ZOOM - Francia pékség

Időpontok

 • 2020-12-15 (18-22 h) 6 hely
 • 2021-01-19 (18-22 h) 6 hely
Jelentkezem

Létszám

6 fő

Szint

Alapfok

Helyszín

A tanfolyamhoz otthonról Zoomon keresztül, a saját konyhádból tudsz csatlakozni

Részvételi díj

24.990 Ft / 1 fő

49.980 Ft / 2 fő

74.970 Ft / 3 fő

99.960 Ft / 4 fő

Jelentkezem

Ti mondtátok

 • Sziasztok!

  Orbán Ágnes

 

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Keresztnév:
E-mail cím:

 

Zoomon kersztüli, élő Francia pékség tanfolyam

Saját sütésű isteni croissant vagy friss, ropogós bagett reggelire? Lehetséges!

Zoom tanfolyamok 2021 február 10-ig elérhetőek, azután visszatértnek az élő francia pékség tanfolyamok. A Zoom tanfolyam anyaga és menterendje teljes egészében megegyezik az élő tanfolyammal, annyi a különbség, hogy nem kell személyesen eljönnöd a Protobello Chef Főzőiskolába, hanem otthonról, a saját konyhádból Zoom-on keresztül tudsz csatlakozni a tanfolyamhoz. 

 

 

Erre a tanfolyamra a kezdete előtt legkésőbb 3 nappal érdemes bejelentkezni, hogy legyen időd a felkészülésre.


A tanfolyam előtt neked kell bevásárolni az alapanyagokat, ha nem csak nézni szeretnéd, hanem velem együtt elkészítenéd a recepteket is.


Természetesen teljesen rendben van az is, ha csak nézed a tanfolyamot, és az is, ha aktívan részt veszel. 


A tanfolyamot folyamatosan két kamera nézetből fogom közvetíteni. Amikor csak beszélek, engem fogsz látni, viszont amikor valami történik a gyúródeszkámon, vagy a tűzhelyen azt is tökéletesen látni fogod. 


A részvételi díj befizetése után küldöm el a recepteket, a főzéshez szükséges alpanyagok, és a szükséges eszközök listáját. 


A bevásárlást elképzelhető, hogy nem lehet megoldani a sarki ABC-ben, hanem el kell menned komolyabb Spar/TESCO áruházba. 

 

 

 Ajándékba adom ezt a tanfolyamot szabadon válaszható időpontra - Tovább a megrendeléshez >>


Újra reneszánszát éli az otthoni sütés, egyre többen jönnek rá, hogy a házilag sütött péksütemény, kenyér sokkal finomabb és egészségesebb, mint a bolti társai.

 

Ha sikerül találnod egy megbízható alapreceptet – akkor azt már úgy variálod, ahogy éppen kedved tartja:

 • a croissant lehet vajas, de ízesítheted csokoládéval, marcipánnal, lekvárral, a kedvenc aszaltgyümölcsöddel is
 • a brióst formázhatod kedved szerint, ízesítheted ízlésednek megelelően
 • az első osztályú reggeli titka az első osztályú kenyér, ami nem is lehetne más, mint a saját sütésű firss, pille könnyű baguetted. Vendégfogadáskor remek kis kanapé szendvicsek, falaták készülhetnek belőle, kiránduló időben sem hiányozhat a piknikkosárból


Ajándékba adom ezt a tanfolyamot szabadon válaszható időpontra - Tovább a megrendeléshez >>


A francia pékség tanfolyamon nem használunk semmilyen speciális gépet,így a baguettet és a francia péksüteményeket otthon Te is könnyen újra el tudod készíteni.

Az elkészült különféle kenyerekből és péksütikből bőven tudsz haza is vinni!

 

Ajándékba adom ezt a tanfolyamot szabadon válaszható időpontra - Tovább a megrendeléshez >>

 

A francia pékség tanfolyamon a croissant, a bagett, a briós, és a Quiche Lorriane elkészítésén keresztül ismerkedhetsz meg a dagasztás, a gyúrás, a tészta nyújtás és formázás mesterfogásaival:

 

croissant_132x82.jpgCroissant

A francai pékség tanfolyamra leggyakrabban azért jönnek a résztvevők, mert meg akarják tanulni a csodálatos, rengeteg tészta rétegből álló corissant elkészítését. Nagyon jó dolog tud lenni néha elruccanni Budapest hangulatos kávézóiba, francia pékségeibe, de nem mindig van erre idő, hangulat, és nem is mindenki lakik Budapesten, aki szeretne friss, ropogós corissant-t reggelizni, ha éppen ahhoz van kedve. Itt bizony az a megoldás, hogy meg kell tanulni elkészíteni. A crossant sütésről annyi információt lehet találni a különéle receptes könyvekben és az interneten, hogy belefájdul az ember feje, ha kicsit alapsabban utánanéz a témának, az pedig már csak extra, hogy a legtöbb recept egymásnak teljesn ellentmond. A tanfolyamon egy nagyon szuper, 27 rétegből álló croissant elkészítését tanulhatod meg, és tudom, hogy nagyon büszke leszel a saját sütésű corissiantjaidra

