Magazin

Good food is good mood

Ezzel csak egyetérteni tudok  Remélem szuper jól sikerül a karácsonyi menü, és nagy melégedettségére szolgál az ünneplő társaságnak, és annak is, aki szívét – lelkét beleadta az elkészítésébe.

Nem könnyű ám a vendégeknek főzni. Aki az ünnepi menüt készíti, kiteszi magát annak a rizikónak, hogy lesz akinek egyáltalán nem ízlik, nem ilyenek képzelte az adott ételt… Simán csak rossz kedve van, de tuti hogy az ételt fogja kritizálni. Ez mind benne van a pakliban.

Én mégis azt gondolom, hogy ez az egyik legfontosabb kifejezése a szeretetünknek és a gondoskodásunknak, hogy mindezek ellenére karácsonykor is főzünk. Hogy napokig rohangálnak a boltokban és a piacon. Hívogatjuk a hentest, hogy biztosan legyen hús. Hogy próbáljuk kitalálni, minek örülnének a legjobban az ünnepi asztalon az egybegyűltek…

Minden karácsony előtt kapok jó néhány telefonhívást és emailt – segítség kellene, hogy biztosan jól sikerüljön a karácsonyi menü. Ilyenkor olyan büszke vagyok a vendégeimre! Ezzel, hogy ilyen lelkesen belevetik magukat a karácsonyi sütés-főzésbe, az ő szívükben biztosan ott lesz a karácsony! Hogy nem spórolják el sem az időt, sem a fáradságot. Ez az ünnepi asztal titka. Amíg vannak, akik szerettel főznek, addig van hol összegyűlni a családnak. Nagyon jó érzés, hogy tudom, sok helyen az én receptjeim készülnek karácsonyra, és lélekben a készítőkkel együtt szurkolok, hogy jól sikerüljön az ünnepi vacsora!

Jó készülődést, meghitt karácsonyt kívánok minden kedves Vendégeimnek, aki idén is megisztelt azzal, hogy együtt főzhettünk, és átadhattam egy kicsit abból, amit a főzésről tudok.

Vélemény, hozzászólás?