Francia pékség

Időpontok

 • 2024-08-06 (18-22 h) 4 hely
 • 2024-09-04 (18-22 h) 4 hely
 • 2024-10-03 (18-22 h) 4 hely
 • 2024-11-05 (18-22 h) 4 hely
 • 2024-12-04 (18-22 h) 4 hely
 • 2025-01-15 (18-22 h) megtelt
Jelentkezem

Létszám

4 fő

Szint

Alapfok

Helyszín

1081 Budapest, Rákóczi út 63. 1 emelet / 7A, 19-es kapucsengő

Részvételi díj

57.990 Ft / 1 fő

115.980 Ft / 2 fő

173.970 Ft / 3 fő

231.960 Ft / 4 fő

Jelentkezem

Képek a tanfolyamról

Ti mondtátok

 • Sziasztok!

  Orbán Ágnes

 

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Keresztnév:
E-mail cím:

 

Francia pékség

Fedezd fel, hogy mennyire nagyszerű vagy a sütésben is!

Kedves Vendégeim!

 

Először is szeretném megköszönni az elmúlt 10 évet, a jó dolgokat és a rengeteg tudást, amit a segítségetekkel megszerezhettem. Remélem, hogy én is bőségesen vissza tudtam adni nektek. 2012 júniusában született meg az öltet, hogy főzőiskolám legyen, amit nagyon gyors megvalósulás követett, de most ennek vége, mert már egy ideje sajnos nem találtam ebben a munkában elegendő kihívást.

 

Akinek már meglévő ajándékkuponja van, természetesen beváltjuk, arra szeretnék mindenkit kérni, ha túl van az első ijedtségen, írjon egy e-mailt. E-mail cím: hello@portobellochef.hu  Az e-maileket továbbra is figyeljük, 48 órán belül válaszolunk. Senki nem fog sem elveszni, sem lemaradni. 2022. szeptember 10-től október végéig külföldön leszek, ahol minden erőmmel azon leszek, hogy felkészüljek az új hivatásomra. Ha a külföldi tréningem sikeresen véget ért, és hazajöttem, novembertől mindenkit szívesen várok, találunk olyan időpontot, ami mindkettőnknek megfelel.  

 

-----------

 

A tanfolyam korábbi szövegét azért hagyom még itt, hogy akinek már befizetett tanfolyama van, le tudja ellenőrizni, hogy mi lesz majd a program: 


 


Újra reneszánszát éli az otthoni sütés, egyre többen jönnek rá, hogy a házilag sütött péksütemény, kenyér sokkal finomabb és egészségesebb, mint a bolti társai.

 

Ha sikerül találnod egy megbízható alapreceptet – akkor azt már úgy variálod, ahogy éppen kedved tartja:

 • a croissant lehet vajas, de ízesítheted csokoládéval, marcipánnal, lekvárral, a kedvenc aszaltgyümölcsöddel is
 • a brióst formázhatod kedved szerint, ízesítheted ízlésednek megelelően
 • az első osztályú reggeli titka az első osztályú kenyér, ami nem is lehetne más, mint a saját sütésű firss, pille könnyű baguetted. Vendégfogadáskor remek kis kanapé szendvicsek, falaták készülhetnek belőle, kiránduló időben sem hiányozhat a piknikkosárból


Ajándékba adom ezt a tanfolyamot szabadon válaszható időpontra - Tovább a megrendeléshez >>


A francia pékség tanfolyamon nem használunk semmilyen speciális gépet,így a baguettet és a francia péksüteményeket otthon Te is könnyen újra el tudod készíteni.

Az elkészült különféle kenyerekből és péksütikből bőven tudsz haza is vinni!

 

Ajándékba adom ezt a tanfolyamot szabadon válaszható időpontra - Tovább a megrendeléshez >>

 

A francia pékség tanfolyamon a croissant, a bagett, a briós, és a Quiche Lorriane elkészítésén keresztül ismerkedhetsz meg a dagasztás, a gyúrás, a tészta nyújtás és formázás mesterfogásaival:

 

croissant_francia_pekseg_tanfolyam_portobellochef.jpgCroissant

A francai pékség tanfolyamra leggyakrabban azért jönnek a résztvevők, mert meg akarják tanulni a csodálatos, rengeteg tészta rétegből álló corissant elkészítését. Nagyon jó dolog tud lenni néha elruccanni Budapest hangulatos kávézóiba, francia pékségeibe, de nem mindig van erre idő, hangulat, és nem is mindenki lakik Budapesten, aki szeretne friss, ropogós corissant-t reggelizni, ha éppen ahhoz van kedve. Itt bizony az a megoldás, hogy meg kell tanulni elkészíteni. A crossant sütésről annyi információt lehet találni a különéle receptes könyvekben és az interneten, hogy belefájdul az ember feje, ha kicsit alapsabban utánanéz a témának, az pedig már csak extra, hogy a legtöbb recept egymásnak teljesn ellentmond. A tanfolyamon egy nagyon szuper, 27 rétegből álló croissant elkészítését tanulhatod meg, és tudom, hogy nagyon büszke leszel a saját sütésű corissiantjaidra

 

 

bagett_francia_pekseg_tanfolyam_3_protobellochef.jpgBagett

A frissen sütött kenyérnek párja nincs. Csuda jó dolog a reggelihez a saját kenyeredből vágni néhány szeletet, vagy szendvicset készíteni belőle. Remek, könnyen elkészíthető recept, amit szívesen fogsz készíteni! És mivel te sütötted, azt is tudod, mi van benne. Nem tartalmaz sem tartósítószert, sem térfogatnövelőt, csak a legkiválóbb minőségű lisztet, és a szeretetet, amivel készítetted. 

 

 

brios_francia_pekseg_tanfolyam_portobellochef.jpgBriós

A péksütemények akkor a legfinomabbak, ha frissek. És ez oldható meg a legegyszerűbben, ha te magad sütöd! Imdni fogod ezt a receptet, mert ha van dagsztógéped, az mindnet el is végez helyetted, a birósok fonása remek szórakozás, és szó szerint mennyei, amikor a lakást betölti a citrom és a vanília illata, ahogy kiveszed a frissen kisült birósokat a sütőből. 

 

 

quiche_francia_pekseg_tanfolyam_portobellochef.jpgQuiche Lorainne

Ez egy fantasztikus találmány! Ha semmit nem ismernék a francia konyhából, csak ezt az egy receptet, akkor is azt mondanám, hogy a francia konyha méltán híres! Ezt a receptet nagyon gyakran készítem, mert egy salátával ( a tafolyamon is így fogjuk megkóstolni) egy komplett vacsorának is megfelel, de kisebb adagban ínycsiklandó bevezetője lehet egy izgalmas vacsorának. (Csodásan felfokozza a várakosáokat a vendégekben, hogy ha ilyen az előétel, milyen lesz a folytatás?) 

 

 

 

 

 

 

 Ajándékba adom ezt a tanfolyamot szabadon válaszható időpontra - Tovább a megrendeléshez >>

 

 

Program:

 

17:45 - 18:00

Érkezés


18:00 - 18:30

Mindent az otthoni kenyérsütésről, élesztős tészták készítéséről:

 • liszt fajták
 • különleges alapanyagok és eljárások precíz ismertetése
 • kovászok
 • ízesítés, lisztek helyettesíthetősége

11:30 - 16:00 / 18:30 - 22:00

Elészül a burgonyás baguette, a briós, az express croissant, és a quiche, ami vendégvárásnál igazi jolly joker. A receptek elkészítése során alaposan be tudod gyakorolni, otthon hogyan lehet kényelmesen, de hatékonyan gyúrni, tésztát nyújtani, formázni, amihez precízben, pontosan kidolgozott receptjeim adnak segítséget.
Mindenből annyi készül, hogy 2-3 napig biztosan nem kell a boltba menni firss kenyérért vagy péksütiért... :)

 

21:15 - 21:45
Egy könnyű vacsora során meg is kóstoljuk, milyen finomságokat sütöttünk.  


 Ajándékba adom ezt a tanfolyamot szabadon válaszható időpontra - Tovább a megrendeléshez >>


Miért pont a te tanfolyamodat válasszam?


Vendéglátós családból származom, én vagyok a harmadik generáció, aki hivatásának választotta a főzést. Annyira szeretem, hogy el sem tudom képzelni, hogy bármi mással foglalkozzak!

 

Közgazdaságtant, vendéglátást és rendezvényszervezést tanultam, és 11 évet dolgoztam a turizmusban mielőtt elvégeztem a szakács iskolát és megalapítottam a saját főzőiskolámat.

