Friss olasz tészták

Időpontok

  • 2022-01-20 (18-22 h) 2 hely
  • 2022-03-03 (18-22 h) 5 hely
Jelentkezem

Létszám

6 fő

Szint

Alapfok

Helyszín

1081 Budapest, Rákóczi út 63. 1 emelet / 7A, 19-es kapucsengő

Részvételi díj

34.990 Ft / 1 fő

69.980 Ft / 2 fő

104.970 Ft / 3 fő

139.960 Ft / 4 fő

Jelentkezem

Ti mondtátok

  • Kedves Niki!

     

    Köszönök, mindent amit tanulhattam. Nagyon szuper volt a steak tanfolyam;)

     

    Üdv,

    Miki

    Kocsi Miklós

 

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Keresztnév:
E-mail cím:

 

icon_new

Friss olasz tészták

A Friss tészta akármilyen meglepő, gyorsabban elkészül, mintha leugrasz a boltba, és sokkal finomabb

A főzőtanfolyamok hétköznapokon 18-22 óra között kerülnek megtartásra, személyes részvétellel.

 

A Portobello Chef elég tágas ahhoz, hogy a maximum 6 fő, akit most tanfolyamra fogadni tudok, megfelelő távolságra lehessen egymástól. Az asztalnál is bőségesen rendelkezésre áll a megfelelő távolság, amikor a tanfolyam közben leülünk megkóstolni azokat a fantasztikus fogásokat, amiket készítettünk. Szóval gyere nyugodtan, a tanfolyamok most is Rád várnak. Várlak szeretettel!


Ajándékba adom ezt a tanfolyamot szabadon válaszható időpontra - Tovább a megrendeléshez >>


Ha éppen ebédet, vagy vacsorát főzöl, és menet közben döbbensz rá, hogy nincs otthon száraztészta, lasagne lap és hasonlók, akkor két választásod van. 

1. leugrasz a legközelebbi boltba

2. elkészíted saját magad

 

Bármibe fogadni mernék, hogy a második verzió a gyorsabb! Még akkor is, ha kedvenc kisboltoddal szemben laksz. Ugyanis lehet, hogy szuper gyorsan oda érsz, felkapod a tésztát, és már otthon is vagy vele, de a friss tészta főzési ideje 2 perc! Szóval akármilyen közel is van a bolt, nem tudsz hamarabb tésztát szerezni, mintha te készítenéd. Tudom, hogy ez hihetetlenül jól hangzik, és az is! 

 

Én már sokszor leteszteltem! 

 

Ha van otthon egy tésztanyújtó géped, némi liszt és 1-2 tojás, egyszerűen megállíthatatlan leszel friss házi tésztakészítésben.

 

A 'Friss olasz tészták' főzőtanfolyam neked szól, ha Te is szeretnél gyorsan, könnyen elkészíthető, legendás olasz vacsorákat a család asztalára varázsolni akkor is, amikor mindenki nagyon éhes, és neked sincs túl sok kedved a konyhában pepecselni. Kinek van?

 

De bizony egy pazar vacsora mindenkinek valódi öröm egy hosszú nap után. Ha kicsit belejössz a friss, olaszt tészták készítésének rutinjába, isteni dolgokat fogsz tudni készíteni percek alatt is! 

 

Ajándékba adom ezt a tanfolyamot szabadon válaszható időpontra - Tovább a megrendeléshez >>


Program:


17:45 – 18:00

Érkezés


18:00 – 21:15

A gyorsan, bámulatosan könnyen elkészíthető, friss olasz tészták és a hozzájuk passzoló isteni szószok elkészítése, amelyek hatalmas kedvenceid lesznek

  • ha a család szereti az olasz konyhát,
  • ha este úgy érsz már haza, hogy nem igazán van erőd bonyolult főzni, de valami különlegesre vágysz,
  • ha hirtelen vendégek jönnek, és szeretnéd őket valami finom és különleges vacsorával meglepni.

 

A receptek elkészítése közben azt is be tudod gyakorolni, otthon hogyan lehet a profi trükkök és késtechnikák használatával sokkal gyorsabban, dinamikusabban főzni.

