ASZF / Adatvédelem

 

Általános szerződési feltételek

 

Bevezető rendelkezések

 

A  jelen  Általános  szerződési  feltételek  célja,  hogy  a  Portobello Chef  Főzőiskola  (a  továbbiakban: Szolgáltató) főzőtanfolyamaira történő jelentkezési, lemondási, részvételi, valamint a főzőiskola szolgáltatásaira vonatkozó szerződési feltételeket rögzítse.

 

A Szolgáltató 1 adatai

 

•     Cégnév: Staudinger Nikolett e.v.

•     Székhely: 1135 Budapest, Csata u. 25. 4/25.

•     Adószám: 66675815-4-41.

•     Nyilvántartási száma: 37499292

•    Szerződés nyelve: magyar

•     Elérhetőségek:

info@portobellochef.hu
hello@portobellochef.hu

www.portobellochef.hu

Telefon: 30/233-4554

 

A Szolgáltató 2 adatai

 

•     Cégnév: Portobello Deluxe Kft.

•     Székhely: 1135 Budapest, Csata u. 25. 4/25.

 • Adószám01-09-991870.
 • Adószám: 24130747-2-41.

•    Szerződés nyelve: magyar

•     Elérhetőségek:

info@portobellochef.hu
hello@portobellochef.hu

www.portobellochef.hu

Telefon: 30/233-4554

 

 

(Szolgáltató 1 és Szolgáltató 2 együttesen a továbbiakban: a Szolgáltató)

 

 

A Szolgáltató üzlete/telephelye:

 

•     Cím: 1081 Budapest, Rákóczi út 63. 1/7a.

•     Telefon: 30/233-4554

•     Cím: 1135 Budapest, Lehel út 74-76. 1/6

•     Telefon: 30/233-4554

 

 

Részvételi feltételek

 

A www.portobellochef.hu weboldalon a Szolgáltató főzőtanfolyamain való részvételi lehetőséget értékesít.

 

A főzőtanfolyamokon való részvételre a www.portobellochef.hu weboldalon  keresztül  történő regisztrációt követően van  lehetőség. Ön a weboldal használatával, illetőleg az azon történő regisztrációval, az internetes felületen keresztül történő jelentkezéssel kijelenti, hogy elolvasta és elfogadta aSzolgáltató főzőtanfolyamaira történő  jelentkezési, lemondási, részvételi,  valamint szolgáltatásaira vonatkozó szerződési  feltételeket, adatkezelési szabályokat, és annak minden pontjával egyetért.

 

Főzőtanfolyamainkat főként  felnőtteknek  ajánljuk, 9 éves kortól gyermekeket is szívesen várunk a program  nehézségi fokától függően. Amennyiben a gyermek felnőtt kísérővel érkezik, a részvételi díjat ebben mindkét főnek teljes áron számoljuk fel.

 

 

A főzőtanfolyamokat legalább 2 jelentkező esetén tartjuk meg. A főzőtanfolyamok maximális létszáma a program tematikájától, nehézségétől függően 6-14 fő.

Főzőtanfolyamaink bármelyikére minimum 1- 4 fő  résztvevő esetén privát főzőtanfolyamra is lehetséges árajánlatot kérni a honlapunkon keresztül.

 

A kurzusra történő jelentkezés/ főzőtanfolyamra felhasználható ajándékkupon várásrlás menete:

 

1. Az adott főzőtanfolyam oldalán illetve/ az Ajándékozás - Ajándékozz főzőtanfolyamot oldalon a jelentkező / az oldal látogatója kitölti a jelentkezési űrlapot / az ajándékkupon rendelő űrlapot, majd rákattint a „Jelentkezem”/ “Elküldöm!” gombra. A főzőtanfolymara felhasználható ajándékkupon birtokosának is be kell jelentkeznie a főzőtanfolyam oldalán annak érdekében, hogy részt tudjon venni a programon.

2. A főztanfolyamra való jelentkezésről/ az ajándékkupon rendeléről a rendszer minden esetben egy azzonnali automatikus e-mailben tájékoztat, hogy a bejelentkezés/megrendelés sikeres, rendszerünkben rögzítésre került.

Abban  az  esetben,  ha  a regisztrációt követő 10 percen belül nem kapja meg a visszaigazoló automatikus e-mailt, forduljon az ügyfélszolgálathoz. Gmail-es e-mail cím esetén valószínűleg ilyen esetben a visszaigaoló e-mail a pormóciók mappába került, illetve vállati e-mail cím használata esetén a spam szűrő nem engedi be a visszaigazoló e-mailt.

3. A megrendelt részvételt/ ajándékkupont jelentkezéskor/ megrendelésor bankkártyával illetve banki átutalással előre kell kifizetni. A bankkártyás fizetés az OTP Simple rendszerén keresztül lehetéges, az átutalások az Erste Banknál vezetett 11600006-00000000- 68167431 számú bankszámlára érkeznnek be. A bankkártyás fizetés a megrendeléskor/ jelentkezéskor azonnal esedékes, az átutalásos fizetés a jelentkezéstől/megrendeléstől számított 1 munkanapon belül (ha pénteki napon történik a jelentkezés/megrendelés, az átutalás esedékessége a következő munkanap, ami legtöbbször a következő hétfő).

4. A jelentkezés/megrendelés akkor válik véglegessé, ha a fizetés megtörtént, és az összeg beérkezett. Az összeg berékezése után a megrendelő/jelentkező által megadott címre kiálított elekronikus számlát küldünk e-mailben. A számlák kiállításátm és kiküldését a szamlazz.hu internetes számlázó programmal végezzük.  A jelentkezés/megrendelés írásban módosítható a módosítási feltételek figyelembe vételével, amelyek a következőek:

„Ha bármilyen okból módosítani szeretnél a részvételed időpontján, a program kezdete előtt legkésőbb

 • 5 nappal még dímjmentesen megteheted,
 • 4 nappal a tanfolyam kezdete előtt 8.000 Ft/fő módosítási díj fizetendő,
 • 72 órával a tanfolyam kezdete előtt a tanfolyam elveszik. 

 

Kérlek, vedd figyelembe, hogy a főzőiskolában csak friss nyersanyagokkal dolgozunk, ezért szükségünk van némi felkészülési időre a beszerzéshez, hogy minden tökéletes legyen.”

 

A főzőtanfolyamok menete

 

A főzőtanfolyamok hossza átlagosan  kb.  4  óra, amit befolyásol az aktuális létszám, a program során felmerülő kérdések mennyisége és a résztvevők jártassága a témában. Ettől függően a program hossza lehet 3,5 óra de 4,5 óra is.  