 

 

 

Baguette_132x82.jpgBagett

A frissen sütött kenyérnek párja nincs. Csuda jó dolog a reggelihez a saját kenyeredből vágni néhány szeletet, vagy szendvicset készíteni belőle. Remek, könnyen elkészíthető recept, amit szívesen fogsz készíteni! És mivel te sütötted, azt is tudod, mi van benne. Nem tartalmaz sem tartósítószert, sem térfogatnövelőt, csak a legkiválóbb minőségű lisztet, és a szeretetet, amivel készítetted. 

 

 

francia briós_132x82.jpg

Briós

A péksütemények akkor a legfinomabbak, ha frissek. És ez oldható meg a legegyszerűbben, ha te magad sütöd! Imdni fogod ezt a receptet, mert ha van dagsztógéped, az mindnet el is végez helyetted, a birósok fonása remek szórakozás, és szó szerint mennyei, amikor a lakást betölti a citrom és a vanília illata, ahogy kiveszed a frissen kisült birósokat a sütőből. 

 

 

quiche_132x82.jpgQuiche Lorainne

Ez egy fantasztikus találmány! Ha semmit nem ismernék a francia konyhából, csak ezt az egy receptet, akkor is azt mondanám, hogy a francia konyha méltán híres! Ezt a receptet nagyon gyakran készítem, mert egy salátával ( a tafolyamon is így fogjuk megkóstolni) egy komplett vacsorának is megfelel, de kisebb adagban ínycsiklandó bevezetője lehet egy izgalmas vacsorának. (Csodásan felfokozza a várakosáokat a vendégekben, hogy ha ilyen az előétel, milyen lesz a folytatás?)

 

 

 

 

 

 Ajándékba adom ezt a tanfolyamot szabadon válaszható időpontra - Tovább a megrendeléshez >>

 

 

Program:

 

17:45 - 18:00

Csatlakozás a ZOOM-hoz


18:00 - 21:00

Mindent az otthoni kenyérsütésről:

 • liszt fajták és egyéb alapanyagok és eljárások precíz ismertetése
 • lisztek helyettesíthetősége
 • gyúrás, kelesztés 
 • formázás
 • ízesítés 
 

Elészül a burgonyás baguette, a briós, az express croissant, és a quiche, ami vendégvárásnál igazi jolly joker. A receptek elkészítése során alaposan be tudod gyakorolni, otthon hogyan lehet kényelmesen, de hatékonyan gyúrni, tésztát nyújtani, formázni, amihez precízben, pontosan kidolgozott receptjeim adnak segítséget.
Mindenből annyi készül, hogy 2-3 napig biztosan nem kell a boltba menni firss kenyérért vagy péksütiért... :

 


Ajándékba adom ezt a tanfolyamot szabadon válaszható időpontra - Tovább a megrendeléshez >>

 

Miért pont a te tanfolyamodat válasszam?


Vendéglátós családból származom, én vagyok a harmadik generáció, aki hivatásának választotta a főzést. Annyira szeretem, hogy el sem tudom képzelni, hogy bármi mással foglalkozzak!

 

Közgazdaságtant, vendéglátást és rendezvényszervezést tanultam, és 11 évet dolgoztam a turizmusban mielőtt elvégeztem a szakács iskolát és megalapítottam a saját főzőiskolámat.

 

Alaposan megvizsgáltam a hazai helyzetet, és a rengeteg jó mellett sok olyan dolgot tapasztaltam, ami nem tetszett. Például amikor egy főzőtanfolyamon nincs, vagy csak nagyon hiányos a recept, vagy szó szerint lényegi információk nem hangzanak el.

 

A saját tanfolyamaimat nagyon nagy precizitással úgy alakítottam ki, hogy ha csak egyszer látogatsz el valamelyik pékség tanfolyamomra, az otthoni sütésről olyan módon kezdesz el gondolkodni, ami megnyitja előtted  fejlődés útját. Azonnal alkalmazható tudást adok, és nem csak egy show-t, ami aznap este nagyon érdekes volt, de nem tanultál belőle semmit.  Néhány visszajelzés azoktól, akik már részt vettek a steak tanfolyamon:


 • Kedves Niki! Mindig gondom volt vele, hogy ha elsőre sütök valamit, és elégedett is vagyok vele, másodjára sosem lesz ugyanolyan. Most már értem, hogy miért van ez, és hogyan kerülhetem el. Üdv: Katalin

 

