Reggeli

Gyümölcsös-joghurtos granola tortácskák reggelire

Egészséges reggeli, ami látványnak is gyönyörű.

gyumolcsos_joghurtos_granola_tortacskak_reggelire_269x182.jpgHozzávalók 8 tortácskához:

  • 120 g zabpehely
  • 120 g felaprított dió
  • 9 g szezámmag
  • 75 ml kókuszolaj, megolvasztva
  • 85 g méz
  • 4 g vanília kivoant
  • 1,5 g őrölt fahéj
  • 500 g görög joghurt, kókusz- vagy mandula joghurt
  • 700 g bogyós gyümölcs, felkockázott alma

 

Elkészítése:

Melegítsd elő a sütőt 160 fokra.

 

Alaposan keverd össze a zabpelyhet, a magvakat, a megolvasztott kókuszolajat, a mézet, a vanília esszenciát és a fehéjat.

 

Oszlasd el a keveréket a tortaformácskákban, mindegyikbe kb. 3 evőkanálnyi kerüljön. Egy beolajozott kanál hátával nyomkodd szét a granolát úgy, hogy a peremre is jusson belőle.

 

Középső rácson süsd kb. 15-17 percig, míg aranybarna nem lesz.

 

Sütés közben kicsit felpúposodhat, így, ha szükséges, közvetlenül miután kivetted a tortácskákat a sütőből, és a granola még meleg és képlékeny, nyomkodd le a közepüket és igazítsd ki a peremüket egy megolajozott kanál hátával.

 

Mielőtt kiszednéd az alapokat a formából, hagyd őket teljesen kihűlni. Egy kis, tompa kés segítségével vágd őket körbe, majd óvatosan vedd ki őket.

 

Mindegyik tortácskába tegyél 3-4 evőkanál joghurtot. Kanalazz a tetejükre a gyümölcsből és tálald azonnal. Ha sokáig áll, a granola megszívja magát joghurttal és megpuhul.

 

Dió helyett igény mandulát, mogyorót vagy pisztáciát is használhatsz.

A mézet kiválthatod juhar-, agavé- vagy más sziruppal.

 

gyumolcsos_joghurtos_granola_tortacskak_reggelire.jpg

 

 

 

 

Ez is tetszeni fog neked:

Vissza