Konyhai késtechnikák

Időpontok

 • 2024-07-18 (18-20:30 h) 6 hely
 • 2024-08-15 (18-20:30 h) 6 hely
 • 2024-09-12 (18-20:30 h) 6 hely
 • 2024-10-08 (18-20:30 h) 6 hely
 • 2024-11-14 (18-20:30 h) 6 hely
 • 2024-12-12 (18-20:30 h) 6 hely
 • 2025-01-22 (18-20:30 h) 2 hely
Jelentkezem

Létszám

6 fő

Szint

Alapfok

Helyszín

1081 Budapest, Rákóczi út 63. 1 emelet / 7A, 19-es kapucsengő

Részvételi díj

23.990 Ft / 1 fő

47.980 Ft / 2 fő

71.970 Ft / 3 fő

95.960 Ft / 4 fő

Jelentkezem

Képek a tanfolyamról

Ti mondtátok

 • Kedves Niki! Nagyon jól éreztem magam a tegnapi kenyérsütő tanfolyamon! Köszönöm, hogy lehetőséget biztosítottál erre! (A kakaós csiga már el is fogyott, nagyon ízlett mindenkinek!) és köszönöm...


  V. Éva, Budapest

 

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Keresztnév:
E-mail cím:

 

icon_bestprice

Ha gyorsabban és precízebben vágsz, máris jól indul a főzés!

 

Szenvedsz, ha össze kell vágnod egy fej hagymát? Egy örökkévalóság sem elég, hogy elkészülj, és közben potyognak a könnyeid? Az ujjadból egy darabka rendszeresen az ételbe kerül? Vagy inkább meg sem próbálkozol azzal, hogy bármit értelmes méretűre darabolj, hanem beszereztél egy konyhai aprítót?

Pedig néhány alapvető technika és egy kis gyakorlás igazi élménnyé változtathatná ezt a kínszenvedést számodra.


A főzős műsorok hemzsegnek a helytelen késhasználattól. A TV-ből csak azt tudod megtanulni, hogy mit ne csinálj. Képesek a legkisebb késsel, a legborzalmasabb késtartással bármit feltrancsírozni, ahelyett, hogy bemutatnák mit jelent a darabolás, aprítás, szeletelés amivel igazán boldogulni lehet a konyhában.


Ha szeretnél könnyen, gyorsan és profi módon túljutni a főzéshez elengedhetetlenül hozzá tartozó aprításon-szeletelésen, akkor ne szenvedj tovább, hanem tanuld meg, hogyan kell.Program:


18:00 – 20:30

Mindent a profi késhasználatról, a különféle vágási, darabolási technikákról, a kés fajtákról, az élezésről és a kések kíméletes karbantartásáról, tárolásáról,

10 különféle darablási, aprítási technika gyakorlása, ami segíteni fog, hogy a tizedére csökkentsd a főzshez szükséges előkészítési időt


FONTOS:

A konyhai késtechnika workshopra hozz magaddal:

 • 2 nagyobb sárgarépát
 • 3 közepes burgonyát
 • 2 fej vöröshagymát 
 • 1 gerezd fokhagymát
 • 2 fej karalábét vagy zellert
 • 1 paradicsomot
 • 1 paprikát
 • 1/4 fej káposztát
 • 1 csokor petrezselymet

 

Ez a mennyiség személyenként értendő.

 

Szeretném kérni, hogy hozzatok magatokkal jó néhány műanyag (például fagyis) dobozt tetővel, és nylon vagy bármilyen szatyrot.
Ezt azért kérem, mert ha én adok műanyag dobozokat és zacskót a haza szállításhoz, azzal is csak növekszik a műanyag hulladékok mennyisége. Szóval, hogy ne dobjuk ki főzésre teljesen alkalmas alapanyagot, ezért kérlek hozzatok
dobozt és zacskót, amiben haza is tujátok szállítani őket.


 

 

Miért pont a te főzőtanfolyamodat válasszam?

