Húsimádó alapok

Időpontok

 • 2021-06-22 (18-22 h) 6 hely
Jelentkezem

Létszám

6 fő

Szint

Alapfok

Helyszín

1081 Budapest, Rákóczi út 63. 1 emelet / 7A, 19-es kapucsengő

Részvételi díj

35.990 Ft / 1 fő

71.980 Ft / 2 fő

107.970 Ft / 3 fő

159.960 Ft / 4 fő

Jelentkezem

Ti mondtátok

 • Kedves Niki,


  A terület kollégáitól és vezetőitől nagyon sok jót hallottunk a csapatépítő programon együtt töltött közös főzésről, élményről. A kollégák nagyon jól...


  P. Krisztina, AXA Bank

 

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Keresztnév:
E-mail cím:

 

icon_new

Húsimádó alapok

Minden, amit a húsról tudni akarsz, hogy fantasztikus sülteket készíthess könnyedén otthon is!

Ha úgy érzed, valahogy még nem sikerülnek elég jól a húsaid:

 • mert rendszeresen túlsütöd a húst attól való félelmedben, nehogy a belseje nyers maradjon
 • nem csak kemény, de íztelen lesz a sült
 • úgy érzed, irreálisan hosszú a sütési/főzési idő, és nem tudod, mi lehet a gond
 • nem tudod, melyik húsrész mire való
 • bizonytalan vagy, hogyan lenne jó szeletelni, darabolni, mi az a rész, amit le kellene vágni róla, és mi az amit nem
 • meg kell-e mosni?
 • árt neki a fagyasztás, vagy sem?
 • gondot okoz, hogyan és meddig lehet a húsokat megfelelően tárolni
 • hogyan, milyen hőmérsékleten lenne a legideálisabb sütni, hogy ne száradjon ki?
 • hogyan lehetne elérni, hogy mindig ízletes legyen az elkészült étel, ne csak véletlenszerűen, ki tudja, hogy mitől?
 • mindig ugyanazt készíted, nem mersz újítani, mert félsz, hogy nem sikerül, és kellemetlen lesz a családod előtt
 • megragadtál a rutinban, mert attól tartasz, ha valami újat próbálnál ki, végül el kellene dobni az alapanyagot
 • a környékeden nem egyszerű a bevásárlás, nem jutsz új alapanyagokhoz
 • félsz, hogy becsap a hentes
 • ha vennél is egy újabb féle húsdarabot, fogalmad sincs, hogy kellene elkészíteni
 • az új húsételhez kellene valamilyen új köret, vagy mártás, de arra sincs ötleted
 • és végül nincs időd főzni, illetve nem szeretsz mosogani

 

Ez egy elég jelentős mennyiségű akadály lehet közted, és a pazar, omlós, ínycsiklandó sült húsok elkészítése között. Nekem is ismerősek ezek a problémák! Valamikor nekem sem akaródzott megfogni a nyers húst, vagy bármit is kezdeni vele. Aztán annyira belejöttem, hogy már több mint 8 éve tanítom a húsok elkészítését tűzhelyen, sütőben és faszenes grillen is. Úgy gondolom, hogy sokkal-sokkal jobb húsokat lehet otthon játszi könnyedséggel készíteni, mint amihez a munkahelyi menzán, egy átlagos, nem túl drága étteremben, vagy az étel házhozszállító cégek dobozaiból hozzájuthatsz. 

 

Gyere és tanuld meg a tökéletesen omlós és jó ízű sültek elkészítésének módját és kapj választ minden kérdésedre!  

 

Felkészültél, hogy végre valóban megtanulj a húsokkal mesterien bánni?  Már nem akarsz próbálkozni, nem akarsz csalódni, nem akarsz több elrontott húst kidobni?  Várlak a Húsimádó alapok főzőtanfolyamon!

 

Egyetlen dolgod maradt, töltsd ki a jobb oldali jelentkezési űrlapot és találkozzunk a következő órán!

 

Kinek ajánlom a Húsimádó alapok főzőtanfolyamot?

 

 • Ha igazi húsimádó vagy, és már többször próbálkoztál a sütéssel, de hol sikerül, hol nem. A tanfolyam pont arról szól, hogyan lehet a legendásan szaftos és puha, ízletes húsokat elkészíteni. 

 

 • Ha rendszeresen olvasol, videókat nézel a témáról, de ha arra kerülne a sor, hogy vegyél a hentesnél egy szép darab húst, és el is készítsd, nos, erre valahogy nem kerül sor. Nem tudod, a gyakorlatban is megállná-e a helyét az a sok tudás, amit felhalmoztál idáig. 