 • Szia Niki! A tanfolyam előtt sosem volt szerencsém az élesztővel, mindenféle lapos, ronda dolgokat sikerült csak kiszednem a sütőből. Hihetetlen, hogy ezeket a dolgokat én saját magam képes voltam elkészíteni. Sokkal gyakrabban és bátrabban fogok ezután sütni! Köszönöm, Erika

 

 • Kedves Niki! A gyerekeimtől kaptam ajándékba ezt a tanfolyamot hozzád, és elsőre nem is értettem, hogy miért, mert minden héten sütök. Kicsit meg is voltam sértődve, hogy talán nem elégedettek azzal, amit készítek? De aztán annyi mindent tanultam nálad, hogy utólag már nagyon örülök, hogy elmentem hozzád! Üdvözlettel, K. Mária

 

 • Kedves Niki! Eddig csak kenyérsütő géppel sütöttem otthon kenyeret, és nem is igazán volt meg, hogyan kell gyúrni, mert a gép mindent megcsinált helyettem. Örülök, hogy ennyiféle tésztát próbáltunk ki, és most már nem akarok minden receptet megreformálni, mielőtt igazából látnám, hogy milyen lesz a végeredmény. Köszönettel, József

 

 • Kedves Niki! Nagyon szépen köszönjük a tanfolyamot, nagyon jól éreztük magunkat! Szuper jó lesz, hogy most már nem csak akkor van reggelire friss croissant, ha elzarándokolunk érte a pékségbe. Már alig várom, hogy itthon is kipróbáljuk a nálad tanultakat, Üdvözlettel, Tamara és Csaba

 

 


Gyakran ismételt kérdések:


Hogyan zajlik a tanfolyam? Mi történik azután, hogy csatlakoztam a ZOOM-hoz?

A tanfolyam kezdése előtt 15 perccel korábban érdemes az e-mail címedre elküldött linkre kattintva csatlakozni. Én már ott leszek a gépnél, úgyhogy amikor csatlakozni szeretnél, jóváhagyom, és már bent is vagy. Két kamera nézetben fogod látni az eseményeket, és mindig azt érdemes kinagyítani, ahol éppen az események zajlanak.

 

Legyen a kezed ügyében egy másik telefon vagy tablet (amire előzőleg már telepítetted a Zoom alkalmazást), hogy ha megszakad a csatlakozás, akkor a másik eszközödről tudj csatlakozni.

 

Ha nincs kedved a receptek elkészítésének lépéseit végig csinálni, nem kötelező.  

 

A tanfolyamra az e-mailben küldött bevásárló és eszköz lista alapján készülj fel. Tehát legyenek a kezed ügyében a szükséges eszközök, alapanyagok.

 

Érdemes  kedved kötényt kötni, az meg tudja védeni a ruhádat attól, hogy maszatos, lisztes legyen (saját tapasztalat, hogy a pékség tanfolyamok végére mindenki tetőtöl talpig lisztes, én is)

 

A programot mindig igyekszem pontosan kezdeni. Ha valaki késik, és jelezte, akkor sem várakoztatom meg, akik ott vannak, hanem kezdünk. 

 

Minden tanfolyam elején átnézzük mi mindent fogunk együtt aznap elkészíteni, miről lesz szó az elméleti anyagban, és az ételek elkészítése konkrétan hogyan fog zajlani.

 

A tanfolyam menetrendjét fentebb találod, percre pontosan lebontva. Az ételekről, amiket elkészítünk, szintén a fenti blokkban találsz részletes leírást és fotókat. 

 

 

Lehetséges, hogy azért mert nem vagyok ott személyesen, csak a képernyőn keresztül látom a dolgokat, nem fogom tudni követni az eseményeket?

A tanfolyam nem egy autóversenyhez hasonló. Minden fázisnál mindenki egyszerre halad, akit kell, azt megvárom, és bármikor lehet kérdezni. Tehát nem leszünk fizikailag egy térben, de mivel a két kamera nézeten keresztül mindent látsz, kérdezni is tudsz, semmivel sem rosszabb a hatékonyság, mintha ugyanabban a helyiségben tartózkodnánk. 

 


A tanfolyamra egyedül is jelentkezhetek? 

Nyugodtan jelentkezhetsz egyedül is. A tanfolyamot minimum 2 fő esetén tartom meg. Ha nincs minimum 2 jeletkező, alternatív időpontot fogok ajánlani.  

 

Előfordulhat, hogy túl sokan lesznek, ezért nem kapok elegendő segítséget, és nem tehetem fel a kérdéseimet?

A tanfolyamokon nagyon ügyelek rá, hogy mindenkire egyforma figyelem jusson. Ha szeretnél sok-sok személyes segítséget kapni tőlem, és sok-sok kérdésed van, akkor neked érdemes lehet a kisebb létszámú tanfolyamokra jelentkezni. A főzőtanfolyamok időpontjainál látszik a szabad helyek száma. 

