tanítok, hogy a főzésben általában hogyan lehet a dolgokat gyorsabban, hatékonyabban csinálni. Amellett, hogy egy jó élmény, a tanfolyamnak ez a része is hasznos lehet a számodra. 

 

Ha nem szoktam főzni, ezután sem szeretnék, akkor is van értelme eljönni egy főzőtanfolyamra? Annyi mást lehetne helyette csinálni...

Erre is van egy személyes sztorim. A főzőtanfolyamokról pont ezt gondoltam. Hogy minek? Tök jól főzök, most 3-4 óra alatt nem fog már velem ott olyan nagy dolog történni. A családom már évek óta nyaggatott, hogy menjek már el egyre, mert szerintük nagyon tetszene nekem, de makacsul ellenálltam. Aztán egyszer már annyira elegem volt belőlük, hogy megadtam magam. Elmentem végre valahára egy főzőtanfolyamra. És annyira bejött az élmény, hogy hamarosan megnyitottam a saját főzőiskolámat. Úgyhogy amíg nem próbáltad, nem tudhatod. Lehet, hogy pont neked való!

 

Ha nem bírom, hogy mindenki rám figyel, akkor hogy fogom érezni magam egy ilyen tanfolyamon?

A tanfolyamokon nagyon ügyelek rá, hogy mindenkire egyforma figyelem jusson. Ha szeretnél inkább elvegyülni a tömegben, hogy véletlenül se legyél túlzottan a figyelem középpontjában, akkor neked érdemes lehet a nagyobb létszámú tanfolyamokra jelentkezni. A főzőtanfolyamok időpontjainál látszik a szabad helyek száma. Válassz olyan időpontot, ahol vélhetően kényelmesen érzed majd magad. 

 

Előfordulhat, hogy túl sokan lesznek, ezért nem kapok elegendő segítséget, és nem tehetem fel a kérdéseimet?

A tanfolyamokon nagyon ügyelek rá, hogy mindenkire egyforma figyelem jusson. Ha szeretnél sok-sok személyes segítséget kapni tőlem, és sok-sok kérdésed van, akkor neked érdemes lehet a kisebb létszámú tanfolyamokra jelentkezni. A főzőtanfolyamok időpontjainál látszik a szabad helyek száma. Válassz olyan időpontot, ahol vélhetően kényelmesen érzed majd magad. 

 

Lehetséges, hogy nekem nem fog sikerülni az ételek elkészítése, vagy olyan dolgot kell csinálni, amire nem leszek képes?

Lehetséges, hogy vannak olyan tapasztalataid, ha otthon el akarsz készíteni egy receptet, hogy nem sikerül és csalódott leszel. Pedig kép is van a receptben, és a tied nem hasonlít. Megnyugtatlak, az esetek 110%-ában nem te vagy a hibás, hanem kifogtál egy rossz receptet. 

A tanfolyamokat 2012-óta tartom, és már több, mint 7000 emberrel főztem együtt - még leírni is sok!-, de nem láttam még olyat, hogy a főzőtanfolyamon valaki ne lett volna képes megcsinálni, amit meg kellett, vagy ne sikerült volna neki az étel. A tanfolyamaimon pontosan azt tanítom, hogy a főzés egy szuper izgalmas, szuper érdekes dolog, amit érdemes csinálni. Nem olyan, amit érdemes elkerülni, mert csak kudarc érthet. Pont, hogy a főzésben a legkönnyebb sikereket elérni! 

 

Lehetséges, hogy csak a tanfolyamon sikerül, de otthon nem fog? Láttam már ilyet...

Sajnos én is. Előfordulhat, hogy egy nem megfelelő főzőtanfolyamot fogtál ki, és vagy nem is kaptál receptet, vagy amit kaptál, az nem volt elég pontos. Én nagyon oda figyelek rá, hogy a receptjeim precízek, könnyen érthetőek, részletesek legyenek annak érdekében, hogy otthon bármikor el tudd készíteni újra meg újra, évek múlva is! 

 

Lehetséges, hogy olyan konyhai eszközöket, alapanyagokat fogunk használni, ami nekem otthon nem áll rendelkezésemre, vagy túl macerás a beszerzésük? 

Van néhány trükkös konyhai eszközöm az igaz, de mindegyiket lehet egy kis kreativitással helyettesíteni. Speciális konyhagépeket nem használok pont azért, hogy a receptek amiket tanítok, otthoni körülmények között is könnyen kivitelezhetőek legyenek. Az alapanyagok beszerzésével kapcsolatosan pedig el foglak halmozni beszerzési tippekkel. Azokkal a helyekkel foglak megismertetni, ahol mindent egyszerre be tudsz majd szerezni, hiszen senki nem szeret fölöslegesen sok időt fordítani a főzés előtti bevásárlásra. 

 

 

Ne feledd, a tanfolyamok kis létszámosak, így a helyek gyorsan betelnek. Egyetlen dolgod maradt,töltsd ki a jobb oldali jelentkezési űrlapot és találkozzunk a következő órán!Minimum létszám: 2 fő

Maximum létszám: 12 fő

 

Módosítás:

Ha bármilyen okból módosítani szeretnél a részvételed időpontján, a program kezdete előtt legkésőbb 

 • 5 nappal még dímjmentesen megteheted,
 • 4 nappal a tanfolyam kezdete előtt 10.000 Ft/fő módosítási díj fizetendő,
 • 72 órával a tanfolyam kezdete előtt a tanfolyam elveszik.  

Vissza