 

Alaposan megvizsgáltam a hazai helyzetet, és a rengeteg jó mellett sok olyan dolgot tapasztaltam, ami nem tetszett. Például amikor egy főzőtanfolyamon nincs, vagy csak nagyon hiányos a recept, vagy szó szerint lényegi információk nem hangzanak el.

 

A saját tanfolyamaimat nagyon nagy precizitással úgy alakítottam ki, hogy ha csak egyszer látogatsz el valamelyik pékség tanfolyamomra, az otthoni sütésről olyan módon kezdesz el gondolkodni, ami megnyitja előtted  fejlődés útját. Azonnal alkalmazható tudást adok, és nem csak egy show-t, ami aznap este nagyon érdekes volt, de nem tanultál belőle semmit.  Néhány visszajelzés azoktól, akik már részt vettek a francia pékség tanfolyamon:


 • Kedves Niki! Mindig gondom volt vele, hogy ha elsőre sütök valamit, és elégedett is vagyok vele, másodjára sosem lesz ugyanolyan. Most már értem, hogy miért van ez, és hogyan kerülhetem el. Üdv: Katalin

 

 • Szia Niki! A tanfolyam előtt sosem volt szerencsém az élesztővel, mindenféle lapos, ronda dolgokat sikerült csak kiszednem a sütőből. Hihetetlen, hogy ezeket a dolgokat én saját magam képes voltam elkészíteni. Sokkal gyakrabban és bátrabban fogok ezután sütni! Köszönöm, Erika

 

 • Kedves Niki! A gyerekeimtől kaptam ajándékba ezt a tanfolyamot hozzád, és elsőre nem is értettem, hogy miért, mert minden héten sütök. Kicsit meg is voltam sértődve, hogy talán nem elégedettek azzal, amit készítek? De aztán annyi mindent tanultam nálad, hogy utólag már nagyon örülök, hogy elmentem hozzád! Üdvözlettel, K. Mária

 

 • Kedves Niki! Eddig csak kenyérsütő géppel sütöttem otthon kenyeret, és nem is igazán volt meg, hogyan kell gyúrni, mert a gép mindent megcsinált helyettem. Örülök, hogy ennyiféle tésztát próbáltunk ki, és most már nem akarok minden receptet megreformálni, mielőtt igazából látnám, hogy milyen lesz a végeredmény. Köszönettel, József

 

 • Kedves Niki! Nagyon szépen köszönjük a tanfolyamot, nagyon jól éreztük magunkat! Szuper jó lesz, hogy most már nem csak akkor van reggelire friss croissant, ha elzarándokolunk érte a pékségbe. Már alig várom, hogy itthon is kipróbáljuk a nálad tanultakat, Üdvözlettel, Tamara és Csaba

 

 


Gyakran ismételt kérdések:

Hogyan zajlik a tanfolyam? Mi történik azután, hogy megérkeztem?

A tanfolyam kezdése előtt 10 perccel korábban érdemes érkezni. Ez pontosan elég arra, hogy lélekben is kicsit megérkezz, letedd a kabátod, táskád, kezet moss. A cipődet nem kell átváltani, és lábzsákot sem kell majd húznod. Ha van kedved kötényt kötni, hogy tanfolyam közben ne legyen lisztes, maszatos a ruhád, a fogason sorakozó kötények közül választhatsz egyet.  Ha nincs kedved, ez sem kötelező. 

A programot mindig igyekszem pontosan kezdeni. Ha valaki késik, és jelezte, akkor sem várakoztatom meg, akik ott vannak, hanem kezdünk. 

Minden tanfolyam elején átnézzük mi mindent fogunk együtt aznap elkészíteni.

 

A francia pékség tanfolyamon a résztvevők párban készítik el a recepteket. A vacsorát a csoport együtt készíti el. A tanfolyam menetrendjét fentebb találod, percre pontosan lebontva. 

 

A tanfolyamra egyedül is jelentkezhetek? 

Nyugodtan jelentkezhetsz egyedül is. A tanfolyamok időpontjainál pontosan lehet látni, hogy arra a dátumra hány szabad hely van, úgyhogy tudsz arra is következtetni, hogy az egy kisebb, vagy nagyobb létszámú tanfolyam lesz. Válassz olyan időpontot, ahol a te habitusodnak megfelelő lesz a létszám. Egyébként a tanfolyamaim még teltház esetén is kis létszámú, exkluzív programok, hogy minden résztvevőre tudjak figyelni, mindenki megkapja a szükséges mennyiségű segítséget, és feltehesse a kérdéseit.