 

A főzőtanfolyam résztvevőinek  a  kezdést megelőzően 15 perccel ajánlott a helyszínen megjelenni, így van idő kényelmesen megérkezni, a programra ráhangolódni, és a programot pontosan elkezdeni. A jelentkező késése esetén nincs lehetőségünk a tanfolyam időtartamának meghosszabbítására, a programba azonban a késve érkező is bekapcsolódhat.

 

A főzőtanfolyamra lehetséges egyedül, párosával, vagy többen együtt jelentkezni. A páros jelentekzés előnye ott mutatkozik meg, hogy a legtöbb munkafolyamat az ételek elkészítése során párosan zajlik, így a résztvevő azzal dolgozhat együtt, akivel érkezett.

 

A kurzus pontos menetének ismertetése után lépésről lépésre haladunk végig az adott tanfolyam receptjeinek elkészítésén. Minden fogás elkészítésénél ismertetem az aktuálisan felhasználásra kerülő különeges alpanyagokat, azok beszerzési helyeit, előnyeit más alpanyagokkal szemben, esetleges helyettesíthetőségét. Ilynekor még szó esik a szükséges konyhatechnológiai ismeretekről is, amik ennek a receptnek az elkészítése során megismerhetők. Ezek segítségével a résztvevők otthon a saját konyhai rutinjukat bővíthetik, amely lehetővé teszi, hogy rövidebb idő alatt, kevesebb fáradsággal, jobb ízű, szebb megjelenésű fogásokat készíthessenek. A programben meghirdetett receptekt a résztvevők saját maguk készítik el a személyes segítségemmel és tanácsaim alapján. . A főzőtanfolyamon készült ételek elfogyaszthatók és/vagy hazavihetők.

 

A jelentkezők a főzőtanfolyamokon a főzőiskola által biztosított alapanyagokat, eszközöket használnak. Saját maguk által a helyszínre szállított alapanyagot, eszközt nem használhatnak.

 

A  résztvevő saját hibájából, vagy a tanfolyamok más résztvevőjének hibájából bekövetkezett balesetekért a Szolgáltató felelősséget nem vállal. A személyi sérüléssel járó balesetről valamennyi esetben  a helyszínen jegyzőkönyvet veszünk fel, amelyet a jelenlévő oktató, valamint szükség esetén más, a kurzuson részt vevő, jelenlévő személy az aláírásával hitelesít.


Menük

 

A Szolgáltató a menüsor meghatározásának kizárólagos jogát fenntartja. Amennyiben a jelentkező valamely alapanyagra allergiás, vagy érzékeny, jogosult az alapanyagok vonatkozásában a kurzust megelőzően tájékoztatást kérni. Amennyiben lehetséges, a Szolgáltató  a jelzett  alapanyag helyettesítéséről gondoskodik.

A menüsorok – kurzustól függően –három, négy fogásból állnak.


Kapcsolattartás

 

A jelentkezőkkel való kapcsolattartás az online regisztráció vagy a személyes jelentkezés során megadott e-mail címen és telefonszámon történik. A Szolgáltató nem felel a megadott telefonszám vagy  e-mail  cím  elérhetőségéért,  az  e-mail  szolgáltatás  működéséért.  A  jelentkezővel  való kapcsolatfelvétel ezen okból történő meghiúsulásából eredő károkért a Szolgáltató nem felel.

 

A tanfolyamon elkészített recepteket a tanfolyamot követően a részvevők által a jelentkezésrkor megadott e-mail címre küldöm el. Ha a jelentkező másik e-mail címet szeretne erre a célre megadni, a tanfolyam során megteheti.  A megadott e-mail címre a receptek kivételével egyéb e-mail/hírlevél nem érkezik. Semmilyen célra ezek az e-mail címek nem kerülnek felhasználásra.

 


Részvételi díjak

 

Főzőtanfolyamok:

1 fő / alkalom =  9.990 Ft/ 24.990 Ft/ 29.990Ft/ 95.960Ft

 

A részvételi díj tartalmazza az ételek elkészítését, az elkészítéshez szükséges elméleti ismereteket. A szükséges alapanyagokat, a kötény és a főzéshez szükséges konyhai eszközök használatát, a főzőtanfolyam során alkohol mentes frissítőt/ásványvizet, az elkészült ételek elviteléhez szükséges csomagolóanyagokat. Az előző pontnak megfelelően a menüsorban szereplő receptek és a beszerzést megkönnyítő bevásárlólista, elméleti anyag elküldését a tanfolyam után e-mailben. A főzőtanfolyamon valamilyen okból meg nem jelent, de a vendéglistában szereplők számára ez az e-mail nem kerül kiküldésre.

 

A részvételi  díj  áfát nem tartalmaz, mivel a számla kibocsátó Szolgáltató KATA-s egyéni vállalkozó.


Fizetés módja

 

a. Banki átutalás

A jelentkező jogosult a kiválasztott kurzus részvételi díját banki átutalással megfizetni. Banki átutalás esetén a regisztráció a Szolgáltató alább megjelölt bankszámláján történő jóváírását követően aktiválódik.  Ennek  megfelelően  célszerű  az átutalást  úgy kezdeményezni,  hogy a részvételi díj jóváírására legkésőbb a kurzus időpontját megelőző munkanapon sor kerüljön.

 

A banki átutalás adatai

Kedvezményezett: Staudinger Nikolett e.v.

Kedvezményezett számlaszáma: Erste Bank 11600006-00000000- 68167431

Az átutalás közleményében a befizető köteles a tanfolyam nevét/dátumát, amire jelentekzett/ ajándékkupont vásárolt. Az átutalás beérkezését követően az átutalásról a szamlazz.hu rendszerében kiállított elektronikus számlát küldök a jelentkezéskor megadott e-mail címre.

 

b. Készpénzes fizetés

A részvételi díj készpénzes teljesítésére a jelentkezéstől számított 1 munkanapon belül van lehetőség budapesti helyszíneinken nyitvatartási időben. Amennyiben a jelentkezés a kurzus napjától számított 1 napon belül történik, úgy a kurzus előtt, érkezéskor a helyszínen is van lehetőség a részvételi díj rendezésére, amiről a helyszínen készpénzes számlát kap a befizető. A papír alapú számlát a szamlazz.hu rendszerében állítom ki.

 

c. Ajándékkupon

A Szolgáltató lehetőséget biztosít ajándékutalvány vásárlására a Szolgáltató Bevezető rendelkezésekben meghatározott üzleteiben személyes átvétellel, postai úton, valamint elektronikus formában a  http://www.portobellochef.hu/ajandekozz-fozotanfolyamot.html internetes oldalon (a továbbiakban együtt: ajándékkupon).

