Magazin

Érezd magad jól MOST!

Remélem szuper jól telt a Szent Este!
Remélem finomak lettek az ételek, együtt volt a család, és mindenki örült az ajándékoknak!

De ha nem teljesen így volt, akkor is tudd, hogy minden családtagod beleadta, amit tudott! Akkor is, ha ez nem tűnt neked elégnek. Sajnos szeretünk hatalmas elvárásokkal tekinteni a Karácsonyra. Minden legyen olyan ebben a 3 napban, mind a legnagyobb Disney kasszasikerekben. Én nem hogy a karácsonyra tekintek így, de minden egyes főzőtanfolyamomra! Minden sikerüljön a legjobban, mindenki legyen boldog, élvezze azt a röpke 4 órát, amit együtt töltünk.

Oké, oké. Ez nagyon jó lenne! De mit tudok én azokról, akik aznap hozzám jönnek? Semmit! Max a keresztnevét. Azt nem tudom, hogy milyen súlyos gondok vannak a munkahelyén, a családjában, vagy az egészségével. Senkire nincs ráírva, hogy “Hello, utálom a főnököm, az apukám meg sose volt otthon, mert külföldön dolgozott, hogy mindenünk meglegyen. Most meg már nincs köztünk, és rettenetesen hiányzik!”

Te is rettenetes erőkkel készülsz a Karácsonyra , már hetek óta tervezgetsz. Ki se jössz a konyhából 3 napja. És jönnek a vendégek, a gyerekeid, a szüleid (nem, hozzájuk te mész), unokák, barátok, mindenki. Van, akivel csak ilyenkor találkozol az évben. Nem is tudod, mekkora változások történtek vele az alatt az egy év alatt, vagy éppen most mielőtt áll.

Ne várj eufóriát, csillagport, meg véget nem érő dicséret áradatot. Mert ha nem jön, annyira csalódott leszel, hogy magad sem érted. Csak tudd, hogy mindenki megtette, amit tudott! Eljött, hozott ajándékot, amit a legjobb szándéka szerint választott (akkor is, ha baromira mellényúlt), örül neked, örül a karácsonynak, örül a többieknek – amennyire most tud. Tudd, hogy ez elég, és ne várj többet.

További békés, derűs, meghitt Karácsonyt kívánok! Mosolygós arcokat, jól sikerült vendég váró falatokat, szép ajándékokat. De mindenek előtt megelégedettséget azzal, ami MOST van.

Vélemény, hozzászólás?