Hívogató India

Időpontok

 • 2024-04-08 (18-22 h) 2 hely
 • 2024-05-09 (18-22 h) 4 hely
 • 2024-06-03 (18-22 h) 4 hely
Jelentkezem

Létszám

4 fő

Szint

Alapfok

Helyszín

1081 Budapest, Rákóczi út 63. 1 emelet / 7A, 19-es kapucsengő

Részvételi díj

57.990 Ft / 1 fő

115.980 Ft / 2 fő

173.970 Ft / 3 fő

231.960 Ft / 4 fő

Jelentkezem

Képek a tanfolyamról

Ti mondtátok

 • Kedves Niki!

   

  Köszönjük szépen neked a tegnap estét, felejthetetlen élmény lesz számunkra.

  Dr. Kuzma Tamara

 

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Keresztnév:
E-mail cím:

 

Hívogató India

Varázslatos utazás a fűszerek birodalmába

Az indiai a világ legizgalmasabb, legvibrálóbb konyhája. Ha unod, hogy mindig ugyanazokat az ételeket főzöd, próbálj ki új ízeket, alapanyagokat, technikákat,  tanulj újabb recepteket!

 


Program:


17:45 – 18:00

Érkezés


18:00 – 20:30

A különleges, indiai menü elkészítése a tanfolyam résztvevői által közösen, miközben mindenki be tudja gyakorolni, otthon hogyan lehet a profi trükkök és késtechnikák használatával sokkal gyorsabban, dinamikusabban főzni.

 

20:30 - 20:45

Terítés, tálalás


20:45 - 21:45

Jó hangulatú, egzotikus vacsora 

 

  

Menü:

 

 

indiai_fozotanfolyam_portobellochef.jpgParadicsomos-mentás raita, naan kenyér

Az igazi indiai étel csíp. A raita pedig egy joghurtos hűsítő, ha készülne lángra kapni az egész tested a sok chilitől. Természetesen az indiai főzőtanfolyamon semmi nem lesz ennyire csípős, de ez a joghurtos mártogató annyira isteni, hogy bármikor elkészítheted csak úgy, egy kis zöldség mellé is. A naan kenyér pedig elmaradhatatlan része egy indiai tálinak. Persze sokféle indiai kenyér létezik, de a tanfolyamokon ezt szoktam tanítani, mert nem csak kifejezetten kellemes az íze, nagyon érdekes az elkészítése is. 

 

 

indiai_fozotanfolyam4_portobellochef.jpgChicken tikka masala

A chicken tikka masala a leghíresebb indiai étel, ami nem is Indiából származik! Egy glasgow-i étteremben az 50-es években egy fiatalember rendelt egy chicken tikkát, ami joghurtban pácolt csirkét jelent. Ki is hozta a pincér, de száraznak találta, és kérte, hogy a szakács készítsen már hozzá valami szószt. A szósz a masala. Így született a leghíresebb indiai étel. A tanfolyamon azért tanítom ezt a receptet, hogy megmutassam, a csirke nem csak a só-bors-kisütöm 2 perc alatt - aztán rendelek egy pizzát, mert már nem bírok ránézni sem. A csirke egy csodás alapanyag, mert pont a semleges karaktere miatt bámulatos dolgokat lehet belőle kihozni! 

 

 

indiai_fozotanfolyam5_portobellochef.jpgZöldségkorma

Az indiai konyha nagyrészt húsmentes ételekből áll, mert a vallás a legtöbb kaszt számára tiltja a húsevést. (Sajnos amúgy sem lenne elegendő hús, így nem olyan feltűnő.. ) Ettől függetlenül a zöldségből készült fogások ugyanolyan fantasztikus ízűek, és a sok zöldség miatt az indiai konyha nem csak egészséges, de változatos is (nem csak fish & chipsből áll az élet) Nekem nagyon nagy kedvencem ez a fogás, a rengeteg fűszer és a könnyű elkészíthetőség miatt is.  Bár nagyon nagy húsimádó vagyok, hetente többször is készítek zöldségkormát, mert annyira jó íze van.

 

 

indiai_fozotanfolyam2_portobellochef.jpgBadam kheer / indiai mandula puding

Ezt a desszertet imádom tanítani, mert egy igazi meglepetés bomba! Amikor a tanfolyam elején végig vesszük, hogy mit fogunk főzni, sokan egykedvűen jajdulnak fel, hogy "Nemár! Tejberizs!? Utálom a tejberizst!" Értem, hogy az iskolai menzáról visszamaradt emléknyomok még most is fájnak, de ez a tejberizs az 1001 éjszaka egy pohárban. Annyi íz, illat, textúra, szín van benne, amit egy tejberizsről el sem tudtál képzelni. Tényleg bomba jó recept. Remek vendég fogadáshoz is, és remekül bemutatja milyen komplex az indiai konyha! 

