Grillezz magabiztosan!

Időpontok

  • Nincs időpont feltöltve
Jelentkezem

Létszám

10 fő

Szint

Alapfok

Helyszín

Budapest Garden, 1036 Budapest, Árpád fejedelem útja 125.

Részvételi díj

69.990 Ft / 1 fő

139.980 Ft / 2 fő

209.970 Ft / 3 fő

279.960 Ft / 4 fő

Jelentkezem

Képek a tanfolyamról

Ti mondtátok

  • Kedves Niki!


     


    Köszönjük szépen a tegnap esti sushi tanfolyamot. Nagyon jól éreztük magunkat nálad. Mindennel meg voltunk elégedve :)


     


    Máthé Gyöngyi

 

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Keresztnév:
E-mail cím:

 

icon_kedvenc

Faszenes grill tanfolyam

Legyél profi és laza a faszenes grillezésben is!

Ha jó idő, akkor grillezés! Mindig is érdekelt a grillezés? Lehet, már ott elakadtál, milyet válassz? Mi kell hozzá? És ha ott a drága berendezés, biztos, hogy jól fognak sikerülni rajta a húsok? Amit eddig nem tudhattál meg a grillezéssel kapcsolatosan, most minden kérdésedre választ kaphatsz. 

           

Mit tálalj még az ínycsiklandozó grill húsok mellé? Köretek, mártások, saláták,...mihez mi illik?

 

A faszenes grill tanfolyamon mindezt szórakozva tanulhatod meg! A tanfolyamon nem csak húst sütünk, hanem elkészítünk még mellé sok-sok mindent, amivel változatossá teheted a saját grill partijaidat, ha végre együtt van mindenki, egy igazán fantasztikus ételsorral nyűgözhesd le a családod és a barátaidat.



Miben segíthet neked ez a grill tanfolyam?

 

  • ha nem tudod szabályozni a grilled hőmérsékletét (nem melegszik fel eléggé, vagy nem tartja a hőmérsékletet)
  • gondot okoz a begyújtás, a tüzelőanyag folyamatos pótlása
  • ha nem tudod, milyen tüzelőt érdemes használni, és mit lenne jó messziről elkerülni
  • ha nem tudsz mit kezdeni a füsttel, a lángra lobbanó zsiradékkal
  • ha nem tudod, pontosan meddig kell sütni a húst, és a biztonság kedvéért inkább kiszárítod
  • ha nem tudod eldönteni, hogy neked való-e a faszenes grill
  • ha nem vagy benne biztos, hogy valóban a maximumot hozod ki a grilledből
  • ha a boltban előre pácolt húsokat és grillkolbászokat grilleztél eddig, de szeretnél magasabb szintre lépni azzal, hogy saját magad készíted a pácokat és a rubokat
  • ha macerásnak találod a grilltisztítást, és jól jönne néhány tipp a grill takarítás meggyorsításához

 

 

Ha már régóta jársz grill partikra, ahol csak élvezed az elkészült finomságokat, de eddig nem juthattál a sütés közelébe, itt most végre Te fogsz grillezni, és precíz, könnyen követhető recepteket is kapsz.  A grillezés a saját kertedben jó szórakozás lesz.

A grill tanfolyam után nyugodtan áthívatod a barátaidat egy klassz kis sütögetésre, mert nem kell attól félned, hogy leégsz, és a vendégek jóllakatására a futár hozza a vacsorát...


           

 

A menü, amit elkészítünk:

 

grill_tanfolyam_2_portobellochef_2021.jpgGrillezett húsok a tanfolyamon: Fantasztikusan ízletes és omlós brazil bélszín steak

Baconba göngyölt, speciális grillfűszerekkel ízesített, pihe-puha sertésszűz érmék füstös BBQ mártással

Speciális grillfűszerekkel ízesített, omlós, szaftos csirkecomb filé

A húsok bőségesen rendelkezésre állnak majd, a tanfolyam végén mindig marad annyi, hogy haza is lehet majd vinni belőle. Ehhez lesznek nálam műanyag dobozok. 

A grill fűszerkeveréket és a füstös BBQ mártást a tanfolyamokra saját magam készítem, a fűszerkeverékek és a mártás receptjeit a tanfolyam után természetesen az összes egyéb recepttel együtt e-mailben el fogom küldeni. 