 

Vendéglátós családból származom, én vagyok a harmadik generáció, aki hivatásának választotta a főzést. Annyira szeretem, hogy el sem tudom képzelni, hogy bármi mással foglalkozzak!

 

Közgazdaságtant, vendéglátást és rendezvényszervezést tanultam, és 11 évet dolgoztam a turizmusban mielőtt elvégeztem a szakács iskolát és megalapítottam a saját főzőiskolámat.

 

Alaposan megvizsgáltam a hazai helyzetet, és a rengeteg jó mellett sok olyan dolgot tapasztaltam, ami nem tetszett. Például amikor egy főzőtanfolyamon nincs, vagy csak nagyon hiányos a recept, vagy szó szerint lényegi információk nem hangzanak el.

 

A saját tanfolyamaimat nagyon nagy precizitással úgy alakítottam ki, hogy ha csak egyszer látogatsz el valamelyik főzőtanfolyamomra, a főzésről olyan módon kezdesz el gondolkodni, ami megnyitja előtted  fejlődés útját. Azonnal alkalmazható tudást adok, és nem csak egy show-t, ami aznap este nagyon érdekes volt, de nem tanultál belőle semmit. 

 


 

Néhány visszajelzés azoktól, akik már részt vettek a Konyhai késtechnikák tanfolyamon:


 • Kedves Niki! A vágás mindig is egy "nem szeretem dolog" volt a számomra, de enélkül meg nem igazán lehet főzni! Mindent túl lassan vágtam fel, hogy biztosan jó legyen. Most már sokkal lazábban állok ehhez a témához, és sokkal szívesebben fogok nekiállni főzni is! Üdv: Zsuzsa

 

 • Kedves Niki! Eddig sem volt rossz dolgom a konyhában, mert a férjem mindent összevágott helyettem, de igazából nem jó, hogy ebben rá kell támaszkodnom. Úgy érzem, ügyetlen vagyok. Nagyon sokat segített a tanfolyamon kapott szemlélet, most már saját magam is elboldogulok a konyhában!  Köszönöm még egyszer! Mariann

 

 • Szia Niki! Nem rég költöztem el otthonról, és nyakamba szakadt az öngondoskodás. Szeretném ezt is jól csinálni, nem csak úgy "AS szabvány" szerint, mert mindenben a legjobbra törekszem. Nagyon hasznos volt, amit a késélezésről és a hagymavágásról mondtál. Minden jót kívánok!  Üdvözlettel, Bálint

 

 • Kedves Niki, eddig is jól ment a vágás, de nem voltam benne biztos, hogy ahogy a tv-ből ellestem, meg ösztönből jön, az elég jó-e, vagy lehetne ezt még hatékonyabban, precízebben is? Megfogadom a tanácsaidat! Üdv, Miklós


 

 

Gyakran ismételt kérdések:

 

Hogyan zajlik a tanfolyam? Mi történik azután, hogy megérkeztem?

 

A tanfolyam kezdése előtt 10 perccel korábban érdemes érkezni. Ez pontosan elég arra, hogy lélekben is kicsit megérkezz, letedd a kabátod, táskád, kezet moss. A cipődet nem kell átváltani, és lábzsákot sem kell majd húznod. Ha van kedved kötényt kötni, hogy tanfolyam közben ne legyen maszatos a ruhád, a fogason sorakozó kötények közül választhatsz egyet.  Ha nincs kedved, ez sem kötelező. 

 

A programot mindig igyekszem pontosan kezdeni. Ha valaki késik, és jelezte, akkor sem várakoztatom meg, akik ott vannak, hanem kezdünk. 

 

Lesznek előkészítve tálak, amibe bele tudod pakolni a magaddal hozott zöldségeket, ha úgy jobban esik, előre meg is moshatod őket. 

 

 A tanfolyam menetrendjét fentebb találod. 

 

 

A tanfolyamra egyedül is jelentkezhetek? 

