Artisan pékség

Időpontok

 • Nincs időpont feltöltve
Jelentkezem

Létszám

6 fő

Szint

Alapfok

Helyszín

1081 Budapest, Rákóczi út 63. 1 emelet / 7A, 19-es kapucsengő

Részvételi díj

37.990 Ft / 1 fő

75.980 Ft / 2 fő

113.970 Ft / 3 fő

151.960 Ft / 4 fő

Jelentkezem

Képek a tanfolyamról

Ti mondtátok

 • Köszönöm a meleg fogadtatást, a türelmedet, és az alapos bemutatót!
  Életre szóló élménnyel gazdagodtam, és szinte már biztos hogy menni fog a macaron készítés!
  Az első próbálkozàsomról...


  Kapunics Gréta

 

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Keresztnév:
E-mail cím:

 

Meglévő ajándékkuponnal tanfolyami időpont e-mailben lehet egyeztetni, új jelentkezés nem lehetséges

Kedves Vendégeim!

 

Először is szeretném megköszönni az elmúlt 10 évet, a jó dolgokat és a rengeteg tudást, amit a segítségetekkel megszerezhettem. Remélem, hogy én is bőségesen vissza tudtam adni nektek. 2012 júniusában született meg az öltet, hogy főzőiskolám legyen, amit nagyon gyors megvalósulás követett, de most ennek vége, mert már egy ideje sajnos nem találtam ebben a munkában elegendő kihívást.

 

Akinek már meglévő ajándékkuponja van, természetesen beváltjuk, arra szeretnék mindenkit kérni, ha túl van az első ijedtségen, írjon egy e-mailt. E-mail cím: hello@portobellochef.hu  Az e-maileket továbbra is figyeljük, 48 órán belül válaszolunk. Senki nem fog sem elveszni, sem lemaradni. 2022. szeptember 10-től október végéig külföldön leszek, ahol minden erőmmel azon leszek, hogy felkészüljek az új hivatásomra. Ha a külföldi tréningem sikeresen véget ért, és hazajöttem, novembertől mindenkit szívesen várok, találunk olyan időpontot, ami mindkettőnknek megfelel.  

 

-----------

 

A tanfolyam korábbi szövegét azért hagyom még itt, hogy akinek már befizetett tanfolyama van, le tudja ellenőrizni, hogy mi lesz majd a program: 

 


Újra reneszánszát éli az otthoni kenyérsütés, egyre többen jönnek rá, hogy a házilag sütött kenyér sokkal finomabb és egészségesebb, mint a bolti társai.

Ha sikerül találnod egy megbízható alapreceptet – akkor már legalább nyolcféle kenyeret tudsz sütni:

 • váltogathatod a lisztet (rozsliszt, tönkölyliszt, zabkorpa stb.), a benne lévő magokat (tökmag, lenmag, szezámmag, dió stb.) és magát a formát (cipó, vekni stb.),
 • tehetsz bele joghurtot, ha sűrűbb, illetve olajat, ha levegősebb kenyeret szeretnél,
 • sőt különböző friss fűszerekkel még tovább variálhatod a kedvenc házi kenyered.

A házi kenyérsütő tanfolyamon nem használunk kenyérsütő-, sem más speciális gépet,így a kenyereket, péksüteményeket otthon Te is könnyen újra el tudod készíteni.


Ajándékba adom ezt a tanfolyamot szabadon válaszható időpontra - Tovább a megrendeléshez >>


 

 

Program:

 

10:45 – 11:00 / 17:45- 18:00

Érkezés


11:00 – 11:30 / 18:00 - 18:30

Mindent az otthoni kenyérsütésről:

 • liszt fajták
 • különleges alapanyagok és eljárások precíz ismertetése
 • az élesztő és a kovász
 • technológia
 • ízesítés, lisztek helyettesíthetősége

11:30 - 15:00 / 18:30 - 22:00
Elészül az igazi francia bagett, a csodás ízeket rejtő diós-fügés kenyér, az élesztő mentes szódás knyér, és a puha, finom fahéjas csigák, és a teljes kiőrlésű kenyér. 