 

 grill_tanfolyam_6_portobellochef_2021.jpgSütünk pizzát, és hamburgert is. A pizzához helyben nyújtjuk a friss tésztát, és saját recept a pizza szósz. Az egyik pizza a klasszikus paradicsomszósz + prosciutto + 2 féle sajt (mozzarella, Grana Padano) verzióban készül, a másik pizza pedig pesto alap + tonhal + articsóka + sajt (Grana Padano) feltétekkel fog a grillbe kerülni, onnan pedig a tányérodra.

A hamburger sütésnek több trükkje is van, nem lesz többé olyan gondod például, hogy sütés közben darabokra esik a hamburger húspogácsa, és nem lesz mit leszedni a grillről, mert mind bepottyant a parázs közé. A hamburgert ízlés szerint turbózhatod sajttal és baconnel is, ezekre is fel vagyok készülve alapanyaggal. A kedvenc bárányhús pogácsámat sütjük a tanfolyamon, de egy klasszikus marhahús pogácsa receptet is megadok majd. A legnagyobb fanatikusok pedig hamburger buci receptet is fognak találni a tanfolyam után küldött receptek között. 

 

 

grill_tanfolyam_4_portobellochef_2021.jpgjacket potato titkos összetevője a kéksajt mártás, aminek a receptjét mindenki kérni fogja tőled! Ezt köretként készítjük el a grill tanfolyamon az isteni, fűszeres, omlós grill húsok mellé. A cukkini, padlizsán, kaliforniai paprika grillezésén keresztül megtanulod, hogyan lesznek a grill zöldségek még éppen roppanósak, soha nem túl puhák. Grill partikon mindig kínálok coleslaw salátát is, aminek imádni fogod az ízét, és örömmel fogod kínálni a saját grill partijaidon is! Amikor a szezon engedi, spárgát is szoktunk grillezni, (a szeptemberi tanfolyamokon már nem szokott összejönni, mert véget ér a spárga szezon). 

 

 grill_tanfolyam_5_portobellochef_2021.jpgA desszert grillezett ananász kókuszkrémmel és kókuszmorzsával. Ezt azért szeretem tanítani, mert egyrészt nem mindenki tudja, hogy gyümölcsöket is lehet grillezni, másrészt kicsit másképp kell, mint a húsokat vagy zöldségeket. A kókuszkrém receptre pedig külön büszke vagyok, szerintem pohárdesszerként is simán megállja a helyét bármilyen menüsor zárásaként. 

 

Lehet ez az ételsor egy kicsit túlméretezettnek tűnik, és nem is állítom, hogy könnyű lenne végig enni az egészet, de azért grillezünk ennyi mindent, hogy mindent ki tudj próbálni, és alaposan fel legyél készülve, hogy ha otthon bármit szeretnél grillezni, akkor jól sikerüljön, hiszen a tanfolyamon már csináltad, másrészt az írott anyagokban is le lesz írva pontosan, hogy mit hogyan kell. Teljes biztonsággal fogsz az otthoni grillezésnek is nekiállni, nem lesz olyan szenvedés, és végeláthatatlan küzdelem a tűzzel, mint a tanfolyam előtt. Minden menni fog, mint a karikacsapás! 

 


Program:


11:45 – 12:00 

Érkezés


Odatalálós videó:



12:00 – 12:45

Elméleti rész: a faszenes grill begyújtása, tűzgyújtók (faszenek, begyújtó kémény, begyújtó kockák, elektromos grill és tűzgyújtók, füstölő chipsek, fűrészporok), hasznos eszközök (érdekes apróságok, amire nem is gonolnál, mint a kis kerti gereblye a parázs igazgatásához, a 250 fokig hőálló munkavédelmi kesztyű, maghőmérő, pizzakő és társai)

a grill különféle beállítási lehetőségei (egyzónás direkt girllezéshez, kétzónás és három zónás indirekt girllezéshez, és az alkalmazási lehetőségek - a tanfolyam után küldött online grill tanfolyamban bőven találsz recepeteket ezek kipróbáláshához azon felül is, amiket a tanfolyamon sütünk)

Közben be is gyújtuk a grillt, hogy legyen ideje felmelegedni, mikorra sütni szeretnénk


12:45 – 16:30

Először a két különféle pizzát sütjük meg, majd a hamburger következik. Megpirítjuk a zsemléket is, a bacont is. A sajtot ráolvasztjuk a hamburger húsokra. Utána jönnek a tanfolyam résztvevői által csodásan előkészített húsok, befűszerezve, baconbe göngyölve: a  sertésszűz, a csirkecomb filé majd a bélszín.