 

Nyugodtan jelentkezhetsz egyedül is. A tanfolyamok időpontjainál pontosan lehet látni, hogy arra a dátumra hány szabad hely van, úgyhogy tudsz arra is következtetni, hogy az egy kisebb, vagy nagyobb létszámú tanfolyam lesz. Válassz olyan időpontot, ahol a te habitusodnak megfelelő lesz a létszám. Egyébként a tanfolyamaim még teltház esetén is kis létszámú, exkluzív programok, hogy minden résztvevőre tudjak figyelni, mindenki megkapja a szükséges mennyiségű segítséget, és feltehesse a kérdéseit.

 

Arra az egyre érdemes csak felkészülni, hogy a tanfolyamokon a minimális létszám a 3 fő. Így ha azon a dátumon teljesen egyedül lennél, meg foglak kérni, hogy válassz egy másik időpontot, ahol biztosan meg van a megfelelő minimális létszám. 

 

Lehetséges, hogy ügyetlen leszek, le fogok égni?

 

Van egy jó hírem, meg egy rossz. A jó hírem az az, hogy mindenki más is ugyanettől fél, aki veled együtt részt vesz a főzőtanfolyamon. A rossz hír, hogy senki nem azzal lesz elfoglalva, hogy te mit csinálsz, vagy hogyan csinálod. Mégpedig azért, mert a főzőtanfolyamokat úgy építettem el, hogy amíg a program tart, rengeteg tennivalónk lesz, mindig történik valami érdekes. Úgyhogy mindenki nagyon-nagyon el lesz foglalva azzal, amit éppen csinálnia kell, és előbb-utóbb el is felejti, hogy vajon mások mit gondolnak róla. 

 

Lehetséges, hogy a saját késeimet hozzam a tanfolyamra?
Ha úgy gondolod, hogy az általam bemutatott technikákat a saját késeddel akarod gyakorolni, és nem egy idgen késsel, semmi akadálya. A tanfolyamon séfkést, keleti zöldségkést, gyorshámozót fogunk haszálni. Ha ezekből hozni szeretnéd a sajátodat, lehet nyugodtan.  

 

Ha nem szoktam főzni, ezután sem szeretnék, akkor is van értelme eljönni egy tanfolyamra? Annyi mást lehetne helyette csinálni...

 

Ez azoknak szokott nagyon nagy dilemmát jelenteni, akik valamilyen rejtélyes okból ajándékba kapták a tanfolyamot. Erre is van egy személyes sztorim. A főzőtanfolyamokról pont ezt gondoltam. Hogy minek? Tök jól főzök, most 3-4 óra alatt nem fog már velem ott olyan nagy dolog történni. A családom már évek óta nyaggatott, hogy menjek már el egyre, mert szerintük nagyon tetszene nekem, de makacsul ellenálltam. Aztán egyszer már annyira elegem volt belőlük, hogy megadtam magam. Elmentem végre valahára egy főzőtanfolyamra. És annyira bejött az élmény, hogy hamarosan megnyitottam a saját főzőiskolámat. Úgyhogy amíg nem próbáltad, nem tudhatod. Lehet, hogy pont neked való!

 

Ha nem bírom, hogy mindenki rám figyel, akkor hogy fogom érezni magam egy ilyen tanfolyamon?

 

A tanfolyamokon nagyon ügyelek rá, hogy mindenkire egyforma figyelem jusson. Ha szeretnél inkább elvegyülni a tömegben, hogy véletlenül se legyél túlzottan a figyelem középpontjában, akkor neked érdemes lehet a nagyobb létszámú tanfolyamokra jelentkezni. A tanfolyamok időpontjainál látszik a szabad helyek száma. Válassz olyan időpontot, ahol vélhetően kényelmesen érzed majd magad. 

 

Előfordulhat, hogy túl sokan lesznek, ezért nem kapok elegendő segítséget, és nem tehetem fel a kérdéseimet?

 

A tanfolyamokon nagyon ügyelek rá, hogy mindenkire egyforma figyelem jusson. Ha szeretnél sok-sok személyes segítséget kapni tőlem, és sok-sok kérdésed van, akkor neked érdemes lehet a kisebb létszámú tanfolyamokra jelentkezni. A tanfolyamok időpontjainál látszik a szabad helyek száma. Válassz olyan időpontot, ahol vélhetően kényelmesen érzed majd magad.