 

 

 

Miért pont a te főzőtanfolyamodat válasszam?


Vendéglátós családból származom, én vagyok a harmadik generáció, aki hivatásának választotta a főzést. Annyira szeretem, hogy el sem tudom képzelni, hogy bármi mással foglalkozzak!

 

Közgazdaságtant, vendéglátást és rendezvényszervezést tanultam, és 11 évet dolgoztam a turizmusban mielőtt elvégeztem a szakács iskolát és megalapítottam a saját főzőiskolámat.

 

Alaposan megvizsgáltam a hazai helyzetet, és a rengeteg jó mellett sok olyan dolgot tapasztaltam, ami nem tetszett. Például amikor egy főzőtanfolyamon nincs, vagy csak nagyon hiányos a recept, vagy szó szerint lényegi információk nem hangzanak el.

 

A saját tanfolyamaimat nagyon nagy precizitással úgy alakítottam ki, hogy ha csak egyszer látogatsz el valamelyik főzőtanfolyamomra, a főzésről olyan módon kezdesz el gondolkodni, ami megnyitja előtted  fejlődés útját. Azonnal alkalmazható tudást adok, és nem csak egy show-t, ami aznap este nagyon érdekes volt, de nem tanultál belőle semmit.  Néhány visszajelzés azoktól, akik már részt vettek a steak tanfolyamon:


 • Kedves Niki! A fűszerezés nem az én világom! Legalább is úgy gondoltam eddig. Már alig várom, hogy kibővítsem az otthoni készletet! Nagyon szuper volt a tanfolyam, jól éreztük magunkat!  Üdvözlettel: Csilla

 

 • Kedves Niki! Eddig étterembe mentünk, ha indiait akarunk főzni, és kíváncsi voltam, otthon is tudnánk-e indiait főzni. Biztos vagyok benne, hogy sokszor fogjuk elkészíteni a recepteket, amiket nálad tanultunk!   Köszönjük: Viktória és Péter

 

 • Szia Niki! Munka miatt töltöttem már néhány hónapot Indiában, és azóta is  minden érdekel, ami Indiával kapcsolatos. Ezért mentem el a te tanfolyamodra is. Nagyon jó volt kipróbálni, hogy én is tudnék-e indiait főzni magamnak, és úgy látom, hogy nem is akárhogyan! Azt hittem sokkal bonyolultabb lesz, mert a főzős videók, amiket eddig láttam, csak elvették a kedvemet. Köszi a recepteket!  Üdv, Gábor

 

 • Kedves Niki, én ugyan rendszeresen és sokat főzök, de indiait egyáltalán nem szoktam főzni. A párommal sokat járunk étterembe is, és imádjuk az indiait. Egy-egy ilyen jól sikerült indiai est után mindig nyaggat, hogy otthon is főzhetnék neki. Nehezen engedtem a kérésének, mert el sem tudtam képzelni, hogy készülhetnek azok az ételek, amiknek ilyen különleges íze van. Pozitívan csalódtam, mert otthon is könnyedén menni fog. Nagy felfedezés volt számomra a római kömény, azt hiszem ez az, amit soha nem tudtam beazonosítani az ételekben, és nagy kedvencem lesz a kardamom is. Köszönettel, Tünde


Gyakran ismételt kérdések:

Hogyan zajlik a tanfolyam? Mi történik azután, hogy megérkeztem?

 

A tanfolyam kezdése előtt 10 perccel korábban érdemes érkezni. Ez pontosan elég arra, hogy lélekben is kicsit megérkezz, letedd a kabátod, táskád, kezet moss. A cipődet nem kell átváltani, és lábzsákot sem kell majd húznod. Ha van kedved kötényt kötni, hogy tanfolyam közben ne legyen lisztes, maszatos a ruhád, a fogason sorakozó kötények közül választhatsz egyet.  Ha nincs kedved, ez sem kötelező. 

 

A programot mindig igyekszem pontosan kezdeni. Ha valaki késik, és jelezte, akkor sem várakoztatom meg, akik ott vannak, hanem kezdünk. 

 

Minden tanfolyam elején átnézzük mi mindent fogunk együtt aznap elkészíteni.

 

Az indiai főzőtanfolyamon a résztvevők párban illetve csoportban készítik el a recepteket, ez mindig a teljes létszámtól függ. A tanfolyam menetrendjét fentebb találod, percre pontosan lebontva. 

 

 

A tanfolyamra egyedül is jelentkezhetek? 