 

 • Ha szeretnél otthon rendszeresen finom húsételeket készíteni, de eddig nem voltak sikereid ezen a téren!  

 

 

 

Program:


17:45 – 18:00 

Érkezés


18:00 – 21:30

Az elméleti részben megismerkedhetsz a húsok megfelelő darabolásával, tárolásával, bőségesen lesz róla szó, hogy melyik állat, melyik része mire használható, melyek a gyorsan és melyek a hosszú idő alatt elkészíthető húsrészek. 

Pontos táblázatok fognak eligazítani (ezeket a tanfolyam után e-mailben is megkapod az elkészített receptekkel együtt) a húsok sütési idejével, a sütési és maghőmérsékletekkel kapcsolatban.

Szó lesz a húsok megfelelő előkészítéséről, tárolásáról, a sütésre legalkalmasabb zsiradékokról és az ízesítésről. 
Kimerítően foguk foglalkozni azzal, hogy a sertés és a csirke, marha mely húsrészeit mire és hogyan lehet felhasználni. 

 

Az elmélet gyakorlatba való átültetéseként a tanfolyamon sertésszüzet, combot és karajt, kacsamellet, kacsacombot, csirkemellet, csirkecombot fogunk darabolni, megfelelően tölteni, formázni stb. majd megsütni (a téma akkora, hogy nem fér bele minden 4 órába. A marhahús tökéletes elkészítésével kapcsolatosan A tökéletes steak és a Sous Vide tanfolyamokon kaphatsz nagyon részletes felvilágosítást). A húsok mellé készítünk köretet és salátát is. 


21:30 - 22:15 

Jó hangulatú vacsora egy pohár borral, nyugodtan asztalhoz ülünk, hogy gyorsan-frissen megkóstoljuk az elkészült finomságokat. A tanfolyamon annyi mindent készítünk, hogy biztosan lesz mit hazavinni, így otthon is meg tudod majd mutatni, hogy miket készítettél, illetve másnapra meg lesz oldva az ebéded is. 

 

 


 

 

Menü:

 

sertésszűz2.png

Sertésszűz dijoni mustármártásban

A sertésszűz ugyanaz a húsrész, mint a marhánál a bélszín, a legnemesebb, legfinomabb, legpuhább hús, isteni ízekkel. Ez a szűz recept nagyon nagy kedvenced lesz, mert nem csak könnyen, gyorsan el tudod készíteni, és isteni jó íze van. Akkor is bevetheted, ha vendégeket hívnál.

 

 

 

pörkölt2.png

Sertéspörkölt

Sertéscombból isteni jó pörköltet lehet készíteni. A pörköltalapot azért is érdemes megtanulni, mert ha gulyáslevest, vagy csirkepaprikást szeretnél főzni, azokhoz is pörköltalapot kell készítened. 


rántott hús2.png

Rántott hús

 A rántott hússal két baj szokott lenni: kiszárad, illetve macerás bő, forró zsiradékban kisütni. Ezeket a problémákat a tanfolyamon felszámoljuk!

 

csirkemell2 (2).pngTöltött csirkemell

A csirkemell pont azért nagyon jó alapanyag, mivel nincs túl karakteres íze, sok mindent lehet vele kezdeni. A baj viszont ott kezdődik, hogy nem kezdünk vele semmit, csak só-bors, aztán még jól ki is szárítjuk. Ennek ideje véget vetni! 

 

csirkecomb2.pngTöltött csirkecomb

Egy isteni jó zsemle töltelék mindig jó, ha a repertoárodban van, nem csak a csirkecombot töltheted meg vele, de akár pulykamellet vagy sertésdagadót is. A töltött csirkecomb sütésénél azt szokott gondot okozni, hogy jaj, csak nehogy nyers maradjon a csont mellett a hús. Ha megfelelő sütési hőmérsékletet és sütési időt választasz, ez többé nem fordulhat elő! 

 

kacsamell2.png

Rozé kacsamell

Minden egyes alkalommal, ha kacsát sütök, elámulok, hogy milyen jó íze van. Kacsamellet készíthetsz ünnepi alkalmakra, és akkor is jolly joker, ha vendégeket vársz. Nagyon fontos tudni, hogy a kacsamellet a csirkével szemben nem muszáj teljesen átsütni, tehát a nevében a rozé elnevezés nem csak jól hangzik, hanem valós élvezeti faktor, ha olyan szerencsés vagy, hogy egy rozé kacsamell landol a tányérodon. 