A program végén az elkészített kenyerek, csigák becsomagolása. Mindenből annyi készül, hogy nem állítom hogy könnyen haza lehet vinni őket... :)

 


  


Ajándékba adom ezt a tanfolyamot szabadon válaszható időpontra - Tovább a megrendeléshez >>

 

A kenyérsütő tanfolyamon 3 különböző kenyér, és fahéjas csiga elkészítésén keresztül ismerkedhetsz meg a különféle kovászok, a  dagasztás, a gyúrás, a tészta nyújtás és formázás, ízesítés, sütés mesterfogásaival:

 

bagett_francia_pekseg_tanfolyam_protobellochef.jpgFrancia bagett

A frissen sütött kenyérnek párja nincs. Csuda jó dolog a reggelihez a saját kenyeredből vágni néhány szeletet, vagy szendvicset készíteni belőle. Remek, könnyen elkészíthető recept, amit szívesen fogsz sütni! És mivel te sütötted, azt is tudod, mi van benne. Nem tartalmaz sem tartósítószert, sem térfogatnövelőt, csak a legkiválóbb minőségű lisztet, és a szeretetet, amivel készítetted. 

 

 

teljeskiorlesu_kenyer_kenyersuto_tanfolyam8_portobellochef.jpgTeljes kiőrlésű kenyér

 Egyre nagyobb igény van a szénhidrát csökkenetett kenyerekre, és ez a recept nagyon kedvelt a tanfolyam résztvevői között. Szuper jó dolog, hogy nem kell a boltokra, pékségekre támaszkodnod, hanem saját magad is meg tudod sütni azt a kenyeret, ami ráadásul még az egészségednek is jót tesz. Sok olyan visszajelzést kapok, hogy ez a kenyér finomabb, mint a bolti teljes kiőrlésű, és minden héten készül belőle egy-két vekni. Ettől nagyobb elismerés nem is kell! 

 

 

 artisan_pekseg_kenyersuto_tanfolyam4_portobellochef.jpgDiós-fügés kenyér

Aki szereti, ha mindenben van egy kis csavar, imádni fogja ezt a receptet. Mennyire menő, ha ezután nem csak a fonott kalács vagy a briós kerülhet a tányérra mézzel vagy egy finom dzsemmel a tetején, hanem ez a gazdag, gyümölcsös kenyér is?

 

 

 

artisan_pekseg_kenyersuto_tanfolyam6_portobellochef.jpgÉlesztő mentes szódás kenyér sajttal és zöldfűszerekkel

 Ez egy igazi "férfi kenyér". Valódi íz bomba, és maximum 10 perc munkád van vele, onnantól kezdve, hogy beléptél a konyhába (a többi a sütő dolga). Ha meccs van, grill parti, vagy csak úgy átjön néhány jó barát, mindig fog készülni egy-két darab, abban biztos vagyok!

  

 

artisan_pekseg_kenyersuto_tanfolyam3_portobellochef.jpgFahéjas csiga

Évekig tanítottam a kakaós csiga receptjét, aztán egyszer csak elkezdtem azon gondolkodni, hogyan lehetne ez a recept még jobb? Azt hiszem, te is egyet fogsz velem érteni, hogy ez a vanília mázas fahéjas csiga valami utolérhetetlen. Sosem lesz belőle leég egy tepsivel, arra készülj fel! 

 

 

 

 

 

 

 

Ajándékba adom ezt a tanfolyamot szabadon válaszható időpontra - Tovább a megrendeléshez >>


Miért pont a te tanfolyamodat válasszam?


Vendéglátós családból származom, én vagyok a harmadik generáció, aki hivatásának választotta a főzést. Annyira szeretem, hogy el sem tudom képzelni, hogy bármi mással foglalkozzak!

 

Közgazdaságtant, vendéglátást és rendezvényszervezést tanultam, és 11 évet dolgoztam a turizmusban mielőtt elvégeztem a szakács iskolát és megalapítottam a saját főzőiskolámat.

 

Alaposan megvizsgáltam a hazai helyzetet, és a rengeteg jó mellett sok olyan dolgot tapasztaltam, ami nem tetszett. Például amikor egy főzőtanfolyamon nincs, vagy csak nagyon hiányos a recept, vagy szó szerint lényegi információk nem hangzanak el.