 

Lehetséges, hogy olyan dolgot kell csinálni, amire nem leszek képes?

 

Lehetséges, hogy vannak olyan tapasztalataid a főzésben, hogy kár is hozzá kezdeni,  mert azonnal elvágod a kezed, és itt abba is marad az egész főzős projekt. Konyhai késtechnikák tanfolyamon nem szoktak ilyen gondok lenni. Van, aki nálam pucol életében először krumplit, és olyan van, akiben kicsit nagyobb az ellenállás, de a tanfolyam végére idáig még mindenki szépen belejött az aprításba.  

 

A főzőtanfolyamokat 2012-óta tartom, és már több, mint 7000 emberrel főztem együtt,  - még leírni is sok!-, de nem láttam még olyat, hogy a tanfolyamon valaki ne lett volna képes megcsinálni, amit meg kellett. És a főzés mindig úgy kezdődik, hogy először összevágjuk az alapanyagokat. Szóval ez ne tartson vissza! 

 

 

Lehetséges, hogy olyan konyhai eszközöket fogunk használni, ami nekem otthon nem áll rendelkezésemre, vagy túl macerás a beszerzésük? 

 

Lehetséges, hogy nincs még fenőacélod, vagy gyorsházmozód, de sebaj, a tanfolyamon úgy megkedveled ezeknek a használatát, hogy biztos vagyok benne, hamarosan a te konyhafiókodban is ott fognak lapulni. A tanfolyam után fogok küldeni egy e-mailt, amiben lesz néhány recept, amiken gyakorolhatod majd az elsajátított tecnikákat, és az eszköz beszerzéshez is fogok adni tippeket (kés márkák, kés típusok, fenőacélok)

 

staudinger_niki_portobellochef_2022.pngSzia! Staudinger Niki vagyok. Főzőiskolámban, a Portobello Chefben 2012 óta tartok főzőtanfolyamokat, tanítom a hatékonyabb, gyorsabb, precízebb vágást. Úgy gondolom, ha szeretnél főzni, nélkülözhetetlen a hatékony vágási technika alkalmazása. Egyáltalán nem mindegy, hogy a főzéshez az alanyagok előkészítése 15 perc, vagy egy óra! 

 

Tudom milyen érzés, amikor a TV-ben látott celeb séfekhez akarsz hasonlítani, és egy-két iszonyatosan lelkes próbálkoás után feladod, hogy ez neked nem megy. Nem erre születtél. NEM TE VAGY A HIBÁS, HA IDÁIG NEM A LEGHATÉKONYABB VOLT A VÁGÁSI TECHNIKÁD.

 

A workshopon nagyon alapos, és rendszerezett ismeretanyaggal várlak, hogy a vágás elméleti és gyakorlati elmeit megértve, minden egyes alkalommal, amikor kést fogsz a kezedbe, gyorsabb, precízebb és önmagaddal elégedettebb legyél! 

 

Ne feledd, a tanfolyamok kis létszámosak, így a helyek gyorsan betelnek. Egyetlen dolgod maradt,töltsd ki a jobb oldali jelentkezési űrlapot és találkozzunk a következő órán!

 

Létszám információ:

ha a családiasabb, kisebb létszámú tanfolyamokon érzed jól magad, április és szeptember között érdemes ellátogatnod hozzánk, amikor a tanfolyamon 3-4 fő az átlagos létszám

ha a mogzalmas, izgalmas élmények jönnek be neked, novembertől márciusig várunk szeretettel, amikor a tanfolyamon az átlagos létszám 6-10 fő

 

 

Módosítás, lemondás:

Ha bármilyen okból módosítani szeretnél a részvételed időpontján, a program kezdete előtt legkésőbb 

 • 5 nappal még dímjmentesen megteheted,
 • 4 nappal a tanfolyam kezdete előtt 5.000 Ft/fő módosítási díj fizetendő,
 • 72 órával a tanfolyam kezdete előtt a tanfolyam elveszik. 

Vissza