 

kacsacomb2.png

Konfitált kacsacomb

Mondjuk ez nem a 15 perces ételek kategóriájába tartozik, de az ízek önmagukért beszélnek. Különleges alkalmakra kifejezetten szívesen készítem. Bár hosszú a sütési ideje, alig van vele tennivaló, és mindig nagyon nagy megelégedettséget vált ki, ha ezt tálalom a vendégeimnek. Remélem neked is hasonló tapasztalataid lesznek vele, és szívesen fogod készteni te is!

 

 

 

 Miért pont a te főzőtanfolyamodat válasszam?

 

Vendéglátós családból származom, én vagyok a harmadik generáció, aki hivatásának választotta a főzést. Annyira szeretem, hogy el sem tudom képzelni, hogy bármi mással foglalkozzak!

 

Közgazdaságtant, vendéglátást és rendezvényszervezést tanultam, és 11 évet dolgoztam a turizmusban mielőtt elvégeztem a szakács iskolát és megalapítottam a saját főzőiskolámat.

 

Alaposan megvizsgáltam a hazai helyzetet, és a rengeteg jó mellett sok olyan dolgot tapasztaltam, ami nem tetszett. Például amikor egy főzőtanfolyamon nincs, vagy csak nagyon hiányos a recept, vagy szó szerint lényegi információk nem hangzanak el.

 

A saját tanfolyamaimat nagyon nagy precizitással úgy alakítottam ki, hogy ha csak egyszer látogatsz el valamelyik főzőtanfolyamomra, a főzésről olyan módon kezdesz el gondolkodni, ami megnyitja előtted  fejlődés útját. Azonnal alkalmazható tudást adok, és nem csak egy show-t, ami aznap este nagyon érdekes volt, de nem tanultál belőle semmit.  

 

 

Néhány visszajelzés azoktól, akik már részt vettek nálam főzőtanfolyamon:

 

 • Kedves Niki! Én köszönöm a széleskörű tájékoztatást a steak témakörében és majd benevezek egy grill tanfolyamra is. A ételek nagyon finomak voltak és igyekszem otthon is majd hasznosítani a Nálad szerzett információkat, praktikákat. Üdv: Bálint

 

 • Kedves Niki! Nagyon szépen köszönjük a kapott anyagot, és magát a tanfolyamot is. Nagyon jól éreztük magunkat, sokat kamatoztatjuk majd a tőled tanultakat! Üdvözlettel, Kinga

 

 • Szia Niki! Köszönjük szépen igen élvezetes volt a tanfolyam! Nagyon fini lett a steak + minden! Neked Továbbra is a Legjobbakat! Navian

 

 • Kedves Niki, Köszönjük a főzőtanfolyamot, mindannyiunknak hasznos volt. Kinek azért, mert a receptjei számát növelte, kinek azért, mert még nem főzött/sütött/készített ilyen nagyszerű ételeket. Üdv: Dóra, Eszter, Zoltán Zozó, Kristóf

 

 • Szia Niki! Nem csak a steaknek van sikere otthon! Idén karácsonykor háromszor is rendelt a család csoki szuflét, és mindig pontosan úgy sikerült, ahogy a tanfolyamon! Köszi!  Zoli

 

Gyakran ismételt kérdések:

 

Hogyan zajlik a tanfolyam? Mi történik azután, hogy megérkeztem?

A tanfolyam kezdése előtt 10 perccel korábban érdemes érkezni. Ez pontosan elég arra, hogy lélekben is kicsit megérkezz, letedd a kabátod, táskád, kezet moss. A cipődet nem kell átváltani, és lábzsákot sem kell majd húznod. Ha van kedved kötényt kötni, hogy főzés közben ne legyen maszatos a ruhád, a fogason sorakozó kötények közül választhatsz egyet.  Ha nincs kedved, ez sem kötelező. A főzőtanfolyamra érdemes olyan felsőben érkezni, aminek hosszú ujja van, hogy hús sütéskor védje a karodat. Illetve ne a legdrágább, legkülönlegesebb cipődet vedd fel, hogy ne azon kellejen aggódnod, vajon rá fog-e fröccsenni valami, vagy sem? 

 

A programot mindig igyekszem pontosan kezdeni. Ha valaki késik, és jelezte, akkor sem várakoztatom meg, akik ott vannak, hanem kezdünk. 

Minden tanfolyam elején átnézzük mi mindent fogunk együtt aznap elkészíteni, miről lesz szó az elméleti anyagban, és az ételek elkészítése konkrétan hogyan fog zajlani.