 

Lehetséges, hogy nekem nem fog sikerülni a recept a tanfolyamon sem, vagy olyan dolgot kell csinálni, amire nem leszek képes?

Lehetséges, hogy vannak olyan tapasztalataid, ha otthon el akarsz készíteni egy receptet, hogy nem sikerül és csalódott leszel. Pedig kép is van a receptben, és a tied nem hasonlít. Megnyugtatlak, az esetek 110%-ában nem te vagy a hibás, hanem kifogtál egy rossz receptet. 

A francia pékség tanfolyamokat 2013-óta tartom, és már több, mint 300 emberrel sütöttem együtt crossant-t, bagettet és brióst,  - még leírni is sok!-, de nem láttam még olyat, hogy a tanfolyamon valaki ne lett volna képes megcsinálni, amit meg kellett. Ha követed a receptet, nem kell aggódni, hogy nem sikerül. A recept mindig működik! A tanfolyamaimon pontosan azt tanítom, hogy az otthoni sütés egy szuper izgalmas, szuper érdekes dolog, amit érdemes csinálni. Nem olyan, amit érdemes elkerülni, mert csak kudarc érthet. Pont, hogy a sütésben a legkönnyebb sikereket elérni! 

 

Lehetséges, hogy csak a tanfolyamon sikerül, de otthon nem fog? Láttam már ilyet...

Sajnos én is. Előfordulhat, hogy egy nem megfelelő főzőtanfolyamot fogtál ki, és vagy nem is kaptál receptet, vagy amit kaptál, az nem volt elég pontos. Én nagyon oda figyelek rá, hogy a receptjeim precízek, könnyen érthetőek, részletesek legyenek annak érdekében, hogy otthon bármikor el tudd készíteni újra meg újra, évek múlva is! 

 

Lehetséges, hogy olyan konyhai eszközöket, alapanyagokat fogunk használni, ami nekem otthon nem áll rendelkezésemre, vagy túl macerás a beszerzésük? 

Van néhány trükkös konyhai eszközöm az igaz, de mindegyiket lehet egy kis kreativitással helyettesíteni. Speciális konyhagépeket nem használok pont azért, hogy a receptek amiket tanítok, otthoni körülmények között is könnyen kivitelezhetőek legyenek. Az alapanyagok beszerzésével kapcsolatosan pedig el foglak halmozni beszerzési tippekkel. Az csak jó dolog, ha megismersz pár új alapanyagot (lesz pár ilyen a tanfolyamon), de ezekhez a receptekhez egészen biztosan nem kell majd sok időt fordítani a sütés előtti bevásárlásra.

 

 

Staudinger Niki.jpgSzia! Staudinger Niki vagyok. Főzőiskolámban, a Portobello Chefben 2012 óta tanítom fut a franica pékség kurzusom. Úgy gondolom, 

az otthon, szeretettel, gondosan megválogatott alapanyagból sütött kenyerek és péksütemények sokkal finomabbak és egészségesebbek is, mint a bolti verziók.   

 

Tudom milyen érzés, amikor alaposan felkészültél, megvetted az összes alapanyagot. Lementél a bolygóról, hogy beszerezd a vanília rudat, a meyer citromot, a francia vajat... Rászántad az időt, és a corissant, vagy a kenyér, amit készítettél mégis kétségbeejtő. NEM TE VAGY A HIBÁS, HA NEM MENT JÓL IDÁIG A SÜTÉS.

 

A francia pékség tanfolyamon nagyon alapos, és rendszerezett ismeretanyaggal várlak, hogy ezután az otthoni kenyér és péksüti sütés mindig egy jó érzéssel töltsön el. Akárhányszor nekiállsz, érezd úgy, hogy ez neked nagyon jól megy! 

 

Ne feledd, a tanfolyamok kis létszámosak, így a helyek gyorsan betelnek. Egyetlen dolgod maradt,töltsd ki a jobb oldali jelentkezési űrlapot és találkozzunk a következő órán!

 

Létszám információ:

 • a Zoom tanfolyamok minimum 2 fő esetén indulnak, és 6 fő a maximális létszám

 

 

Módosítás:

Ha bármilyen okból módosítani szeretnél a részvételed időpontján, a program kezdete előtt legkésőbb 

 • 5 nappal még dímjmentesen megteheted,
 • 4 nappal a tanfolyam kezdete előtt 10.000 Ft/fő módosítási díj fizetendő,
 • 72 órával a tanfolyam kezdete előtt a tanfolyam elveszik. 

 

 

 Ajándékba adom ezt a tanfolyamot szabadon válaszható időpontra - Tovább a megrendeléshez >>

 

Vissza