 

Az első fogás elkészülte után hagyok időt leülni, kényelmesen elfogyasztani, hogy aztán újult erővel vessük bele magunkat a főzésbe.

 

21:15-22:00

nyugodtan asztalhoz ülünk, hogy gyorsan-frissen megkóstoljuk az elkészült menüt. A tanfolyamon általában szokott maradni több fogásból is, így lesz mit hazavinni, és jó lesz a családnak megmutatni, mit készítettél, vagy másnap a munkában lesz belőle egy könnyű ebéded. 

 

Ajándékba adom ezt a tanfolyamot szabadon válaszható időpontra - Tovább a megrendeléshez >> 

 

Menü:

 

friss olasz tészták2.png

Tagliatelle 2 féle mártással

 Ezt a friss tészta receptet Olaszországban tanultam, és nagyon szeretem. Itthon nem találkoztam még hasonlóval. Sokkal lágyabb, mint az átlagos gyúrt tészták, ezért nem csak könnyebb vele dolgozni, de sokkal jobban nyújtható is. Több, és jobb állagú friss tésztát tudunk belőle készíteni! A friss tagliatelle mellé kétféle csodás szószt fogunk készíteni.

 

 

lasagne.pngA legfinomabb lasagne 

Nem tudom van-e ilyen tapasztalatod, de szerintem lasagnéból soha nem lehet eleget készíteni. Legalább is ebből a fajtából még soha nem sikerült! Mindig ámulatba ejt, hogy abból a néhány, teljesen hétköznapi alapanyagból egy kis hő hatására (na jó, nem olyan kicsi) micsoda fantasztikus ízek és textúrák keletkeznek. A lasagne lapokat a tanfolyamon elkészített friss tészta adja majd, és a húsos ragutól kezdve a besamelig mindent mi fogunk hozzá készíteni

 

 

gnocchi.pngGnocchi két féle mártással 

 A gnocchi a paradicsomos, és krémes- sajtos szószokkal párosítható a legjobban. Nem csak azért népszerű, mert pillanatok alatt készen van, és igazán laktató, kedved és hangulatod szerint variálhatod, hogy aznap éppen mivel szeretnéd kínálni.  

 

 

pizza.pngAz isteni pizza

A pizzát mindenki szereti, minél több rajta a sajt, annál inkább. Abban lehet némi vita, hogy a tésztája szuper vékony legyen, vagy lehessen jól beleharapni, de szerencsére ezen is könnyen lehet segíteni. A feltétek változatosságának pedig semmi nem szab határt. A tanfolyamon a két kedvenc verziómat fogom veled megosztani: az első pizza a klasszik paradicsomszószos két féle sajttal és prosciuttoval, a második pizza pedig pestóval, tonhallal és articsókával készülő igazi mediterrán összeállítás. 

 

Miért pont a te főzőtanfolyamodat válasszam?


Vendéglátós családból származom, én vagyok a harmadik generáció, aki hivatásának választotta a főzést. Annyira szeretem, hogy el sem tudom képzelni, hogy bármi mással foglalkozzak!

 

Közgazdaságtant, vendéglátást és rendezvényszervezést tanultam, és 11 évet dolgoztam a turizmusban mielőtt elvégeztem a szakács iskolát és megalapítottam a saját főzőiskolámat.

 

Alaposan megvizsgáltam a hazai helyzetet, és a rengeteg jó mellett sok olyan dolgot tapasztaltam, ami nem tetszett. Például amikor egy főzőtanfolyamon nincs, vagy csak nagyon hiányos a recept, vagy szó szerint lényegi információk nem hangzanak el.

 

A saját tanfolyamaimat nagyon nagy precizitással úgy alakítottam ki, hogy ha csak egyszer látogatsz el valamelyik főzőtanfolyamomra, a főzésről olyan módon kezdesz el gondolkodni, ami megnyitja előtted  fejlődés útját. Azonnal alkalmazható tudást adok, és nem csak egy show-t, ami aznap este nagyon érdekes volt, de nem tanultál belőle semmit.  