Az ajándékkupon a vásárlásban meghatározott igények szerinte beváltahtó egy adott tanfolyamra, fix dátumra, illetve lehet egy évig szabadon felhasználható a vásárláskor kiválsztott árkategóriában. Ha a megajándékozott bejelentkezik az ajándékkuponnal, a részvételi szándékát a módosítási feltételeknek megfelelően az ajándékkupon érvényességi idején belül tetszőleges alkalommal módosíthatja.

.

 

Az ajándékkuponnal történő jelentkezés feltételei:

Az ajándékkupon  birtokosa  az ajándékkuponon  feltüntetett  egyedi  kuponkód  megadásával  tud jelentkezni, amit a főzőtanfolyam oldalán a jelentekzési űrlap “Ajándékkupon sorszáma:” mezőjéen kell megadnia.  A jelentkezés után az űrlapban megadott e-mail címre azonnal automatikus e-mailt küld a rendszer, amiben jelezzük, hogy a jelentkezést elfogadtuk, a jelentkezőnek egyéb teendője nincs, csak a megadott időpontban meg kell érkeznie. Az ajándékkupon készpénzre nem váltható.

 

d. Fizetés bankkártyával, internetes felületen keresztül

A Szolgáltató részére az  erre irányuló szerződés alapján az OTP Mobil Kft. biztosítja a kártyaelfogadás lehetőségét, biztonságos, SSL protokollt használó kártyaelfogadó rendszere által. Bankkártyás fizetéskor a jelentkezőt a rendszer átirányítja az OTP Mobil Kft. fizetőoldalára, így a fizetés közvetlenül a Bank által üzemeltetett, a nemzetközi kártyatársaságok szabályai és biztonsági előírásai szerint működő oldalon történik.

 

Az internetes áruház a jelentkező kártya-, illetve a mögötte álló számla adatainak, számának, lejárati dátumának semmilyen formában nincs birtokában, abba betekintést nem nyerhet.

A bankkártyás fizetés folyamatában az OTP Mobil Kft. rendszerének a fizetés irányítására vonatkozó információit, szabályait kell figyelembe venni.

Az OTP Mobil Kft. rendszerének  működésével,  rendelkezésre  állásával  kapcsolatosan  felmerülő problémákért a Szolgáltató nem felel.


 

Részvételi szabályok

 

A főzőtanfolyamokon való részvétel lehetősége az a jelen  általános  szerződési  feltételekben foglaltak szerint bárki részére nyitva áll.

 

A résztvevők a konyhát, valamint annak felszerelési tárgyait, a rendelkezésre bocsátott eszközöket kizárólag  a  jelen  szerződésben rögzített célokra és rendeltetésszerűen jogosultak  használni, és felelősek az azokban a magatartásukkal összefüggésben felmerült károkértTanfolyam elmaradása, módosítása

 

A  Szolgáltató fenntartja a jogot arra, hogy a kurzusok időpontját vagy előre meghirdetett tematikáját módosítsa.  A tanfolyam esetleges elmaradásáról vagy az időpontváltozásról  a

 

 

Szolgáltató legalább 24 órával a tanfolyam előtt a jelentkezés során megadott e-mail címre küldött levélben értesíti jelentkezőket.

 

Amennyiben bármely kurzus a jelentkezők érdekkörén kívül eső okból nem kerül megtartásra (ide értve azt az esetet is, ha nincs meg a tanfolyam elindításához szükséges minimális 2 fős létszám), a már befizetett részvételi díj bármely szabad létszámmal rendelkező főzőtanfolyamra felhasználható. Amennyiben a jelentkező  nem kíván  az ily módon  biztosított részvételi lehetőséggel élni, erre vonatkozó igénye közlésétől számított 8 napon  elül a kurzus  részvételi díját a Szolgáltató visszafizeti.


Lemondási feltételek

 

A résztvevők a kiválasztott tanfolyamot megelőzően legfeljebb 5 nappal jogosultak

a  részvételt  lemondani. Amennyiben a résztvevő a jelen pontban foglalt feltételek szerint  mondja le a kiválasztott tanfolyamon történő részvételt, és nem kíván másik tanfolyamon részt venni, az általa előre megfizetett összeget a lemondás és a részvételi díj visszatérítése iránti igény írásban történő közlésétől  számított 8 napon belül a Szolgáltató visszatéríti.  Ajándékkuponnal regisztráló jelentkező részére a részvételi díj visszatérítésére nincs mód.

 

A tanfolyamot megelőző 4-3 nap közötti lemondás esetén a Szolgáltató a 8000Ft/ fő összetet kötbérként érvényesít. A jelentkező ebben az esetben a 8000Ft/fő összegnek a  megfizetését követően jogosult új időpontban a tanfolyamon részt venni. Amennyiben a résztvevő 72 órán belül mondja le a tanfolyamot, az teljes egészében elveszik.

 

 

A jelentkezők a lemondást írásban tehetik meg az info@portobellochef.hu vagy a hello@portobellochef.hu  címre megküldött e-mailben.

 

A tanfolyamokon való részvételi lehetőség  nem  névre szóló, a részvételi lehetőség átruházható annak érdekében, hogy ne vesszen el, ha 72 órán belül történne a lemondás. .


Adatkezelés

 

A Szolgáltató a személyes adatok kezelésekor az Adatkezelési Tájékoztatóban foglaltak szerint jár el. A Weblapon történő adatkezeléséről szóló tájékoztató tovább gördítve ezen az oldalon érhető el.


 

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ


Adatkezelő 1: Staudinger Nikolett E.V.

Székhely: 1135 Budapest, Csata utca 25.

Adószám: 66675815-4-41.

Nyilvántartási szám: 37499292

Adószám: 76813065-1-42;

 

Adatkezelő 2: Portobello Deluxe Kft..

Székhely: 1135 Budapest, Csata utca 25.

Cégjegyzékszám: 01-09-991870.

Adószám: 24130747-2-41.

 

(Adatkezelő 1 és Adatkezelő 2 együttesen a továbbiakban: az Adatkezelő)

 

E-mail:

hello@portobellochef.hu

info@portobellochef.hu

 

A jelen adatkezelési tájékoztató a következő weboldalra vonatkozó adatkezeléseket tartalmazza:

www.portobellochef.hu

 

Az Adatkezelő kijelenti, hogy az adatkezelés során az információs önrendelkezési jogról, és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény (a továbbiakban: „Adatvédelmi törvény”) mindenkor hatályos rendelkezéseinek megfelelően jár el.

 

Személyes adatot az Adatkezelő kizárólag az itt meghatározott célból és ideig kezel. Az Adatkezelő csak olyan személyes adatot kezel, amely az adatkezelés céljának megvalósulásához elengedhetetlen, és a cél elérésére alkalmas.