 

A saját tanfolyamaimat nagyon nagy precizitással úgy alakítottam ki, hogy ha csak egyszer látogatsz el valamelyik pékség tanfolyamomra, az otthoni sütésről olyan módon kezdesz el gondolkodni, ami megnyitja előtted  fejlődés útját. Azonnal alkalmazható tudást adok, és nem csak egy show-t, ami aznap este nagyon érdekes volt, de nem tanultál belőle semmit.  Néhány visszajelzés azoktól, akik már részt vettek a  házi pékség tanfolyamon:


 • Kedves Niki! Régóta érdekelt a kenyérsütés, de valahogy nem tudtam, hogyan fogjak neki. Mindig olyan érzésem van, hogy túl híg a tészta, vagy túl sűrű, és állandóan teszek hozzá vagy lisztet, vagy tojást, vagy valamit, aztán végül mégsem sikerül. Most végre megláttam, hogy sütésnél érdemes egy kicsit türelmesnek lenni a kenyér a végén úgy is jó lesz. Üdv: Balázs

 

 • Szia Niki! Engem az motivált, amikor jelentkeztem a tanfolyamodra, hogy már nem akarom, hogy a gyerekek bolti péksütiket reggelizzenek, amik tele vannak mindenféle tartósítószerekkel, térfogatnövelőkkel és még ki tudja mivel. Nagyon sok hasznos tippet kaptam, úgyhogy szerintem én fogok nekik sütni! Köszönöm, Zsolt

 

 • Kedves Niki! Mindig is hadi lábon álltam a sütéssel, és azért jöttem el a tanfolyamodra, hogy kitisztuljon a kép! Nagyon érdekes volt, hogy amikor én simán azt gondoltam, hogy túl ragacsos a tészta, akkor nem engedted, hogy tegyek hozzá lisztet, mégis jó lett. Azt hiszem, ha otthon sütök, idáig ez lehetett a gond. Üdvözlettel, Ági

 

 • Kedves Niki! Nagyon fontos volt nekem a teljes kiőrlésű kenyér, és nagyon örülök ennek a receptnek, mert tényleg nagyon könnyen elkészíthető, és nagyon jó ízű. A többit is el fogom készíteni a családnak, szerintem tetszeni fog nekik. További sok sikert kívánok a tanfolyamaidhoz! Zsuzsa

 


Gyakran ismételt kérdések:


Hogyan zajlik a tanfolyam? Mi történik azután, hogy megérkeztem?

A tanfolyam kezdése előtt 10 perccel korábban érdemes érkezni. Ez pontosan elég arra, hogy lélekben is kicsit megérkezz, letedd a kabátod, táskád, kezet moss. A cipődet nem kell átváltani, és lábzsákot sem kell majd húznod. Ha van kedved kötényt kötni, hogy tanfolyam közben ne legyen lisztes, maszatos a ruhád, a fogason sorakozó kötények közül választhatsz egyet.  Ha nincs kedved, ez sem kötelező. 

A programot mindig igyekszem pontosan kezdeni. Ha valaki késik, és jelezte, akkor sem várakoztatom meg, akik ott vannak, hanem kezdünk. 

Minden tanfolyam elején átnézzük mi mindent fogunk együtt aznap elkészíteni.

 

A házi pékség tanfolyamon a résztvevők párban készítik el a recepteket. A vacsorát a csoport együtt készíti el. A tanfolyam menetrendjét fentebb találod, percre pontosan lebontva. 

 

A tanfolyamra egyedül is jelentkezhetek? 

Nyugodtan jelentkezhetsz egyedül is. A tanfolyamok időpontjainál pontosan lehet látni, hogy arra a dátumra hány szabad hely van, úgyhogy tudsz arra is következtetni, hogy az egy kisebb, vagy nagyobb létszámú tanfolyam lesz. Válassz olyan időpontot, ahol a te habitusodnak megfelelő lesz a létszám. Egyébként a tanfolyamaim még teltház esetén is kis létszámú, exkluzív programok, hogy minden résztvevőre tudjak figyelni, mindenki megkapja a szükséges mennyiségű segítséget, és feltehesse a kérdéseit.

Arra az egyre érdemes csak felkészülni, hogy a tanfolyamokon a minimális létszám a 3 fő. Így ha azon a dátumon teljesen egyedül lennél, meg foglak kérni, hogy válassz egy másik időpontot, ahol biztosan meg van a megfelelő minimális létszám. 

 

Lehetséges, hogy ügyetlen leszek, le fogok égni?