Néhány visszajelzés azoktól, akik már részt vettek már nálam olasz főzőtanfolyamon:


  • Kedves Niki! A gyerekeim odáig vannak az olasz konyháért, de a fiam mindig kifogásolja, hogy kevés fűszert használok, és ezen akarok változtatni. A tanfolyam szerintem segített ebben!  Üdv: Marcsi

 

  • Kedves Niki! Az olasz konyhát az egész családom imádja, de nekem egy igazi mumus! A sógornőm olasz, és bármit készítek, mindig beleköt, azt bizony nem úgy kellett volna. Legutóbb, a citrom krémes spagettit készítettem el neki, és nem talált benne semmi kivetni valót! Hálás köszönettel, Gabi 

  • Szia Niki! A fiúk annyira imádják a pizzát, hogy soha nem tudok belőle eleget készíteni. A mártások pedig nagyon megkönnyítik az életem, sokkal kevesebbet kell gondolkodnom, hogy mi legyen a vacsora! Köszi még egyszer! Olga

 

  • Szia Niki! Nem igazán van időm a főzésre, és nem is szoktam, de nagyon szeretem az olasz kajákat. Gondoltam egy ilyen tanfolyam segít, hogy hol is fogjak hozzá a főzéshez. Abszolút bevált az elképzelésem. Annyi mindnet tanultam azalatt az egy este alatt, hogy szerintem nem lesz gond, ha legközelebb valami olaszosat akarok készteni.  Üdv, Ernő

 

  • Kedves Niki, a férjemmel vettünk részt az olasz főzőtanfolyamon, és nem is gondoltam volna, hogy ilyen ügyes a konyhában! Eddig soha nem főztünk együtt, de ezután fogunk! Sok sikert, sok vendéget kívánok a jövőben is! Üdvözlettel, B. Tímea

 

 

Gyakran ismételt kérdések:

 

Hogyan zajlik a tanfolyam? Mi történik azután, hogy megérkeztem?

 

A tanfolyam kezdése előtt 10 perccel korábban érdemes érkezni. Ez pontosan elég arra, hogy lélekben is kicsit megérkezz, letedd a kabátod, táskád, kezet moss. A cipődet nem kell átváltani, és lábzsákot sem kell majd húznod. Ha van kedved kötényt kötni, hogy tanfolyam közben ne legyen lisztes, maszatos a ruhád, a fogason sorakozó kötények közül választhatsz egyet.  Ha nincs kedved, ez sem kötelező. 

 

A programot mindig igyekszem pontosan kezdeni. Ha valaki késik, és jelezte, akkor sem várakoztatom meg, akik ott vannak, hanem kezdünk. 

 

Minden tanfolyam elején átnézzük mi mindent fogunk együtt aznap elkészíteni.

 

A Friss olasz tészták tanfolyamon a résztvevők párban illetve csoportban készítik el a recepteket, ez mindig a teljes létszámtól függ. A tanfolyam menetrendjét fentebb találod, percre pontosan lebontva. 

 

 

A tanfolyamra egyedül is jelentkezhetek? 

 

Nyugodtan jelentkezhetsz egyedül is. A tanfolyamok időpontjainál pontosan lehet látni, hogy arra a dátumra hány szabad hely van, úgyhogy tudsz arra is következtetni, hogy az egy kisebb, vagy nagyobb létszámú tanfolyam lesz. Válassz olyan időpontot, ahol a te habitusodnak megfelelő lesz a létszám. Egyébként a tanfolyamaim még teltház esetén is kis létszámú, exkluzív programok, hogy minden résztvevőre tudjak figyelni, mindenki megkapja a szükséges mennyiségű segítséget, és feltehesse a kérdéseit.

 

Arra az egyre érdemes csak felkészülni, hogy a tanfolyamokon a minimális létszám a 3 fő. Így ha azon a dátumon teljesen egyedül lennél, meg foglak kérni, hogy válassz egy másik időpontot, ahol biztosan meg van a megfelelő minimális létszám. 

