Magazin

Jövőre te főzöd a karácsonyi menüt!?

A StarWars kiállításon fotóztam le Luke Skywalker lézerkardját és egy csillagromoló parancsnoki hídját. Szuper menő mind a kettő!

A főzés persze nem kelhet versenyre egy életre-halálra vívott lézerkard párbajjal. És nem is annyira extra vagáns a hagyma vágás, mint egy csillagromolót csatába vezetni. De ha főzöl, az Veled történik, és nem a filmvásznon.

Remélem sokan kaptak pazar szakácskönyveket karácsonyra (biztosan, mert decemberben már esélytelen volt megközelíteni a könyvesboltok szakácskönyv részlegét 😂 ) – ami meghozza a kellő motivációt a főzéshez.

Csodás elhatározás lehet, ha idén még nem merted bevállalni a karácsonyi vacsora elkészítését, de JÖVŐRE TE FŐZÖD A KARÁCSONYI MENÜT! A karácsony elég hosszú ahhoz, hogy valamelyik főétkezést magadra vállald, és megvillogtasd eddigi rejtett képességeidet!

Van egy teljes éved, hogy felkészülj. Ha egyáltalán nem szoktál főzni, akkor is nyert ügyed van. A lézerkard vívás szerintem nehezebb lehet, mint a főzés… (apropó StarWars szakácskönyv is van🤖)

Keress valakit a környezetedben, aki előtt fel tudod vállalni, hogy a konyhában nem vagy szuperhős. Akinek érted a magyarázatát, és a visszajelzésein nem sértődsz meg. És indulhat a főzés! Meglátod, szuper jó móka lesz! Ahogy egyre ügyesebb leszel a konyhában, hamar megjön az önbizalmad is. Sokkal gyorsabban lehet a főzésben fejlődni, mintha elkezdenél egy idegennyelvet, vagy egy új mozgásformát megtanulni. Félre ne érts, ezeket is csináld! Csak mellette érdemes hetente legalább egy komolyabb “főzés-edzést” beiktatni.

Heti egy főzéssel is bámulatosan fogsz fejlődni. Úgy érezheted, egy új univerzum nyílt meg előtted…és nem kell hozzá se űrhajó, se lézerkard.

Vélemény, hozzászólás?