Van egy jó hírem, meg egy rossz. A jó hírem az az, hogy mindenki más is ugyanettől fél, aki veled együtt részt vesz a főzőtanfolyamon. A rossz hír, hogy senki nem azzal lesz elfoglalva, hogy te mit csinálsz, vagy hogyan csinálod. Mégpedig azért, mert a főzőtanfolyamokat úgy építettem el, hogy azalatt a 4 óra alatt, amíg a program tart, rengeteg tennivalónk lesz, mindig történik valami érdekes. Úgyhogy mindenki nagyon-nagyon el lesz foglalva azzal, amit éppen csinálnia kell, és előbb-utóbb el is felejti, hogy vajon mások mit gondolnak róla. 

 

Lehetséges, hogy nem fogok hallani semmi újat, mert már évek óta tanulmányozom a témát?
A tanfolyammal az a célom, hogy kedvet csináljon az otthoni sütéshez, ha eddig nem sütöttél, akkor kezdd el, ha sütöttél, akkor pedig süss még nagyobb örömmel és megelégedettséggel. Ha úgy érzed, haladó szinten vagy az otthoni sütésben, nézd meg, hogy tetszik-e, amit a tanfolyamon készítünk. Sok hasznos tippet adok az otthoni sütéssel kapcsolatosan,  így is sokat profitálhatsz a tanfolyamból.

 

Ha nem szoktam sütni, ezután sem szeretnék, akkor is van értelme eljönni egy tanfolyamra? Annyi mást lehetne helyette csinálni...

Ez azoknak szokott nagyon nagy dilemmát jelenteni, akik valamilyen rejtélyes okból ajándékba kapták a tanfolyamot. Erre is van egy személyes sztorim. A főzőtanfolyamokról pont ezt gondoltam. Hogy minek? Tök jól főzök, most 3-4 óra alatt nem fog már velem ott olyan nagy dolog történni. A családom már évek óta nyaggatott, hogy menjek már el egyre, mert szerintük nagyon tetszene nekem, de makacsul ellenálltam. Aztán egyszer már annyira elegem volt belőlük, hogy megadtam magam. Elmentem végre valahára egy főzőtanfolyamra. És annyira bejött az élmény, hogy hamarosan megnyitottam a saját főzőiskolámat. Úgyhogy amíg nem próbáltad, nem tudhatod. Lehet, hogy pont neked való!

 

Ha nem bírom, hogy mindenki rám figyel, akkor hogy fogom érezni magam egy ilyen tanfolyamon?

A tanfolyamokon nagyon ügyelek rá, hogy mindenkire egyforma figyelem jusson. Ha szeretnél inkább elvegyülni a tömegben, hogy véletlenül se legyél túlzottan a figyelem középpontjában, akkor neked érdemes lehet a nagyobb létszámú tanfolyamokra jelentkezni. A tanfolyamok időpontjainál látszik a szabad helyek száma. Válassz olyan időpontot, ahol vélhetően kényelmesen érzed majd magad. 

 

Előfordulhat, hogy túl sokan lesznek, ezért nem kapok elegendő segítséget, és nem tehetem fel a kérdéseimet?

A tanfolyamokon nagyon ügyelek rá, hogy mindenkire egyforma figyelem jusson. Ha szeretnél sok-sok személyes segítséget kapni tőlem, és sok-sok kérdésed van, akkor neked érdemes lehet a kisebb létszámú tanfolyamokra jelentkezni. A tanfolyamok időpontjainál látszik a szabad helyek száma. Válassz olyan időpontot, ahol vélhetően kényelmesen érzed majd magad. 

 

Lehetséges, hogy nekem nem fog sikerülni a recept a tanfolyamon sem, vagy olyan dolgot kell csinálni, amire nem leszek képes?

Lehetséges, hogy vannak olyan tapasztalataid az otthoni sütéssel, hogy kár is hozzá kezdeni,  mert nem sikerül és csalódott leszel. Pedig kép is van a receptben, és a tied nem hasonlít. Megnyugtatlak, az esetek 110%-ában nem te vagy a hibás, hanem kifogtál egy rossz receptet. 

A francia pékség tanfolyamokat 2013-óta tartom, és már több, mint 400 emberrel sütöttem együtt különféle kenyereket és kelt tésztákat a házi pékség tanfolyamon  - még leírni is sok!-, de nem láttam még olyat, hogy a tanfolyamon valaki ne lett volna képes megcsinálni, amit meg kellett. Ha követed a receptet, nem kell aggódni, hogy nem sikerül. A recept mindig működik! A tanfolyamaimon pontosan azt tanítom, hogy az otthoni sütés egy szuper izgalmas, szuper érdekes dolog, amit érdemes csinálni. Nem olyan, amit érdemes elkerülni, mert csak kudarc érthet. Pont, hogy a sütésben a legkönnyebb sikereket elérni! 