 

Lehetséges, hogy ügyetlen leszek, le fogok égni?

 

Van egy jó hírem, meg egy rossz. A jó hírem az az, hogy mindenki más is ugyanettől fél, aki veled együtt részt vesz a főzőtanfolyamon. A rossz hír, hogy senki nem azzal lesz elfoglalva, hogy te mit csinálsz, vagy hogyan csinálod. Mégpedig azért, mert a főzőtanfolyamokat úgy építettem el, hogy azalatt a 4 óra alatt, amíg a program tart, rengeteg tennivalónk lesz, mindig történik valami érdekes. Úgyhogy mindenki nagyon-nagyon el lesz foglalva azzal, amit éppen csinálnia kell, és előbb-utóbb el is felejti, hogy vajon mások mit gondolnak róla. 

 

Lehetséges, hogy nem fogok hallani semmi újat, mert már évek óta tanulmányozom a témát?
Ha már évek óta rendszeresen főzöl olasz ételeket, akkor igazán szerencsés vagy, nekem is nagyon nagy kedvencem az olasz konyha! Ha tetszik a menü, akkor érdemes lehet eljönni, mert sok olyan dolgot is tanítok, hogy a főzésben általában hogyan lehet a dolgokat gyorsabban, hatékonyabban csinálni. Ez a része is hasznos lehet a számodra. 

 

Ha nem szoktam főzni, ezután sem szeretnék, akkor is van értelme eljönni egy tanfolyamra? Annyi mást lehetne helyette csinálni...

 

Ez azoknak szokott nagyon nagy dilemmát jelenteni, akik valamilyen rejtélyes okból ajándékba kapták a tanfolyamot. Erre is van egy személyes sztorim. A főzőtanfolyamokról pont ezt gondoltam. Hogy minek? Tök jól főzök, most 3-4 óra alatt nem fog már velem ott olyan nagy dolog történni. A családom már évek óta nyaggatott, hogy menjek már el egyre, mert szerintük nagyon tetszene nekem, de makacsul ellenálltam. Aztán egyszer már annyira elegem volt belőlük, hogy megadtam magam. Elmentem végre valahára egy főzőtanfolyamra. És annyira bejött az élmény, hogy hamarosan megnyitottam a saját főzőiskolámat. Úgyhogy amíg nem próbáltad, nem tudhatod. Lehet, hogy pont neked való!

 

Ha nem bírom, hogy mindenki rám figyel, akkor hogy fogom érezni magam egy ilyen tanfolyamon?

 

A tanfolyamokon nagyon ügyelek rá, hogy mindenkire egyforma figyelem jusson. Ha szeretnél inkább elvegyülni a tömegben, hogy véletlenül se legyél túlzottan a figyelem középpontjában, akkor neked érdemes lehet a nagyobb létszámú tanfolyamokra jelentkezni. A tanfolyamok időpontjainál látszik a szabad helyek száma. Válassz olyan időpontot, ahol vélhetően kényelmesen érzed majd magad. 

 

Előfordulhat, hogy túl sokan lesznek, ezért nem kapok elegendő segítséget, és nem tehetem fel a kérdéseimet?

 

A tanfolyamokon nagyon ügyelek rá, hogy mindenkire egyforma figyelem jusson. Ha szeretnél sok-sok személyes segítséget kapni tőlem, és sok-sok kérdésed van, akkor neked érdemes lehet a kisebb létszámú tanfolyamokra jelentkezni. A tanfolyamok időpontjainál látszik a szabad helyek száma. Válassz olyan időpontot, ahol vélhetően kényelmesen érzed majd magad.

 

Lehetséges, hogy valamelyik étel nekem nem fog sikerülni, vagy olyan dolgot kell csinálni, amire nem leszek képes?

 

Lehetséges, hogy vannak olyan tapasztalataid a főzésben, hogy kár is hozzá kezdeni,  mert nem sikerül és csalódott leszel. Pedig kép is van a receptben, és a tied nem hasonlít. Megnyugtatlak, az esetek 110%-ában nem te vagy a hibás, hanem kifogtál egy rossz receptet. 