A sütés kezdetén dobjuk a parázsra a burgonyákat, ami a jacket potato lesz majd, ehhez a kéksajt mártást, illetve a coleslaw salátát készen viszem ki a helyszínre. A receptjeiket természetesen meg fogom adni. 

Ezek után grillezzük a zöldségeket (ezeknek már egy alaccsonyabb hőmérséklet kell, ezért hagyjuk a végére, amikor már nem olyan intenzív a parázs), és legvégül elkészítjük a desszertet, ami a grillezett ananász. Ahogy sülnek a finomságok, mindent frissen meg is eszünk. Már amennyit sikerül belőle, ami megmarad, azt műanyag dobozokba csomagoljuk, és haza lehet vinni. 


Közben pedig minden részletre kitérünk, ami az otthoni sütés közben felmerülhet, gondot okozhat: nem sül a hús elég tempósan, vagy általánban kiszárad, vagy gond van a grill hőmérsékletének azonos szinten tartásával, a tüzelő utánpótlásával, az alkalmazkodással a különvéle időjárási viszonyhokhoz, az sem könnyű, hogy mikor lehet kezdeni a sütést, vagy mikor kellene gondoskodni a tüzelő utánpótlásáról, hogy folyamatos legyen a sütés.

 

FONTOS: a grillezés során a FASZENES GRILL kezelésével és használatával ismerkedhetsz meg. 

A helyszín Budakeszin van. Ez egy szabadtéri grillező és bográcsozó hely, amelyet kifejezetten a program céljára bérlek.  

 

Mivel a tanfolyamok szabad téren vannak, így az időjárási viszontagságokra (eső, túl meleg, esetleg szúnyogok) fel kell készülni. A tanfolyam előtt 3 nappal szoktam küldeni egy emlékzetető e-mailt, amiben mindig kitérek az időjárásra is. A tanfolyamot akkor is megtartom, ha esik az eső. Nem lehet eltenni a tanfolyamot másik napra, mert hónapokra előre le kell foglalni a helyet. Ha esik az eső, akkor legyen nálad egy esőkabát, vagy kapucnis dzseki, és nagyon fontos, hogy a cipőd vízhatlan legyen. Jó időben meg nem árt egy szúnyogriasztó spray, és mindenképpen "játszós ruhát" ajánlok. 

 

Ezen kívül nem kell magaddal hozni semmit, mindent biztosítani fogok. A tanfolyam előtti emlékeztető e-mailben a parkoláshoz is lesz térkép. A tanfolyam vasárnap van, és ezt az e-mailt pénteken szoktam elküldeni. A tanfolyam utáni e-mailben pedig benne lesz az összes recept, amit a tanfolyamon elkészítünk. A 10 részes online grill tanfolyam 100 oldalas anyagában, minden benne lesz, amit a tanfolymon megbeszéltünk, és amit a faszenes grillezésről tudni érdemes, hogy otthon is jól, gördülékenyen menjen a sütés. (Ezt az élő grill tanfolyam résztvevőinek ajándékba adom)

 

 

 

 

Miért pont a te grill tanfolyamodat válasszam?

 

Vendéglátós családból származom, én vagyok a harmadik generáció, aki hivatásának választotta a főzést. Annyira szeretem, hogy el sem tudom képzelni, hogy bármi mással foglalkozzak!

 

Közgazdaságtant, vendéglátást és rendezvényszervezést tanultam, és 11 évet dolgoztam a turizmusban mielőtt elvégeztem a szakács iskolát és megalapítottam a saját főzőiskolámat.

 

Alaposan megvizsgáltam a hazai helyzetet, és a rengeteg jó mellett sok olyan dolgot tapasztaltam, ami nem tetszett. Például amikor egy főzőtanfolyamon nincs, vagy csak nagyon hiányos a recept, vagy szó szerint lényegi információk nem hangzanak el.