 

Az adatkezelés során az Adatkezelő tudomására jutott személyes adatokat kizárólag azok az Adatkezelő megbízásában, vagy az Adatkezelővel munkaviszonyban álló személyek ismerhetik meg, akiknek az adott adatkezeléssel kapcsolatban feladatuk van.

 

1.  FOGALOMMAGYARÁZAT

 

Érintett: bármely meghatározott, személyes adat alapján azonosított vagy - közvetlenül vagy közvetve - azonosítható természetes személy. Ilyen a honlap látogatója, a webshop vásárlója, az oktatási anyagok, konzultációk megrendelője a megadott személyes adatai tekintetében;

 

Személyes adat: az érintettel kapcsolatba hozható adat - különösen az érintett neve, azonosító jele, valamint egy vagy több fizikai, fiziológiai, mentális, gazdasági, kulturális vagy szociális azonosságára jellemző ismeret -, valamint az adatból levonható, az érintettre vonatkozó következtetés;

 

Különleges adat: faji eredetre, a nemzetiséghez tartozásra, a politikai véleményre vagy pártállásra, a vallásos vagy más világnézeti meggyőződésre, az érdek-képviseleti szervezeti tagságra, a szexuális életre vonatkozó személyes adat, valamint az egészségi állapotra, a kóros szenvedélyre vonatkozó személyes adat, és a bűnügyi személyes adat.

 

Hozzájárulás: az érintett akaratának önkéntes és határozott kinyilvánítása, amely megfelelő tájékoztatáson alapul, és amellyel félreérthetetlen beleegyezését adja a rá vonatkozó személyes adatok - teljes körű vagy egyes műveletekre kiterjedő - kezeléséhez;

 

Tiltakozás: az érintett nyilatkozata, amellyel személyes adatainak kezelését kifogásolja, és az adatkezelés megszüntetését, illetve a kezelt adatok törlését kéri;

 

Adatkezelő: az a természetes vagy jogi személy, illetve jogi személyiséggel nem rendelkező szervezet, aki, vagy amely önállóan vagy másokkal együtt az adatok kezelésének célját meghatározza, az adatkezelésre (beleértve a felhasznált eszközt) vonatkozó döntéseket meghozza és végrehajtja, vagy az általa megbízott adatfeldolgozóval végrehajtatja;

 

Adatkezelés: az alkalmazott eljárástól függetlenül, az adatokon végzett bármely művelet vagy a műveletek összessége, így különösen gyűjtése, felvétele, rögzítése, rendszerezése, tárolása, megváltoztatása, felhasználása, lekérdezése, továbbítása, nyilvánosságra hozatala, összehangolása vagy összekapcsolása, zárolása, törlése és megsemmisítése, valamint az adatok további felhasználásának megakadályozása, fénykép-, hang- vagy képfelvétel készítése, valamint a személy azonosítására alkalmas fizikai jellemzők (pl. ujj- vagy tenyérnyomat, DNS-minta, íriszkép) rögzítése;

 

Adattovábbítás: az adat meghatározott harmadik személy számára történő hozzáférhetővé tétele;

 

Nyilvánosságra hozatal: az adat bárki számára történő hozzáférhetővé tétele;

 

Adattörlés: az adatok felismerhetetlenné tétele oly módon, hogy a helyreállításuk többé nem  lehetséges.

 

Adatmegjelölés: az adat azonosító jelzéssel ellátása annak megkülönböztetése céljából;

Adatzárolás: az adat azonosító jelzéssel ellátása további kezelésének végleges vagy meghatározott időre történő korlátozása céljából;

 

Adatfeldolgozás: az adatkezelési műveletekhez kapcsolódó technikai feladatok elvégzése, függetlenül a műveletek végrehajtásához alkalmazott módszertől és eszköztől, valamint az alkalmazás helyétől, feltéve hogy a technikai feladatot az adatokon végzik;

 

Adatfeldolgozó: az a természetes vagy jogi személy, illetve jogi személyiséggel nem rendelkező szervezet, aki, vagy amely az adatkezelővel kötött szerződése alapján - beleértve a jogszabály rendelkezése alapján történő szerződéskötést is - adatok feldolgozását végzi;

 

Harmadik személy: olyan természetes vagy jogi személy, illetve jogi személyiséggel nem rendelkező szervezet, aki, vagy amely nem azonos az érintettel, az adatkezelővel vagy az adatfeldolgozóval.

 

Adatvédelmi incidens: személyes adat jogellenes kezelése vagy feldolgozása, így különösen a jogosulatlan hozzáférés, megváltoztatás, továbbítás, nyilvánosságra hozatal, törlés vagy megsemmisítés, valamint a véletlen megsemmisülés és sérülés.

 

 

2.  SZEMÉLYES ADATOK KEZELÉSE

 

A személyes adatok kezelésének jogalapja:

 

A személyes adatok kezelését az Adatkezelő az érintett személy hozzájárulása alapján kezeli, előfordulhat azonban, hogy bizonyos adatkezelésre jogszabály alapján kötelezett, erről az Érintettet

– jelen tájékoztatóban vagy külön - tájékoztatja.

 

2.1.  Honlap látogatóinak adatai

 

A www.portobellochef.hu online oldal felkeresése során automatikusan rögzítésre kerülnek a Látogató bejelentkező számítógépének azon adatai, melyek a szolgáltatás igénybe vétele során generálódnak. Ilyen adatok az IP cím, a látogatás időpontja és dátuma, a felkeresett oldalak, a weboldal, ahonnan a látogatás történt, a használt böngésző típusa, az operációs rendszer típusa, és az internet szolgáltató domain neve és címe. Az automatikusan rögzítésre kerülő adatokat a rendszer a Látogató külön nyilatkozata vagy cselekménye nélkül a belépéskor, illetve kilépéskor automatikusan naplózza. Ezen adatok egyéb személyes a Látogató adatokkal - törvény által kötelezővé tett esetek kivételével - össze nem kapcsolhatóak.

 

Az adatkezelés célja:

 

Az informatikai rendszer technikai fejlesztése, a szolgáltatás működésének ellenőrzése, személyre szabása és a Látogató jogainak védelme. Visszaélések esetén a Látogatók internet szolgáltatójával és a hatóságokkal együttműködve az adatok felhasználhatók a visszaélések forrásának megállapítására is.

 

Az adatkezelés jogalapja:

 

Az érintett hozzájárulásán túl az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény 13/A. § (3) bekezdése.

 

Az adatkezelés időtartama:

 

A honlap megtekintésétől számított 30 (Harminc) nap.