 

A főzőtanfolyamokat 2012-óta tartom, és már több, mint 7000 emberrel főztem együtt,  - még leírni is sok!-, de nem láttam még olyat, hogy a tanfolyamon valaki ne lett volna képes megcsinálni, amit meg kellett. Ha követed a receptet, nem kell aggódni, hogy nem sikerül. A recept mindig működik! A tanfolyamaimon pontosan azt tanítom, hogy a főzés egy szuper izgalmas, szuper érdekes dolog, amit érdemes csinálni. Nem olyan, amit érdemes elkerülni, mert csak kudarc érthet. Pont, hogy a sütésben a legkönnyebb sikereket elérni! 

 

Lehetséges, hogy csak a tanfolyamon sikerül, de otthon nem fog? Láttam már ilyet...

 

Sajnos én is. Előfordulhat, hogy egy nem megfelelő főzőtanfolyamot fogtál ki, és vagy nem is kaptál receptet, vagy amit kaptál, az nem volt elég pontos. Én nagyon oda figyelek rá, hogy a receptjeim precízek, könnyen érthetőek, részletesek legyenek annak érdekében, hogy otthon bármikor el tudd készíteni újra meg újra, évek múlva is! 

 

Lehetséges, hogy olyan konyhai eszközöket, alapanyagokat fogunk használni, ami nekem otthon nem áll rendelkezésemre, vagy túl macerás a beszerzésük? 

 

Van néhány trükkös konyhai eszközöm az igaz, de mindegyiket lehet egy kis kreativitással helyettesíteni. Speciális konyhagépeket nem használok pont azért, hogy a receptek amiket tanítok, otthoni körülmények között is könnyen kivitelezhetőek legyenek. Az csak jó dolog, ha megismersz pár új alapanyagot (lesz pár ilyen a tanfolyamon), de ezekhez a receptekhez egészen biztosan nem kell majd sok időt fordítani a főzés előtti bevásárlásra.


 

 

Staudinger Niki.jpgSzia! Staudinger Niki vagyok. Főzőiskolámban, a Portobello Chefben 2015 óta tanítom a villámgyorsan, és nagyon könnyen elkészíhető, fantasztikus olasz ételek elkészítését.  Úgy gondolom, a főzés, nem csak azok kiváltsága, akik rengeteg szabadidővel rendlekznek. Azok is főzhetnek hihetelenül finom ételeket, akiknek csak 30 percnyi idejük van egyszerre. 

 

Tudom milyen érzés, amikor azt érzed, hogy nincs sem időd, sem energiád főzni, de már torkig vagy a megszokott ételekkel. Amikor bármit megadnál, csak hogy valami új ételt ehess. NEM TE VAGY A HIBÁS, HA AZÉRT NEM FŐZÖL OTTHON, MERT EGYÁLTALÁN NINCS RÁ IDŐD.

 

A Friss olasz tészták főzőtanfolyamon olyan finom, és percek alatt elkészíthető olasz receptekkel várlak, amiket ha otthon is el szeretnél készíteni, nem csak azon fogsz elcsoádlkozni, hogy milyen istenien sikerültek, hanem azon is, hogy milyen könnyen be tudtad illeszteni a napodba. 

 

 

Ne feledd, a tanfolyamok kis létszámosak, így a helyek gyorsan betelnek. Egyetlen dolgod maradt, töltsd ki a jobb oldali jelentkezési űrlapot és találkozzunk a következő órán!


Létszám információ:

minimum létszám: 2 fő

maximum létszám: 6 fő

 

Módosítás:

Ha bármilyen okból módosítani szeretnél a részvételed időpontján, a program kezdete előtt legkésőbb 

  • 5 nappal még dímjmentesen megteheted,
  • 4 nappal a tanfolyam kezdete előtt 10.000 Ft/fő módosítási díj fizetendő,
  • 72 órával a tanfolyam kezdete előtt a tanfolyam elveszik. 


Ajándékba adom ezt a tanfolyamot szabadon válaszható időpontra - Tovább a megrendeléshez >>

 

Vissza