 

A saját tanfolyamaimat nagyon nagy precizitással úgy alakítottam ki, hogy ha csak egyszer látogatsz el valamelyik főzőtanfolyamomra, a főzésről olyan módon kezdesz el gondolkodni, ami megnyitja előtted  fejlődés útját. Azonnal alkalmazható tudást adok, és nem csak egy show-t, ami aznap este nagyon érdekes volt, de nem tanultál belőle semmit. 

 

És végül, de nem utolsó sorban, nem túl sok girll tanfolyam van az országban, olyan, ami pedig már 5 éve folyamatosan elérhető, az enyémen kívül egy sincs. 

 

Néhány visszajelzés azoktól, akik már részt vettek a grill tanfolyamon:

 

  • Kedves Niki!  Nagyon érdekes volt látni, ahogy a grillezést egy rendszerként kezeled. Erre sose gondoltam így, és persze a hiányzó darabkák miatt nem is állt össze a kép. Sokat szenvedtem a grillem hőmérsékletével, már azon gondolkodtam, hogy lecserélem gázosra. A tanfolyam után viszont biztos, hogy maradok a faszenes grillezésnél!. Üdv:  Miklós

 

  • Kedves Niki! A férjem imád grillezni, de nagyon idegesítette, hogy mindig "megszakértettem", amit csinál, úgyhogy elküldött hozzád a grill tanfolyama, mert ő már volt nálad steak tanfolyamon, úgyhogy tudta, ha ide eljövök, éretni fogok a grillezéshez. Hát, rá kellett jönnöm, hogy a férjem egy csomó mindnet tényleg jól csinált, de azért még mindig fogok neki tanácsokat adni, csak most már azokat, amiket nálad tanultam. Üdvözlettel: Zita

 

  • Kedves Niki! Eddig is jól ment a bográcsozás, és tárcsán is szoktam sütni, de szeretnék venni egy komolyabb grillt, és már ott elakadtam, hogy milyen vegyek. Jó is, hogy elmentem a tanfolyamodra, mert visszagondolva a tanfolyam előtti elképzelseimre, nem a megfelelőt választottam volna, az biztos. Így egy nagy pénzkidobástól kíméltél meg. Remek élmény volt, már alig várom, hogy beszerezzem és felavassam az új grillemet!  Köszi még egyszer, Norbert

 

  • Kedves Niki, a férjemmel már voltunk nálad steak tanfolyamon, és azóta is azzal nyaggat, hogy erre a grill tanfolyamra is nevezzünk be. Tényleg nagyon összefüstöli a steak a konyhát, ha otthon sütünk, de ha egyszer annyira szeretjük... De most már a steak sütést grillen is tudni fogjuk, és így nem kell három napig szellőztetni a lakást egy-egy steak parti után. Megint nagyon jól éreztük magunkat, biztosan találkozunk még!  Üdv, Szabina és Tamás

 

 

Gyakran ismételt kérdések:

 

Hogyan zajlik a tanfolyam? Mi történik azután, hogy megérkeztem?

A tanfolyam kezdése előtt 10-15 perccel korábban érdemes érkezni. Ez pontosan elég arra, hogy lélekben is kicsit megérkezz, letedd a táskád, kezet moss. Szerezz a bárból egy innivalót (a Budapest Gardenbe italt tilos bevinni, így én sem gondoskodom a program során innivalóról, hanem azt magadnak kell, de nagyon barátságosak az árak, és isteniek az alkohol mentes koktélok is!)  

 

A programot mindig igyekszem pontosan kezdeni. Ha valaki késik, és jelezte, akkor sem várakoztatom meg, akik ott vannak, hanem kezdünk. 

 

A tanfolyam elején átnézzük mi mindent fogunk együtt aznap elkészíteni. És tempósan bele is vágunk az elméleti részbe, közben be is gyújtuk a grillt. 

 

A tanfolyam pontos menetrendjét, az elkészített ételek részletes ismertesétét fentebb találod. 

 

 

A tanfolyamra egyedül is jelentkezhetek? 