 

A tanfolyamon létszámtól függ az ételek elkészítési módja. A fogások elkészítése történhet egyénileg, párban vagy csoportban.

A tanfolyam menetrendjét fentebb találod, percre pontosan lebontva. Az ételekről, amiket elkészítünk, szintén a fenti blokkban találsz részletes leírást és fotókat. 

 

A tanfolyamra egyedül is jelentkezhetek? 

Nyugodtan jelentkezhetsz egyedül is. A tanfolyamok időpontjainál pontosan lehet látni, hogy arra a dátumra hány szabad hely van, úgyhogy tudsz arra is következtetni, hogy az egy kisebb, vagy nagyobb létszámú tanfolyam lesz. Válassz olyan időpontot, ahol a te habitusodnak megfelelő lesz a létszám. Egyébként a tanfolyamaim még teltház esetén is kis létszámú, exkluzív programok, hogy minden résztvevőre tudjak figyelni, mindenki megkapja a szükséges mennyiségű segítséget, és feltehesse a kérdéseit.

Arra az egyre érdemes csak felkészülni, hogy a tanfolyamokon a minimális létszám a 3 fő. Így ha azon a dátumon teljesen egyedül lennél, meg foglak kérni, hogy válassz egy másik időpontot, ahol biztosan meg van a megfelelő minimális létszám. 

 

 

Lehetséges, hogy ügyetlen leszek, le fogok égni?

Van egy jó hírem, meg egy rossz. A jó hírem az az, hogy mindenki más is ugyanettől fél, aki veled együtt részt vesz a főzőtanfolyamon. A rossz hír, hogy senki nem azzal lesz elfoglalva, hogy te mit csinálsz, vagy hogyan csinálod. Mégpedig azért, mert a főzőtanfolyamokat úgy építettem el, hogy azalatt a 4 óra alatt, amíg a program tart, rengeteg tennivalónk lesz, mindig történik valami érdekes. Úgyhogy mindenki nagyon-nagyon el lesz foglalva azzal, amit éppen csinálnia kell, és előbb-utóbb el is felejti, hogy vajon mások mit gondolnak róla. 

 

Lehetséges, hogy nem fogok hallani semmi újat, mert már évek óta elég komoly színvonalon főzök?
Ha tetszik a menü, akkor érdemes lehet eljönni, mert sok olyan dolgot is tanítok, hogy a főzésben általában hogyan lehet a dolgokat gyorsabban, hatékonyabban csinálni. Amellett, hogy egy jó élmény, a tanfolyamnak ez a része is hasznos lehet a számodra. 

 

Ha nem szoktam főzni, ezután sem szeretnék, akkor is van értelme eljönni egy főzőtanfolyamra? Annyi mást lehetne helyette csinálni...

Erre is van egy személyes sztorim. A főzőtanfolyamokról pont ezt gondoltam. Hogy minek? Tök jól főzök, most 3-4 óra alatt nem fog már velem ott olyan nagy dolog történni. A családom már évek óta nyaggatott, hogy menjek már el egyre, mert szerintük nagyon tetszene nekem, de makacsul ellenálltam. Aztán egyszer már annyira elegem volt belőlük, hogy megadtam magam. Elmentem végre valahára egy főzőtanfolyamra. És annyira bejött az élmény, hogy hamarosan megnyitottam a saját főzőiskolámat. Úgyhogy amíg nem próbáltad, nem tudhatod. Lehet, hogy pont neked való!

 

Ha nem bírom, hogy mindenki rám figyel, akkor hogy fogom érezni magam egy ilyen tanfolyamon?

A tanfolyamokon nagyon ügyelek rá, hogy mindenkire egyforma figyelem jusson. Ha szeretnél inkább elvegyülni a tömegben, hogy véletlenül se legyél túlzottan a figyelem középpontjában, akkor neked érdemes lehet a nagyobb létszámú tanfolyamokra jelentkezni. A főzőtanfolyamok időpontjainál látszik a szabad helyek száma. Válassz olyan időpontot, ahol vélhetően kényelmesen érzed majd magad. 

 

Előfordulhat, hogy túl sokan lesznek, ezért nem kapok elegendő segítséget, és nem tehetem fel a kérdéseimet?

A tanfolyamokon nagyon ügyelek rá, hogy mindenkire egyforma figyelem jusson. Ha szeretnél sok-sok személyes segítséget kapni tőlem, és sok-sok kérdésed van, akkor neked érdemes lehet a kisebb létszámú tanfolyamokra jelentkezni. A főzőtanfolyamok időpontjainál látszik a szabad helyek száma. Válassz olyan időpontot, ahol vélhetően kényelmesen érzed majd magad. 