Arra az egyre érdemes csak felkészülni, hogy a tanfolyamokon a minimális létszám a 3 fő. Így ha azon a dátumon teljesen egyedül lennél, meg foglak kérni, hogy válassz egy másik időpontot, ahol biztosan meg van a megfelelő minimális létszám. 

 

 

Lehetséges, hogy ügyetlen leszek, le fogok égni?

Van egy jó hírem, meg egy rossz. A jó hírem az az, hogy mindenki más is ugyanettől fél, aki veled együtt részt vesz a főzőtanfolyamon. A rossz hír, hogy senki nem azzal lesz elfoglalva, hogy te mit csinálsz, vagy hogyan csinálod. Mégpedig azért, mert a főzőtanfolyamokat úgy építettem el, hogy azalatt a 4 óra alatt, amíg a program tart, rengeteg tennivalónk lesz, mindig történik valami érdekes. Úgyhogy mindenki nagyon-nagyon el lesz foglalva azzal, amit éppen csinálnia kell, és előbb-utóbb el is felejti, hogy vajon mások mit gondolnak róla. 

 

Lehetséges, hogy nem fogok hallani semmi újat, mert már évek óta tanulmányozom a témát?
Rengeteg féle recept van. Sok működik, a legtöbb viszont nem.  És sem ismerem az összeset. A francia pékség tanfolyamon olyan receptet tanítok neked, ami szerintem a lehető legegyszerűbb, és garantáltan működik. A tanfolyammal az a célom, hogy kedvet csináljon az otthoni sütéshez, ha eddig nem sütöttél, akkor kezdd el, ha sütöttél, akkor pedig süss még nagyobb örömmel és megelégedettséggel.

 

Ha nem szoktam sütni, ezután sem szeretnék, akkor is van értelme eljönni egy tanfolyamra? Annyi mást lehetne helyette csinálni...

Ez azoknak szokott nagyon nagy dilemmát jelenteni, akik valamilyen rejtélyes okból ajándékba kapták a tanfolyamot. Erre is van egy személyes sztorim. A főzőtanfolyamokról pont ezt gondoltam. Hogy minek? Tök jól főzök, most 3-4 óra alatt nem fog már velem ott olyan nagy dolog történni. A családom már évek óta nyaggatott, hogy menjek már el egyre, mert szerintük nagyon tetszene nekem, de makacsul ellenálltam. Aztán egyszer már annyira elegem volt belőlük, hogy megadtam magam. Elmentem végre valahára egy főzőtanfolyamra. És annyira bejött az élmény, hogy hamarosan megnyitottam a saját főzőiskolámat. Úgyhogy amíg nem próbáltad, nem tudhatod. Lehet, hogy pont neked való!

 

Ha nem bírom, hogy mindenki rám figyel, akkor hogy fogom érezni magam egy ilyen tanfolyamon?

A tanfolyamokon nagyon ügyelek rá, hogy mindenkire egyforma figyelem jusson. Ha szeretnél inkább elvegyülni a tömegben, hogy véletlenül se legyél túlzottan a figyelem középpontjában, akkor neked érdemes lehet a nagyobb létszámú tanfolyamokra jelentkezni. A tanfolyamok időpontjainál látszik a szabad helyek száma. Válassz olyan időpontot, ahol vélhetően kényelmesen érzed majd magad. 

 

Előfordulhat, hogy túl sokan lesznek, ezért nem kapok elegendő segítséget, és nem tehetem fel a kérdéseimet?

A tanfolyamokon nagyon ügyelek rá, hogy mindenkire egyforma figyelem jusson. Ha szeretnél sok-sok személyes segítséget kapni tőlem, és sok-sok kérdésed van, akkor neked érdemes lehet a kisebb létszámú tanfolyamokra jelentkezni. A tanfolyamok időpontjainál látszik a szabad helyek száma. Válassz olyan időpontot, ahol vélhetően kényelmesen érzed majd magad. 

 

Lehetséges, hogy nekem nem fog sikerülni a recept a tanfolyamon sem, vagy olyan dolgot kell csinálni, amire nem leszek képes?

Lehetséges, hogy vannak olyan tapasztalataid az otthoni sütéssel, hogy kár is hozzá kezdeni,  mert nem sikerül és csalódott leszel. Pedig kép is van a receptben, és a tied nem hasonlít. Megnyugtatlak, az esetek 110%-ában nem te vagy a hibás, hanem kifogtál egy rossz receptet. 