Nyugodtan jelentkezhetsz egyedül is. A tanfolyamok időpontjainál pontosan lehet látni, hogy arra a dátumra hány szabad hely van, úgyhogy tudsz arra is következtetni, hogy az egy kisebb, vagy nagyobb létszámú tanfolyam lesz. Válassz olyan időpontot, ahol a te habitusodnak megfelelő lesz a létszám. Egyébként a tanfolyamaim még teltház esetén is kis létszámú, exkluzív programok, hogy minden résztvevőre tudjak figyelni, mindenki megkapja a szükséges mennyiségű segítséget, és feltehesse a kérdéseit.

 

Arra az egyre érdemes csak felkészülni, hogy a tanfolyamokon a minimális létszám a 3 fő. Így ha azon a dátumon teljesen egyedül lennél, meg foglak kérni, hogy válassz egy másik időpontot, ahol biztosan meg van a megfelelő minimális létszám. 

 

Lehetséges, hogy ügyetlen leszek, le fogok égni?

Van egy jó hírem, meg egy rossz. A jó hírem az az, hogy mindenki más is ugyanettől fél, aki veled együtt részt vesz a főzőtanfolyamon. A rossz hír, hogy senki nem azzal lesz elfoglalva, hogy te mit csinálsz, vagy hogyan csinálod. Mégpedig azért, mert a főzőtanfolyamokat úgy építettem el, hogy azalatt az 4,5 óra alatt, amíg a program tart, rengeteg tennivalónk lesz, mindig történik valami érdekes. Úgyhogy mindenki nagyon-nagyon el lesz foglalva azzal, amit éppen csinálnia kell, és előbb-utóbb el is felejti, hogy vajon mások mit gondolnak róla. 

 

Lehetséges, hogy nem fogok hallani semmi újat, mert már évek óta tanulmányozom a témát?
Ha tetszik a menü, akkor érdemes lehet eljönni, mert sok olyan dolgot is tanítok, hogy a grillezés során hogyan lehet a dolgokat gyorsabban, gördülékenyebben, sokkal stresszementesebben (igen, jól olvasod. A túl forró, vagy nem elég forró grill, a nyers közepű hús, a kiszáradt, vacak végeredmény elég komoly stresszt tud okozni akkor is, ha kezdetben minden grillezés jó bulinak indul). Ez a része hasznos lehet a számodra. 

 

Ha nem bírom, hogy mindenki rám figyel, akkor hogy fogom érezni magam egy ilyen tanfolyamon?

A tanfolyamokon nagyon ügyelek rá, hogy mindenkire egyforma figyelem jusson. Ha szeretnél inkább elvegyülni a tömegben, hogy véletlenül se legyél túlzottan a figyelem középpontjában, akkor neked érdemes lehet a nagyobb létszámú tanfolyamokra jelentkezni. A tanfolyamok időpontjainál látszik a szabad helyek száma. Válassz olyan időpontot, ahol vélhetően kényelmesen érzed majd magad. 

 

Előfordulhat, hogy túl sokan lesznek, ezért nem kapok elegendő segítséget, és nem tehetem fel a kérdéseimet?

A tanfolyamokon nagyon ügyelek rá, hogy mindenkire egyforma figyelem jusson. Ha szeretnél sok-sok személyes segítséget kapni tőlem, és sok-sok kérdésed van, akkor neked érdemes lehet a kisebb létszámú tanfolyamokra jelentkezni. A tanfolyamok időpontjainál látszik a szabad helyek száma. Válassz olyan időpontot, ahol vélhetően kényelmesen érzed majd magad.

 

Lehetséges, hogy valamelyik étel nekem nem fog sikerülni, vagy olyan dolgot kell csinálni, amire nem leszek képes?

Lehetséges, hogy vannak olyan tapasztalataid a grillezéssel kapcsolatosan, hogy kár is hozzá kezdeni,  mert nem sikerül és csalódott leszel. Pedig kép is van a receptben, és a tied nem hasonlít. Megnyugtatlak, az esetek 110%-ában nem te vagy a hibás, hanem kifogtál egy rossz receptet. 