 

Nyugodtan jelentkezhetsz egyedül is. A tanfolyamok időpontjainál pontosan lehet látni, hogy arra a dátumra hány szabad hely van, úgyhogy tudsz arra is következtetni, hogy az egy kisebb, vagy nagyobb létszámú tanfolyam lesz. Válassz olyan időpontot, ahol a te habitusodnak megfelelő lesz a létszám. Egyébként a tanfolyamaim még teltház esetén is kis létszámú, exkluzív programok, hogy minden résztvevőre tudjak figyelni, mindenki megkapja a szükséges mennyiségű segítséget, és feltehesse a kérdéseit.

 

Arra az egyre érdemes csak felkészülni, hogy a tanfolyamokon a minimális létszám a 3 fő. Így ha azon a dátumon teljesen egyedül lennél, meg foglak kérni, hogy válassz egy másik időpontot, ahol biztosan meg van a megfelelő minimális létszám. 

 

Lehetséges, hogy ügyetlen leszek, le fogok égni?

 

Van egy jó hírem, meg egy rossz. A jó hírem az az, hogy mindenki más is ugyanettől fél, aki veled együtt részt vesz a főzőtanfolyamon. A rossz hír, hogy senki nem azzal lesz elfoglalva, hogy te mit csinálsz, vagy hogyan csinálod. Mégpedig azért, mert a főzőtanfolyamokat úgy építettem el, hogy azalatt a 4 óra alatt, amíg a program tart, rengeteg tennivalónk lesz, mindig történik valami érdekes. Úgyhogy mindenki nagyon-nagyon el lesz foglalva azzal, amit éppen csinálnia kell, és előbb-utóbb el is felejti, hogy vajon mások mit gondolnak róla. 

 

Lehetséges, hogy nem fogok hallani semmi újat, mert már évek óta tanulmányozom a témát?
Ha már évek óta rendszeresen főzöl indiai ételeket, akkor igazán szerencsés vagy, nekem is nagyon nagy kedvencem az indiai konyha! Főként olyanok szoktak jönni erre a tanfolyamra, akik nagyon szeretik az indiai ételeket, de nem túl rutinosak a főzésben, hadilábon állnak a fűszerezéssel, és nem voltak eddig jó tapasztalataik, ha egy indiai recept elkészítésének nekiálltak. Ha tetszik a menü, akkor érdemes lehet eljönni, mert sok olyan dolgot is tanítok, hogy a főzésben általában hogyan lehet a dolgokat gyorsabban, hatékonyabban csinálni. Ez a része is hasznos lehet a számodra. 

 

Ha nem szoktam főzni, ezután sem szeretnék, akkor is van értelme eljönni egy tanfolyamra? Annyi mást lehetne helyette csinálni...

 

Ez azoknak szokott nagyon nagy dilemmát jelenteni, akik valamilyen rejtélyes okból ajándékba kapták a tanfolyamot. Erre is van egy személyes sztorim. A főzőtanfolyamokról pont ezt gondoltam. Hogy minek? Tök jól főzök, most 3-4 óra alatt nem fog már velem ott olyan nagy dolog történni. A családom már évek óta nyaggatott, hogy menjek már el egyre, mert szerintük nagyon tetszene nekem, de makacsul ellenálltam. Aztán egyszer már annyira elegem volt belőlük, hogy megadtam magam. Elmentem végre valahára egy főzőtanfolyamra. És annyira bejött az élmény, hogy hamarosan megnyitottam a saját főzőiskolámat. Úgyhogy amíg nem próbáltad, nem tudhatod. Lehet, hogy pont neked való!

 

Ha nem bírom, hogy mindenki rám figyel, akkor hogy fogom érezni magam egy ilyen tanfolyamon?

 

A tanfolyamokon nagyon ügyelek rá, hogy mindenkire egyforma figyelem jusson. Ha szeretnél inkább elvegyülni a tömegben, hogy véletlenül se legyél túlzottan a figyelem középpontjában, akkor neked érdemes lehet a nagyobb létszámú tanfolyamokra jelentkezni. A tanfolyamok időpontjainál látszik a szabad helyek száma. Válassz olyan időpontot, ahol vélhetően kényelmesen érzed majd magad. 

 

Előfordulhat, hogy túl sokan lesznek, ezért nem kapok elegendő segítséget, és nem tehetem fel a kérdéseimet?

 

A tanfolyamokon nagyon ügyelek rá, hogy mindenkire egyforma figyelem jusson. Ha szeretnél sok-sok személyes segítséget kapni tőlem, és sok-sok kérdésed van, akkor neked érdemes lehet a kisebb létszámú tanfolyamokra jelentkezni. A tanfolyamok időpontjainál látszik a szabad helyek száma. Válassz olyan időpontot, ahol vélhetően kényelmesen érzed majd magad.