 

2.1.1.  Cookie, facebook képpont, analitika

 

A cookie egy olyan kisméretű szövegfájl, amely a számítógép vagy a mobil eszköz merevlemezén tárolódik és a későbbi látogatásokkor aktiválódik. A honlap cookiek-kat használazzal a céllal, hogy rögzítsék a látogatással kapcsolatos információkat (meglátogatott oldalaink, az oldalainkon töltött idő, böngészési adatok, kilépések, stb.), illetve a személyes beállításokat, ezek azonban a Látogató személyével kapcsolatba nem hozható adatok. Ez az eszköz segít a felhasználóbarát weboldal kialakításában, a Látogatók online élményének fokozása érdekében.

A legtöbb internetes böngésző automatikusan elfogadja a cookie-kat, a Látogatóknak azonban lehetőségük van ezeket kitörölni, vagy visszautasítani. Mivel minden böngésző eltérő, Ön egyénileg, a böngésző eszköztára segítségével állíthatja be a cookie-kal kapcsolatos preferenciáit. Amennyiben semmilyen cookie-t nem kíván engedélyezni a meglátogatott weboldalakról, módosíthatja a webböngésző beállításait úgy, hogy értesítést kapjon a küldött cookie-król, vagy egyszerűen elutasíthat minden, vagy csak bizonyos weboldalak által küldött cookie-kat. Ugyanakkor bármikor törölheti a számítógépén, notebookján vagy mobileszközén eltárolt cookie-kat is. A beállításokkal kapcsolatos további tudnivalókat keresse a böngésző Súgójában.

Amennyiben úgy dönt, hogy letiltja a cookie-kat, le kell mondania a weboldalak bizonyos funkcióiról (például weboldal nem jegyzi meg, hogy Ön bejelentkezve maradt).

 

Az adatkezelés célja:

 

Személyes beállításainak tárolására

 

A honlap a látogatása során a rendszer normál cookie-k segítségével beazonosítja Önt, mint egyedi felhasználót, hogy megjegyezze a nyelvi beállításait, és megjegyezze a bejelentkezési állapotát.

 

Anonim statisztikai napló

 

Minden látogatása alkalmával a weboldalak elemzőszoftvere név nélküli (anonim), normál cookie-kat tárolnak, amelyek segítségével megtudhatjuk, hányan látogatták az oldalt, illetve, hogy milyen tartalmak és információk érdeklik őket. Minden elemzési információt név nélkül tárolunk és technikai, illetve marketinges céljainkra használunk. Így megtudhatjuk például, hogy havonta hány látogatója van az egyes aloldalaknak. Látogatóink nevét azonban nem ismerjük.

 

 

Az adatkezelés időtartama:

 

A cookie-k két típusát különböztetjük meg: “munkamenet-cookie-k” és “maradandó cookie-k”. A “munkamenet-cookie-kat” (session cookie) a számítógép, notebook vagy mobileszköz csak ideiglenesen tárolja, mindaddig, amíg Ön el nem hagyja az adott weboldalt; ezek a cookie-k segítenek a rendszernek, hogy információt jegyezzen meg, miközben Ön egyik oldalról a másikra látogat, így Önnek nem kell ismételten megadnia vagy kitöltenie az adott információt. A “maradandó cookie-k” (persistent cookie) a weboldal elhagyását követően is tárolódnak a számítógépen, notebookon vagy mobileszközön. Ezen cookie-k segítségével a weboldal – bár személyesen nem azonosítja be Önt

– felismeri, mint visszatérő látogatót. A „maradandó” cookie-k fájlként tárolódnak a számítógépén vagy mobil eszközén legfeljebb 12 (Tizenkettő) hónapra.

 

Az Adatkezelő facebook képpontot használ, amely egy olyan JavaScript –kódrészlet, ami lehetővé teszi, hogy Az Adatkezelő statisztikai, a személyre nem visszavezethető adatot gyűjtsön a látogatókkal kapcsolatban, így a honlapok látogatói által végrehajtott műveletekből származó statisztikai adatokkal a facebookos hirdetéseit hatékonyabbá teheti. A facebook hirdetések beállításáról a www.facebook. com oldalon talál bővebb információt.

 

Az Adatkezelő a weboldal látogatottsági adatait a GoogleAnalytics szolgáltatás igénybevételével méri. A szolgáltatás használata során olyan nem személyes adatok kerülnek továbbításra, amelyek az érintett azonosítására nem alkalmasak. A Google adatvédelmi tájékoztatóját itt olvashatja: www. google.hu/policies/privacy

 

Az Adobe Flash Player, amely bizonyos típusú animált banner-ek, illetve különféle videók (youtube, vimeo) futtatására használatos, képes arra, hogy információt tároljon el a számítógépén, notebook- ján vagy mobileszközén. A “Flash cookie-k” elfogadása nem állítható be a webböngészőn keresztül. Ha nem kíván Flash-cookie-kat fogadni, ezt az Adobe weboldalán kell beállítania: www.adobe.com/ hu/privacy/cookies.html

 

Kérjük, vegye figyelembe, hogy ha letiltja a Flash cookie-kat, nem tudja használni a weboldalak bizonyos funkcióit, például hibásan jelenhetnek meg a cikkekbe csatolt videók.

 

 

2.2.  Főzőtanfolyamok

 

A főzőtanfolyamok és az azokra beváltható ajándékkuponok az online kitölthető és beküldhetőjelentkezési/ megrendelési űrlap segítségével rendelhetők meg. A jelentkezési űrlapon az alábbi személyes adatok megadását kéri az Adatkezelő:

 

 • név;
 • e-mail cím;
 • számlázási /  postázási cím (név, irányítószám, város, utca, házszám);
 • telefonszám.

 

A fentieken túl, az Adatkezelő kezeli a megrendelés adatait (a megrendelés időpontját és dátumát, a megrendelt szolgáltatást, annak árát, a megrendelés végösszegét.)

 

Az adatkezelés célja:

 

A megrendelések feldolgozása, a megrendelőkkel történő kapcsolattartás, a megrendelés rögzítése, az ahhoz kapcsolódó számviteli kötelezettség teljesítése.

 

Az adatkezelés jogalapja:

 

Az érintett önkéntes hozzájárulásán túl, az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény 13/A. §-a, és a számvitelről szóló 2000. évi C. törvény 169. § (2) bekezdése.

 

Az adatkezelés időtartama:

 

A személyes adatok a vásárlás teljesítését követően a vásárló kérésére azonnal törlésre kerülnek, egyéb esetben a vásárláshoz kapcsolódó bizonylaton szereplő adatok megőrzésre kerülnek a vásárlásától számított 8 évig.

 

Az Adatkezelő a neki megadott Személyes Adatokat nem ellenőrzi. A megadott adatok megfelelősségéért kizárólag az azt megadó személy felel. A Látogató e-mail címének megadásakor egybenfelelősségetvállal azért, hogy amegadott e-mailcímről kizárólag őveszi igénybe aszolgáltatást. A megadott e-mail címen történt belépésekkel összefüggő mindennemű felelősség kizárólag azt a Látogatót terheli, aki az e-mail címet regisztrálta.