 

A grilltanfolyamokat 2016-óta tartom, és már több, mint 260 emberrel grilleztem együtt, de nem láttam még olyat, hogy a tanfolyamon valaki ne lett volna képes megcsinálni, amit meg kellett. Ha követed a receptet, azt a néhány isntruckiót, amit otthon is érdemes lesz, ha finom dolgokat szeretnél leszedni a grilledről, akkor nem kell aggódni, hogy valami nem sikerül. A recept mindig működik! A tanfolyamaimon pontosan azt tanítom, hogy a grillezés egy szuper izgalmas, szuper érdekes dolog, amit érdemes csinálni. Nem olyan, amit érdemes elkerülni, mert csak kudarc érthet. Pont, hogy a sütésben a legkönnyebb sikereket elérni! 

 

Lehetséges, hogy csak a tanfolyamon sikerül, de otthon nem fog? Láttam már ilyet...

Sajnos én is. Előfordulhat, hogy egy nem megfelelő főzőtanfolyamot fogtál ki, és vagy nem is kaptál receptet, vagy amit kaptál, az nem volt elég pontos. Én nagyon oda figyelek rá, hogy a receptjeim precízek, könnyen érthetőek, részletesek legyenek annak érdekében, hogy otthon bármikor el tudd készíteni újra meg újra, évek múlva is! 

 

Lehetséges, hogy olyan konyhai eszközöket, alapanyagokat fogunk használni, ami nekem otthon nem áll rendelkezésemre, vagy túl macerás a beszerzésük? 

Ha például nincs még grilled, maghőmérőd vagy begyújtó kéményed, akkor lehetséges. De a tanfolyamon megszerzett tapasztalataid alapján nem lesz kérdés, hogy ezeket beszerzed-e vagy sem. Ráadásul nem is ördöngösség hozzájutni ezek egyikéhez sem. pont azért jó a tanfolyam, hogy segítsen tisztázni az elképzeléseidet, hogy a hatalmas kínálatból mire van és mire nincs szükséged. Az pedig szintén jó dolog, ha a grillezés során megismersz pár új alapanyagot (lesz pár ilyen a tanfolyamon), de ezekhez a receptekhez egészen biztosan nem kell majd sok időt fordítani a nagy kerti parti előtti bevásárlásra.

 

 

 

staudinger_niki_portobellochef_2022.pngSzia! Staudinger Niki vagyok. Főzőiskolámban, a Portobello Chefben 2012 óta tartok főzőtanfolyamokat, és 2016 óta tanítom a grillezést.  Úgy gondolom, a grillezés könnyen megtanulható, és nem csak azok kiváltsága, akiknek hatalmas kertje van, vagy iszonyatosan drága grill felszerelése. Ha már van egy kis teraszod, egy pici kerted, te is rendezhetsz fantasztikus grill partikat.

 

Tudom milyen érzés, amikor alaposan felkészültél, megvetted a rengeteg húst, rászántad az időt, és a grillezés végeredménye mégis kétségbeejtő. A hús mindig kiszárad, vagy ami még ettől is rosszabb, kívül megégett, belül nyers... NEM TE VAGY A HIBÁS, HA IDÁIG NEM MENT JÓL A GRILLEZÉS.

 

A grill tanfolyamon nagyon alapos, és rendszerezett ismeretanyaggal várlak, hogy ezután akárhányszor nekiállsz grillezni, érezd úgy, hogy ez neked nagyon jól megy! 


 

Ne feledd, a tanfolyamok kis létszámosak, így a helyek gyorsan betelnek. Egyetlen dolgod maradt,töltsd ki a jobb oldali jelentkezési űrlapot és találkozzunk a következő órán!


Minimum létszám: 4 fő

Maximum létszám: 12 fő

 

Módosítás:

Ha bármilyen okból módosítani szeretnél a részvételed időpontján, a program kezdete előtt legkésőbb 

  • 8 nappal még díjmentesen megteheted,
  • 7 nappal a tanfolyam kezdete előtt 19.000 Ft/fő módosítási díj fizetendő,
  • 72 órával a tanfolyam kezdete előtt a tanfolyam elveszik. 

 

Kérlek, vedd figyelembe, hogy a főzőiskolában csak friss nyersanyagokkal dolgozunk, ezért szükségünk van némi felkészülési időre a beszerzéshez, hogy minden tökéletes legyen.


 

Vissza