 

Lehetséges, hogy nekem nem fog sikerülni az ételek elkészítése, vagy olyan dolgot kell csinálni, amire nem leszek képes?

Lehetséges, hogy vannak olyan tapasztalataid, ha otthon el akarsz készíteni egy receptet, hogy nem sikerül és csalódott leszel. Pedig kép is van a receptben, és a tied nem hasonlít. Megnyugtatlak, az esetek 110%-ában nem te vagy a hibás, hanem kifogtál egy rossz receptet. 

A tanfolyamokat 2012-óta tartom, és már több mint 7000 emberrel főztem együtt - még leírni is sok!-, de nem láttam még olyat, hogy a főzőtanfolyamon valaki ne lett volna képes megcsinálni, amit meg kellett, vagy ne sikerült volna neki az étel. A tanfolyamaimon pontosan azt tanítom, hogy a főzés egy szuper izgalmas, szuper érdekes dolog, amit érdemes csinálni. Nem olyan, amit érdemes elkerülni, mert csak kudarc érthet. Pont, hogy a főzésben a legkönnyebb sikereket elérni! 

 

Lehetséges, hogy csak a tanfolyamon sikerül, de otthon nem fog? Láttam már ilyet...

Sajnos én is. Előfordulhat, hogy egy nem megfelelő főzőtanfolyamot fogtál ki, és vagy nem is kaptál receptet, vagy amit kaptál, az nem volt elég pontos. Én nagyon oda figyelek rá, hogy a receptjeim precízek, könnyen érthetőek, részletesek legyenek annak érdekében, hogy otthon bármikor el tudd készíteni újra meg újra, évek múlva is! 

 

Lehetséges, hogy olyan konyhai eszközöket, alapanyagokat fogunk használni, ami nekem otthon nem áll rendelkezésemre, vagy túl macerás a beszerzésük? 

Lehetséges, a sous vide tanfolyam pontosan arról szól, hogy ha még nincsenek meg a szuvidáláshoz szükséges eszközeid, itt most ki tudod próbálni, hogy milyen lenne a végeredmény, ha otthon te is szeretnél szuvidálni. Egyébként a beszerzésük egyáltalán nem bonyolult, az interneten pár kattintással, ingyenes házhozszállítással minden megrendelhető.

 

 

Staudinger Niki.jpgSzia! Staudinger Niki vagyok.  Főzőiskolámban, a Portobello Chefben 2012 óta tanítom a húsok nagyszerű elkészítési módjait serpenyőben, sütőben és faszenes grillen is. Már több, mint 7000 embernek segítettem, hogy fejlődjön a főzésben. Úgy gondolom, a remek sült húsokat otthon is el lehet készíteni, nem csak azok kiváltsága, akik meg tudják fizetni a sokszor nem olcsó éttermi árakat.

 

Tudom milyen érzés, amikor alaposan felkészültél, megvetted a legjobb minőségű húst, rászántad az időt, és az étel,  amit készítettél végül is kétségbeejtő. NEM TE VAGY A HIBÁS, HA NEM SIKERÜLTEK IDÁIG A HÚSOK, AMIKET SÜTÖTTÉL.

 

A Húsimádó alapok tanfolyamon nagyon bőséges, és rendszerezett ismeretanyaggal várlak, hogy ezután a hússütés úgy menjen, mint a karikacsapás, és az elkészült étel mindig megelégedettséggel töltsön el. Akárhányszor nekiállsz, érezd úgy, hogy ebben is profi vagy! 

 

 

Ne feledd, a tanfolyamok kis létszámosak, így a helyek gyorsan betelnek. Egyetlen dolgod maradt,töltsd ki a jobb oldali jelentkezési űrlapot és találkozzunk a következő órán!

 

 

Ne feledd, a tanfolyamok kis létszámosak, így a helyek gyorsan betelnek. Egyetlen dolgod maradt, töltsd ki a jobb oldali jelentkezési űrlapot és találkozzunk a következő órán!

 

 

Minimum létszám: 2 fő

Maximum létszám: 6 fő

 

Módosítás:

Ha bármilyen okból módosítani szeretnél a részvételed időpontján, a program kezdete előtt legkésőbb 

 • 5 nappal még dímjmentesen megteheted,
 • 4 nappal a tanfolyam kezdete előtt 15.000 Ft/fő módosítási díj fizetendő,
 • 72 órával a tanfolyam kezdete előtt a tanfolyam elveszik.  

Vissza