Húsok, halak

Péntek esti lazac

Könnyen elkészíthető, elegáns fogás. Kettesben, vagy barátokkal is jól indítja a hétvégét!

pentek esti lazac__267.53334x181.53334.jpgHozzávalók 4 személyre:

  • 4 lazacfilé (egyenként 15 dkg)
  • 90 dkg cukkini, padlizsán, kaliforniai paprika vegyesen, karikára vágva
  • 3+3 evőkanál olívaolaj
  • 2 evőkanál balzsamecet
  • ½ csokor friss tárkony
  • 1,5 dl fehérbor
  • só, frissen őrölt bors

 

Elkészítése:

Melegítsd elő a sütőt (villany: 200 fok, légkeveréses: 180 fok, gázsütő: 6-os fokozat). 3 evőkanál olívaolajat, a balzsamecetet, sót, frissen őrölt borsot keverj össze egy nagy tálban és forgasd bele az előkészített zöldséget, majd oszd el egyenletesen egy sütőpapírral bélelt tepsin és 30 perc alatt süsd puhára.

 

A sütési idő lejárta előtt 20 perccel kezdj hozzá a lazachoz. A lazacfiléket sózd, borsozd, szórd meg a finomra aprított tárkonylevelekkel. A maradék olajat melegítsd fel egy tapadásmentes serpenyőben és kezd el sütni a lazacot. Először a bőrös oldalával felfelé süsd 5 percig, majd fordítsd meg, és a másik oldalát is süsd 5 percig. Öntsd mellé a bort és csendesen forrald még 5 percig, miközben a lazacot locsolgatod a borral.

 

A zöldséget oszd el négy tányérra, és fektess mindegyikre egy-egy lazacfilét, és kanalazd rá a fehérboros szószt.

Ez is tetszeni fog neked:

Vissza