 

Lehetséges, hogy valamelyik étel nekem nem fog sikerülni, vagy olyan dolgot kell csinálni, amire nem leszek képes?

 

Lehetséges, hogy vannak olyan tapasztalataid a főzésben, hogy kár is hozzá kezdeni,  mert nem sikerül és csalódott leszel. Pedig kép is van a receptben, és a tied nem hasonlít. Megnyugtatlak, az esetek 110%-ában nem te vagy a hibás, hanem kifogtál egy rossz receptet. 

 

A főzőtanfolyamokat 2012-óta tartom, és már több, mint 7000 emberrel főztem együtt,  - még leírni is sok!-, de nem láttam még olyat, hogy a tanfolyamon valaki ne lett volna képes megcsinálni, amit meg kellett. Ha követed a receptet, nem kell aggódni, hogy nem sikerül. A recept mindig működik! A tanfolyamaimon pontosan azt tanítom, hogy a főzés egy szuper izgalmas, szuper érdekes dolog, amit érdemes csinálni. Nem olyan, amit érdemes elkerülni, mert csak kudarc érthet. Pont, hogy a sütésben a legkönnyebb sikereket elérni! 

 

Lehetséges, hogy csak a tanfolyamon sikerül, de otthon nem fog? Láttam már ilyet...

 

Sajnos én is. Előfordulhat, hogy egy nem megfelelő főzőtanfolyamot fogtál ki, és vagy nem is kaptál receptet, vagy amit kaptál, az nem volt elég pontos. Én nagyon oda figyelek rá, hogy a receptjeim precízek, könnyen érthetőek, részletesek legyenek annak érdekében, hogy otthon bármikor el tudd készíteni újra meg újra, évek múlva is! 

 

Lehetséges, hogy olyan konyhai eszközöket, alapanyagokat fogunk használni, ami nekem otthon nem áll rendelkezésemre, vagy túl macerás a beszerzésük? 

 

Van néhány trükkös konyhai eszközöm az igaz, de mindegyiket lehet egy kis kreativitással helyettesíteni. Speciális konyhagépeket nem használok pont azért, hogy a receptek amiket tanítok, otthoni körülmények között is könnyen kivitelezhetőek legyenek. Az csak jó dolog, ha megismersz pár új alapanyagot (lesz pár ilyen a tanfolyamon), bőven fogok tippeket adni, ami megkönnyíti a főzés előtti bevásárlást.


 

staudinger_niki_portobellochef_2022.pngSzia! Staudinger Niki vagyok. Főzőiskolámban, a Portobello Chefben 2012 óta tartok indiai főzőtanfolyamokat. Úgy gondolom, az indiai ételeket otthon is könnyen el lehet készíteni, nem csak azok kiváltsága a csodás fűszeres ízek élvezete, akik meg tudják fizetni a sokszor nem olcsó éttermi árakat.

 

Tudom milyen érzés, amikor alaposan felkészültél, megvetted a legvadabb fűszereket, rászántad az időt, és a étel amit készítettél ehetetlen. NEM TE VAGY A HIBÁS, HA NEM SIKERÜLT IDÁIG AZ INDIAI ÉTELEK ELKÉSZÍTÉSE. A bároságon kívül kell hozzá néhány apróság is...

 

A főzőtanfolyamon nagyon alapos, és rendszerezett ismeretanyaggal várlak, hogy ezután a fűszeres ételek elkészítése mindig elégedettséggel töltsön el. Akárhányszor nekiállsz indiait főzni, érezd úgy, hogy ez neked nagyon jól megy! 

 

Ne feledd, a tanfolyamok kis létszámosak, így a helyek gyorsan betelnek. Egyetlen dolgod maradt,töltsd ki a jobb oldali jelentkezési űrlapot és találkozzunk a következő órán!

 

Létszám információ:

ha a családiasabb, kisebb létszámú tanfolyamokon érzed jól magad, április és szeptember között érdemes ellátogatnod hozzánk, amikor a tanfolyamon 3-4 fő az átlagos létszám

ha a mogzalmas, izgalmas élmények jönnek be neked, novembertől márciusig várunk szeretettel, amikor a tanfolyamon az átlagos létszám 6-8 fő

 

Módosítás:

Ha bármilyen okból módosítani szeretnél a részvételed időpontján, a program kezdete előtt legkésőbb 

 • 5 nappal még dímjmentesen megteheted,
 • 4 nappal a tanfolyam kezdete előtt 10.000 Ft/fő módosítási díj fizetendő,
 • 72 órával a tanfolyam kezdete előtt a tanfolyam elveszik. 

 

 

 Ajándékba adom ezt a tanfolyamot szabadon válaszható időpontra - Tovább a megrendeléshez >>

 


 

Vissza