 

Online bankkártyás fizetés esetén automatikusan átirányítjuk az alábbi adatkezelők oldalára:

 

OTP Mobil Kft. (székhely: 1093 Budapest, Közraktár utca 30-32.)

Bővebb információ: www.otpmobil.hu

 Továbbított adatok: a megvásárolandó tételek neve és ára, illetve a végösszeg.

 

2.3.  Hírlevél

 

Az Adatkezelő hírlevelet természetes személy címzett esetén kizárólag az érintett hozzájárulásával küld. Az érintett, a hírlevélre a honlapokon történő feliratkozás során(online közvetlenül, vagy jelentkezési űrlapon történő jelzéssel), a név és az e-mail cím megadásával járul hozzá ahhoz,


hogy részére az Adatkezelő az általa megadott e-mail címre elektronikus hírlevelet küldjön.

 

A megadott személyes adatokat az Adatkezelő külön listán, a más célból megadott adatoktól elkülönítetten tárolja.

 

A hírlevél küldéséhez a Listamester üzenet küldő rendszert használom, aminek segítségével az arra feliratkozók azonnal értesülnek a legfontosabb eseményekről, akciókról. Az értesítés egy felugró ablakban jelenik meg a számítógépen, okostelefonon, vagy tableten. Erre a szolgáltatásra külön kell fel iratkozni, illetve arról leiratkozni is külön kell.

 

A hírlevél küldéssel kapcsolatos adatkezelés célja:

 

A címzett teljes körű általános, vagy személyre szabott tájékoztatása azaktuális információkról, a termékekről, az Adatkezelőt érintő hírekről, valamint ismeretterjesztő cikkek, anyagok küldése.

 

Az adatkezelés időtartama:

 

Az Adatkezelőa hírlevél listát 5 (Öt) évente felülvizsgálja, és a hírlevél küldéshez 5 (Öt) év után megerősítő hozzájárulást kér. Annak az érintettnek az adatait, aki nem ad megerősítő hozzájárulást a hírlevél küldéséhez, az ilyen e-mail kézbesítését követő 30 (Harminc) napon belül töröljük.

 

Önnek bármikor lehetősége van leiratkozni a hírlevél listáról, az elektronikus levelek alján található linkre kattintva, valamint a hello@portobellochef.hu e-mail vagy az info@portobellochef.hu  címre küldött lemondási kérelem útján. Ilyen esetben egy „tiltó listára” kerülnek az adatai, így biztosítva azt, hogy az Adatkezelő ne küldjön Önnek újabb hírlevelet. Természetesen lehetősége van bármikor újra feliratkozni a hírlevélre.

 

2.3.1.  Facebook és Instagram

 

Az Adatkezelő elérhető a Facebookonés Instagramon.

 

Az Adatkezelő Facebook oldalán található üzenő falon közzétett hírfolyamára a Látogató az oldalon található „like”/ „tetszik” linkre kattintva iratkozhat fel, és az ugyanitt található „dislike”/”nem tetszik” linkre kattintva iratkozhat le, illetve az üzenő fal beállításai segítségével törölheti a nem kívánt, üzenő falon megjelenő híreket.

 

A hírlevélre a facebookfelhasználók a „Facebook connect” segítségével is feliratkozhatnak, mely esetén az e-mail címés a teljes név kerül be az Adatkezelő adatbázisába.

A Facebook oldal adatkezeléséről tájékoztatást a Facebook honlapján található adatvédelmi irányelvek és szabályzatból, a www.facebook.com címen kaphat.

 

Az Instagram alkalmazás kezelésében a www.facebook.com/help/instagram címen kaphat bővebb

tájékoztatást.

 

2.5.  Kapcsolat


Amennyiben a Látogató vagy Vásárló a megadott elérhetőségeken kapcsolatban léphet az Adatkezelővel. Az üzeneteket az Adatkezelő az adott kérés/kérdés megoldásáig/megválaszolásáig kezeli, és a kérés/kérdés lezártát követő 30 (Harminc) napon belültörli, amennyiben azonban adójogi vagy számviteli okokból, vagy esetleg az Adatkezelő jogainak védelme szempontjából arra szükség van,archiválja, és szükséges ideig tárolja.

 

2.6.  Nyereményjáték

 

Az Adatkezelő esetenként nyereményjátékot szervez. A nyereményjátékban való részvételre papír alapú, vagy online regisztrációt követően van lehetőség, az alábbi adatok megadása után:

 

 • név;
 • lakcím;
 • telefonszám;
 • e-mail cím.

 

Az adatkezelés célja:

 

A nyereményjáték lebonyolítása, a kapcsolattartás annak érdekében, hogy a nyerteshez az Adatkezelő eljuttathassa a nyereményt.

 

Az adatkezelés időtartama:

 

A nyereményjáték végéig tart, és a nyereményjáték végét követő 5 (Öt) munkanapon belül az így kezelt adatok (a nyertes kivételével) törlésre kerülnek. A nyertes adatait az Adatkezelő a mindenkori adójogi és számviteli előírásoknak megfelelő ideig tárolja, majd a határidő elteltével törli azokat.

 

2.7.  Vélemény és komment

 

A Honlapok Látogatóinak lehetőségük van értékelni az Adatkezelő termékeit és szolgáltatásait, valamint több helyen véleményüket is megírhatják, illetve hozzászólhatnak egy témához.

 

Az Ön hozzájárulása esetén véleményét nyilvánosságra hozhatjuk, illetve felhasználhatjuk marketing célokra.

 

A kezelt adatok köre:

 

Az azonosítószám, dátum, időpont, felhasználónév és/vagy név, a látogató számítógépének IP címe, az értékelés, valamint a szöveges értékelés során esetlegesen megadott további személyes adatok.

 

Amennyiben hozzájárul, a következő adatokat hozhatjuk nyilvánosságra: dátum, időpont, felhasználónév és/vagy név, az értékelés, valamint az értékelés szövege.

 

Az adatkezelés célja:

 

Aszolgáltatások fejlesztése, a látogatók értékeléseinek nyilvánosságra hozatala, dokumentálása, a látogatók személyének megkülönböztetése.

Az adatkezelés időtartama:10 (Tíz) év


3.  ADATBIZTONSÁG

 

3.1.  SSL rendszer

 

Az Adatkezelő a weboldalain SSL adatvédelmi kódoló szoftvert alkalmaz. Bármely információ, amelyet az érintett megoszt az Adatkezelővel, automatikusan adatvédelmi kódolásra kerül, és a hálózaton történő továbbítás során védelem alatt áll. Amint az információ beérkezik szerverünkre, dekódolásra kerül egy egyedi magánkulcs használatával. Az SSL lehetővé teszi a böngésző részére a weboldalra történő kapcsolódást és egy biztonságos kommunikációs csatornában történő megállapodást áttekinthető módon.