 

Lehetséges, hogy csak a tanfolyamon sikerül, de otthon nem fog? Láttam már ilyet...

Sajnos én is. Előfordulhat, hogy egy nem megfelelő főzőtanfolyamot fogtál ki, és vagy nem is kaptál receptet, vagy amit kaptál, az nem volt elég pontos. Én nagyon oda figyelek rá, hogy a receptjeim precízek, könnyen érthetőek, részletesek legyenek annak érdekében, hogy otthon bármikor el tudd készíteni újra meg újra, évek múlva is! 

 

Lehetséges, hogy olyan konyhai eszközöket, alapanyagokat fogunk használni, ami nekem otthon nem áll rendelkezésemre, vagy túl macerás a beszerzésük? 

Van néhány trükkös konyhai eszközöm az igaz, de mindegyiket lehet egy kis kreativitással helyettesíteni. Speciális konyhagépeket nem használok pont azért, hogy a receptek amiket tanítok, otthoni körülmények között is könnyen kivitelezhetőek legyenek. Az alapanyagok beszerzésével kapcsolatosan pedig el foglak halmozni beszerzési tippekkel. Az csak jó dolog, ha megismersz pár új alapanyagot (lesz pár ilyen a tanfolyamon), de ezekhez a receptekhez egészen biztosan nem kell majd sok időt fordítani a sütés előtti bevásárlásra. 

 


 

 

staudinger_niki_portobellochef_2022.pngSzia! Staudinger Niki vagyok. Főzőiskolámban, a Portobello Chefben 2012 óta tanítom az otthoni kenyér sütést. Úgy gondolom, finom, és ropogós hélyú kenyeret otthon is el lehet készíteni. A saját magad által sütött kenyér, foszlós kakaós csiga nem csak finomabb, tovább friss marad és egészségesebb is, mint a bolti társai. Már csak amiatt is, mert nincs benne tartósító szer...

 

Tudom milyen érzés, amikor alaposan felkészültél, megvetted a különleges liszteket, rászántad az időt, és a kenyér, vagy a kelt tésztás süti, amit készítettél mégis kétségbeejtő. NEM TE VAGY A HIBÁS, HA NEM SIKERÜLT IDÁIG A SAJÁT SÜTÉSŰ KENYÉR VAGY KELT TÉSZTA. Ennek egyszer és mindenkorra búcsút inthetsz! 

 

A HÁZI PÉKSÉG tanfolyamon nagyon alapos, és rendszerezett ismeretanyaggal várlak, hogy ezután a kenyér sütés, és a kelt tészták elkészítése mindig egy jó érzéssel töltsön el. Akárhányszor nekiállsz, érezd úgy, hogy ez neked nagyon jól megy! 

 

 

Ne feledd, a tanfolyamok kis létszámosak, így a helyek gyorsan betelnek. Egyetlen dolgod maradt,töltsd ki a jobb oldali jelentkezési űrlapot és találkozzunk a következő órán!

 

Létszám információ:

ha a családiasabb, kisebb létszámú tanfolyamokon érzed jól magad, április és szeptember között érdemes ellátogatnod hozzánk, amikor a tanfolyamon 3-4 fő az átlagos létszám

ha a mogzalmas, izgalmas élmények jönnek be neked, novembertől márciusig várunk szeretettel, amikor a tanfolyamon az átlagos létszám 6-8 fő

 

Ajándékba adom ezt a tanfolyamot szabadon válaszható időpontra - Tovább a megrendeléshez >>


Módosítás:

Ha bármilyen okból módosítani szeretnél a részvételed időpontján, a program kezdete előtt legkésőbb 

 • 5 nappal még dímjmentesen megteheted,
 • 4 nappal a tanfolyam kezdete előtt 10.000 Ft/fő módosítási díj fizetendő,
 • 72 órával a tanfolyam kezdete előtt a tanfolyam elveszik. 


icon_garancia.png

Garancia

 

Ez a tanfolyam annyira profi, hogy 100% garanciát vállalok rá. Ha mégis nehézségeid támadnak a receptek otthoni készítésben, a tanfolyam árát egy héten belül indoklás nélkül visszakérheted!


Ajándékba adom ezt a tanfolyamot szabadon válaszható időpontra - Tovább a megrendeléshez >>

 

Vissza