A francia pékség tanfolyamokat 2013-óta tartom, és már több, mint 300 emberrel sütöttem együtt crossant-t, bagettet és brióst,  - még leírni is sok!-, de nem láttam még olyat, hogy a tanfolyamon valaki ne lett volna képes megcsinálni, amit meg kellett. Ha követed a receptet, nem kell aggódni, hogy nem sikerül. A recept mindig működik! A tanfolyamaimon pontosan azt tanítom, hogy az otthoni sütés egy szuper izgalmas, szuper érdekes dolog, amit érdemes csinálni. Nem olyan, amit érdemes elkerülni, mert csak kudarc érthet. Pont, hogy a sütésben a legkönnyebb sikereket elérni! 

 

Lehetséges, hogy csak a tanfolyamon sikerül, de otthon nem fog? Láttam már ilyet...

Sajnos én is. Előfordulhat, hogy egy nem megfelelő főzőtanfolyamot fogtál ki, és vagy nem is kaptál receptet, vagy amit kaptál, az nem volt elég pontos. Én nagyon oda figyelek rá, hogy a receptjeim precízek, könnyen érthetőek, részletesek legyenek annak érdekében, hogy otthon bármikor el tudd készíteni újra meg újra, évek múlva is! 

 

Lehetséges, hogy olyan konyhai eszközöket, alapanyagokat fogunk használni, ami nekem otthon nem áll rendelkezésemre, vagy túl macerás a beszerzésük? 

Van néhány trükkös konyhai eszközöm az igaz, de mindegyiket lehet egy kis kreativitással helyettesíteni. Speciális konyhagépeket nem használok pont azért, hogy a receptek amiket tanítok, otthoni körülmények között is könnyen kivitelezhetőek legyenek. Az alapanyagok beszerzésével kapcsolatosan pedig el foglak halmozni beszerzési tippekkel. Az csak jó dolog, ha megismersz pár új alapanyagot (lesz pár ilyen a tanfolyamon), de ezekhez a receptekhez egészen biztosan nem kell majd sok időt fordítani a sütés előtti bevásárlásra. 

 

 

staudinger_niki_portobellochef_2022.pngSzia! Staudinger Niki vagyok. Főzőiskolámban, a Portobello Chefben 2012 óta tanítom fut a franica pékség kurzusom. Úgy gondolom, 

az otthon, szeretettel, gondosan megválogatott alapanyagból sütött kenyerek és péksütemények sokkal finomabbak és egészségesebbek is, mint a bolti verziók.   

 

Tudom milyen érzés, amikor alaposan felkészültél, megvetted az összes alapanyagot. Lementél a bolygóról, hogy beszerezd a vanília rudat, a meyer citromot, a francia vajat... Rászántad az időt, és a corissant, vagy a kenyér, amit készítettél mégis kétségbeejtő. NEM TE VAGY A HIBÁS, HA NEM MENT JÓL IDÁIG A SÜTÉS.

 

A francia pékség tanfolyamon nagyon alapos, és rendszerezett ismeretanyaggal várlak, hogy ezután az otthoni kenyér és péksüti sütés mindig egy jó érzéssel töltsön el. Akárhányszor nekiállsz, érezd úgy, hogy ez neked nagyon jól megy! 

 

 

Ne feledd, a tanfolyamok kis létszámosak, így a helyek gyorsan betelnek. Egyetlen dolgod maradt,töltsd ki a jobb oldali jelentkezési űrlapot és találkozzunk a következő órán!

 

 

Létszám információ:

ha a családiasabb, kisebb létszámú tanfolyamokon érzed jól magad, április és szeptember között érdemes ellátogatnod hozzánk, amikor a tanfolyamon 2-4 fő az átlagos létszám

ha a mogzalmas, izgalmas élmények jönnek be neked, novembertől márciusig várunk szeretettel, amikor a tanfolyamon az átlagos létszám 6-8 fő

 

 

Módosítás:

Ha bármilyen okból módosítani szeretnél a részvételed időpontján, a program kezdete előtt legkésőbb 

 • 5 nappal még dímjmentesen megteheted,
 • 4 nappal a tanfolyam kezdete előtt 10.000 Ft/fő módosítási díj fizetendő,
 • 72 órával a tanfolyam kezdete előtt a tanfolyam elveszik. 

 

 

 Ajándékba adom ezt a tanfolyamot szabadon válaszható időpontra - Tovább a megrendeléshez >>

 

Vissza