 

3.2.  Biztonsági tevékenységek

 

Az Adatkezelő biztosítja annak ellenőrizhetőségét és megállapíthatóságát, hogy a személyes adatokat adatátviteli berendezés alkalmazásával mely szerveknek továbbították vagy továbbíthatják, mely személyes adatokat, mely adatot mikor és ki vitte be a rendszerbe, és a rendszer üzemzavar esetén történő helyreállíthatóságát. Az automatizált feldolgozás során fellépő hibákról jelentés készül.

Az Adatkezelő a személyes adatokat bizalmasan kezeli, azokat illetékteleneknek nem szolgáltatja ki. A személyes adatokat védi különösen a jogosulatlan hozzáférés, megváltoztatás, továbbítás, nyilvánosságra hozatal, törlés vagy megsemmisítés, valamint a véletlen megsemmisülés, sérülés továbbá az alkalmazott technika megváltozásából fakadó hozzáférhetetlenné válás ellen. A személyes adatok technikai védelmének biztosítása érdekében minden biztonsági intézkedést megtesz.

 

4.  ADATTOVÁBBÍTÁS

 

Az Adatkezelő kizárólag a jelen Adatkezelés Tájékoztatóban jelzett adatfeldolgozók és adatkezelők felé továbbíthatja az Ön személyes adatait, kizárólag a jelen Adatkezelés Tájékoztatóban foglaltak szerint. A részletezett adatkezelésekhez történő hozzájárulással, Ön az adatok szükségszerű továbbításához is hozzájárul (pl.: amennyiben a bankkártyás fizetést választja, úgy átirányítjuk az OTP Mobil Kft. oldalára; az ajándékkupon postai úton történő kézbesítés kérése esetén a Magyar Posta Zrt. felé továbbítjuk a címzettszükséges adatait). Más adatkezelők részére, csak az Ön előzetese hozzájárulását követően továbbíthatja az Adatkezelő az Ön személyes adatait.

 

Az Adatkezelő az adattovábbítás jogszerűségének ellenőrzése, valamint az érintett tájékoztatása céljából adattovábbítási nyilvántartást vezet, amely tartalmazza az általa kezelt személyes adatok továbbításának időpontját, az adattovábbítás jogalapját és címzettjét, a továbbított személyes adatok körének meghatározását, valamint az adatkezelést előíró jogszabályban meghatározott egyéb adatokat.

 

Az Adatkezelő fenntartja a jogot, hogy a jogszabályban meghatározott esetekben az érintett külön hozzájárulása nélkül is, az általa kezelt személyes adatokat az illetékes hatóságok, bíróságok részére azok megkeresésének megfelelően átadja.

 

 

5.  ADATFELDOLOZÓK

 

 • A z ajándékkuponok kiszállítását a Magyar Posta Zrt. (székhely: 1138 Budapest Dunavirág utca 2-6) végzi;
 • A weblapok karbantartását Varga Márton – Balancemedia.hu végzi;
 • A weblap tárhelyét a 3 in 1 Hosting Bt. biztosítja (székhely:2310 Szigetszentmiklós, Brassó u. 4/a.);
 • A számlákat a Számlázz.hu (KBOSS.hu Kft. ; székhely: 2000 Szentendre, Táltos u. 22/b )kezeli.
  • A facebookon feliratkozók adatait a Zapier, Inc. (székhely: 548 Market St #62411San Francisco, California 94104) szervere is tárolja. (a Privacy Shield listán jelenleg aktív)
  • A hírlevlek küldését a Bithuszárok Bt. (székhely: 2051 Biatorbágy, Damjanich u. 8. tetőtér 4.) végzi
  • Az online reklámkampányok beálítását és futtatását a Bliszkontakt Kft. (széhkely: 1183 Budapest, Gyöngyvirág utca 14. ) végzi.

 

6.  JOGOK ÉS JOGORVOSLATI LEHETŐSÉGEK

 

6.1.  Tájékoztatás

 

Az Adatkezelő fent megjelölt címére eljuttatott kérelmére a kérelem benyújtásától számított legfeljebb 25 (huszonöt) napon belül Az Adatkezelő - azonos adatok tekintetében évente egy alkalommal térítésmentesen, ezen felül térítés ellenében- közérthető formában tájékoztatást ad az érintett általa kezelt, illetve az általa megbízott adatfeldolgozó által feldolgozott adatairól, azok forrásáról, az adatkezelés céljáról, jogalapjáról, időtartamáról, az adatfeldolgozó nevéről, címéről és az adatkezeléssel összefüggő tevékenységéről, az adatvédelmi incidens körülményeiről, hatásairól és az elhárítására megtett intézkedésekről továbbá - az érintett személyes adatainak továbbítása esetén - az adattovábbítás jogalapjáról és címzettjéről.

 

Az Adatkezelő az adatvédelmi incidenssel kapcsolatos intézkedések ellenőrzése, valamint az érintett tájékoztatása céljából nyilvántartást vezet, amely tartalmazza az érintett személyes adatok körét, az adatvédelmi incidenssel érintettek körét és számát, az adatvédelmi incidens időpontját, körülményeit, hatásait és az elhárítására megtett intézkedéseket, valamint az adatkezelést előíró jogszabályban meghatározott egyéb adatokat.

 

A tájékoztatás esetleges megtagadása esetén Az Adatkezelő írásban közli az érintettel, hogy a felvilágosítás megtagadására mely törvény mely rendelkezése alapján került sor és tájékoztatja az érintettet a jogorvoslati lehetőségekről.

 

6.2.  Helyesbítés

 

Ha a személyes adat nem felel meg a valóságnak, és a valóságnak megfelelő személyes adat Az Adatkezelő rendelkezésére áll, a személyes adatot az Adatkezelő helyesbíti.

A helyesbítésről az Adatkezelő értesíti az érintettet, továbbá mindazokat, akiknek korábban az adatot adatkezelés céljára esetlegesen továbbította. Az értesítés mellőzhető, ha ez az adatkezelés céljára való tekintettel az érintett jogos érdekét nem sérti.

Ha az Adatkezelő az ilyen irányú kérelmét nem teljesíti, a kérelem kézhezvételét követő 25 (huszonöt) napon belül írásban közli a kérelem elutasításának ténybeli és jogi indokait és tájékoztat a bírósági jogorvoslat, továbbá a Hatósághoz fordulás lehetőségéről.

 

6.3.  Törlés és zárolás

 

A személyes adatot törölni kell, ha

 • kezelése jogellenes;
 • az érintett azt kéri;
 • az hiányos vagy téves - és ez az állapot jogszerűen nem orvosolható -, feltéve, hogy azt törvény


nem zárja ki;

 • az adatkezelés célja megszűnt, vagy az adatok tárolásának törvényben meghatározott határideje

lejárt;

 • azt a bíróság vagy a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság elrendelte.

Törlés helyett az Adatkezelő zárolja a személyes adatot, ha az érintett ezt kéri, vagy ha a rendelkezésére álló információk alapján feltételezhető, hogy a törlés sértené az érintett jogos érdekeit. Az így zárolt személyes adat kizárólag addig kezelhető, ameddig fennáll az az adatkezelési cél, amely a személyes adat törlését kizárta.

A törlésről, vagy zárolásról az Adatkezelő értesíti az érintettet, továbbá mindazokat, akiknek korábban az adatot adatkezelés céljára esetlegesen továbbította. Az értesítés mellőzhető, ha ez az adatkezelés céljára való tekintettel az érintett jogos érdekét nem sérti.

 

Ha az Adatkezelő az érintett törlésre vagy zárolásra irányuló kérelmét nem teljesíti, a kérelem kézhezvételét követő 25 (Huszonöt) napon belül írásban közli a kérelem elutasításának ténybeli és jogi indokait és tájékoztatja az érintettet a bírósági jogorvoslat, továbbá a Hatósághoz fordulás lehetőségéről.

 

6.4.  Tiltakozás

 

Az érintett tiltakozhat személyes adatának kezelése ellen:

 

 • ha a személyes adatok kezelése vagy továbbítása kizárólag az Adatkezelőre vonatkozó jogi kötelezettség teljesítéséhez vagy az Adatkezelő, adatátvevő vagy harmadik személy jogos érdekének érvényesítéséhez szükséges, kivéve kötelező adatkezelés esetén;
 • ha a személyes adat felhasználása vagy továbbítása közvetlen üzletszerzés, közvélemény-kutatás

vagy tudományos kutatás céljára történik; valamint

 • egyéb, jogszabályban meghatározott esetben.

 

Az Adatkezelő a tiltakozást a kérelem benyújtásától számított legrövidebb időn belül, de legfeljebb 15 (Tizenöt) napon belül megvizsgálja, annak megalapozottsága kérdésében döntést hoz, és döntéséről a kérelmezőt írásban tájékoztatja.

 

Ha az Adatkezelő az érintett tiltakozásának megalapozottságát megállapítja, az adatkezelést - beleértve a további adatfelvételt és adattovábbítást is - megszünteti, és az adatokat zárolja, valamint a tiltakozásról, továbbá az annak alapján tett intézkedésekről értesíti mindazokat, akik részére a tiltakozással érintett személyes adatot korábban továbbította, és akik kötelesek intézkedni a tiltakozási jog érvényesítése érdekében.

 

Ha az érintett az Adatkezelő döntésével nem ért egyet, illetve ha az Adatkezelő a 15 (Tizenöt) napos határidőt elmulasztja, az érintett - a döntés közlésétől, illetve a határidő utolsó napjától számított 30 (Harminc) napon belül - bírósághoz fordulhat.

 

 

6.5.  Bírósági jogérvényesítés

 

Az érintett a jogainak megsértése esetén az Adatkezelő ellen bírósághoz fordulhat. A bíróság az ügyben soron kívül jár el. Ilyen esetben azt, hogy az adatkezelés a jogszabályban foglaltaknak megfelel, Az Adatkezelő köteles bizonyítani.

 

A per elbírálása a törvényszék hatáskörébe tartozik. A per - az érintett választása szerint - az érintett lakóhelye vagy tartózkodási helye szerinti törvényszék előtt is megindítható. A perben fél lehet az is, akinek egyébként nincs perbeli jogképessége. A perbe a Hatóság az érintett pernyertessége érdekében beavatkozhat.

 

Ha a bíróság a kérelemnek helyt ad, tájékoztatás megadására, az adat helyesbítésére, zárolására, törlésére, az automatizált adatfeldolgozással hozott döntés megsemmisítésére, az érintett tiltakozási jogának figyelembevételére kötelezhet.A bíróság elrendelheti ítéletének nyilvánosságra hozatalát, ha azt az adatvédelem érdekei és nagyobb számú érintett e törvényben védett jogai megkövetelik.

 

Az érintett a személyiségi jogaink megsértése esetén Az Adatkezelő ellen bírósághoz fordulhat. A bírósági eljárásra az Adatvédelmi törvény 22. §-ban, a Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény Első Könyv, harmadik rész, XII. Címében (2:51. § - 2:54. §) foglaltak, valamint az egyéb a bírósági eljárásra vonatkozó jogszabályi előírások irányadóak.

 

6.6.  Kártérítés és sérelemdíj

 

Ha az Adatkezelő az érintett adatainak jogellenes kezelésével vagy az adatbiztonság követelményeinek megszegésével kárt okoz, vagy az érintett személyiségi jogát megsérti, az Adatkezelőtől sérelemdíj követelhető. Az adatkezelő mentesül az okozott kárért való felelősség és a sérelemdíj megfizetésének kötelezettsége alól, ha bizonyítja, hogy a kárt vagy az érintett személyiségi jogának sérelmét az adatkezelés körén kívül eső elháríthatatlan ok idézte elő.

 

Az érintettel szemben az Adatkezelő felel az adatfeldolgozó által okozott kárért is, és az Adatkezelő köteles megfizetni az érintettnek az adatfeldolgozó által okozott személyiségi jogsértés esetén járó sérelemdíjat is. Az Adatkezelő mentesül a felelősség és a sérelemdíj megfizetésének kötelezettsége alól, ha bizonyítja, hogy a kárt vagy az érintett személyiségi jogának sérelmét az adatkezelés körén kívül eső elháríthatatlan ok idézte elő. Nem kell megtéríteni a kárt és nem követelhető sérelemdíj annyiban, amennyiben az az érintett szándékos vagy súlyosan gondatlan magatartásából származott.

 

 

7.  EGYÉB

 

Az Adatkezelő bármikor jogosult jelen Adatkezelési Tájékoztató foglaltakat módosítani. Az esetleges módosítás a Weboldalon való megjelenéssel egyidejűleg lép hatályba, arról a honlapon tájékoztatjuk.

 

Adatvédelmi kérdésekben bármikor kérheti Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság segítségét:

 

Elnök: dr. Péterfalvi Attila

Levelezési cím: 1534 Budapest, Pf.: 834 

Cím: 1125 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22/c Telefon: +36 (1) 391-1400

Fax: +36 (1) 391-1410

Web: http://naih.hu

E-mail: ugyfelszolgalat@naih.hu


Utolsó frissítés: 2019. január 29