A tökéletes T-bone steak

Időpontok

  • 2021-02-25 (18-22 h) 2 hely
  • 2021-03-25 (18-22 h) 4 hely
  • 2021-04-22 (18-22 h) 4 hely
Jelentkezem

Létszám

4 fő

Szint

Alapfok

Helyszín

1081 Budapest, Rákóczi út 63. 1 emelet / 7A, 19-es kapucsengő

Részvételi díj

35.990 Ft / 1 fő

71.980 Ft / 2 fő

107.970 Ft / 3 fő

159.960 Ft / 4 fő

Jelentkezem

Ti mondtátok

  • Köszönöm a meleg fogadtatást, a türelmedet, és az alapos bemutatót!
    Életre szóló élménnyel gazdagodtam, és szinte már biztos hogy menni fog a macaron készítés!
    Az első próbálkozàsomról...


    Kapunics Gréta

 

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Keresztnév:
E-mail cím:

 

icon_glutenmentes

Kis létszámú, exkluzív t-bone steak tanfolyam

Közkívánatra itt az új steak tanfolyam. Gyere és tanuld meg a tökéletes T-bone steak elkészítését!

Élő T-bone steak tanfolyamok 2021 február 10-e után lesznek újra, addig is rengeteg Zoom-on keresztül közvetített élő tanfolyamon tudsz részt venni. A Zoom tanfolyam anyaga és menterendje teljes egészében megegyezik az élő tanfolyammal, annyi a különbség, hogy nem kell személyesen eljönnöd a Protobello Chef Főzőiskolába, hanem otthonról, a saját konyhádból Zoom-on keresztül tudsz csatlakozni a tanfolyamhoz. 

 

 


Ajándékba adom ezt a tanfolyamot szabadon válaszható időpontra - Tovább a megrendeléshez >>


A STEAK sütés titkait nem mindenki ismeri. A T-bone steak elkészítése pláne rizikós, mert sokkal nagyobb a szelet, és csont is van benne. Mi van, ha nem sül át? Lehet már időt és pénzt nem sajnálva próbálkoztál, de a siker elmaradt?  Most végre profihoz méltó steak-eket fogsz készíteni, nem marad sem nyers, nem lesz sem csizmatalp. Csak az üres tányérok, a csillogó szemek és az elismerés marad. 


Ajándékba adom ezt a tanfolyamot szabadon válaszható időpontra - Tovább a megrendeléshez >>


 

Menü:

 

tatarbifsztek_132x82.jpgTatárbifsztek

Ha szeretsz vendégeket hívni, de nem mindig van kedved hatalmas főzéseket rendezni, a tatár beefsteak egy igazi jolly joker lehet a számodra.

 

T-bone steak_132x82.jpgT-bone steak

A T-bone steaket nyugodtan hívhatjuk a steakek királyának is, mert egyetlen szeletben két pompás szelet steak is van: egy bélszín és egy hátszín, ráadásul mindkettőnek hihetelenül jó íze van annak köszönhetően, hogy a csonttal együtt lett megérlelve majd megsütve. Steak rajongóknak banakcslistás! 

 

grillezett zöldségek chimicurri öntettel.JPGGrillezett zöldségek argentin chimichurri mártással

Köret és mártás receptből sosem lehet eleget tudni, mert sokkal könyebb velük változatossá tenni bármelyik étkezést, mint ha az egész menüt lecserélnéd.  Ha van egy két új recept a tarsolyodban, nem kell törnöd a fejed, hogy mit főzz és bátran hívhatsz vendégeket is, garantált lesz a siker!

 

Sós karamellás banános desszert_132x82.jpgSós karamellás banános desszert

A pohárdesszerteknek három nagyon nagy előnye van: gyorsan elkészülnek, nagyon mutatósak, és akár előzőnap is elkészíthetők, így rugalmasabban tudsz gazdálkodni az időddel, nem kell mindnet a vendégek érkezésekor elkészítened (velük is több időt tölthetsz) Ez a desszert elképesztően gazdag a karamellnek és a rengeteg krémes textúrának köszönhetően, a keksz ropogóssága és a friss gyümölcs pedig üdítő játkosságot csempésznek finden falatba.

 

 

 

 

Program:


17:50 - 18:00

Érkezés


A T-bone steak tanfolyam áttekintése, hogy mi mindent fogunk ma csinálni, aztán pedig elkészítjük a tartárt és a salátát. A tartár elkészítése során olyan hasznos dolgokat is gyakorolni fogunk, hogy érdemes gyorsabban, precízebben aprítani (vöröshagyma apró kockára vágása, petrezselyem felaprítása)

 

19:00 - 19:30

Az előétel elfogyasztása

 

19:30 – 19:50

Minden amit a steak hús beszerzésről tudni kell, hogy a T-bone steak otthon mindig kitűnően sikerüljön ( az elméleti tudnivalókat a tanfolyam után az elkészített receptekkel együtt e-mailben fogom küldeni)

  • milyen húst érdemes venni?
  • mik a legjobb beszerzési források, mit jelent a hús érlelése, és miért fontos?
  • érdemes-e pácolni a húst, és ha igen, hogyan?
  • hogyan lehet a húst otthon tárolni rövidebb vagy hosszabb ideig attól függően, hogy sikerült időzítened a beszerzést
  • milyen a megfelelő zsiradék, és mennyit érdemes egy-egy sütéshez felhasználni?
  • hogyan, és mennyi ideig érdemes sütni, hogy a steak állaga megfelelő legyen?
  • hogyan lehet a T-bone steaket különféle fokozatokra sütni?
  • hogyan, és miért érdemes pihentetni a  T-bone steaket sütés után, hogy a lehető legjobb formáját mutassa a tányérodon?

 

19:50 – 20:00
Szünet


20:00 - 21:30
A köret, a mártás és a desszert elkészítése párokban csak csoportosan ( a tanfolyam létszámától függ). T-bone steak sütés egyénileg. 

 

21:30 – 22:15
Terítés, tálalás, majd a jól megérdemelt vacsora során végre megkóstolhatod, milyen T-bone steaket sütöttél, és megnyugodhatsz, hogy az, hogy ilyen jól sikerült, az nem csak a véletlen műve volt, hanem a tiéd. Ezentúl akárhányszor egy pazar főételt, azaz T-bone steaket akarsz sütni, gond nélkül menni fog! Ilyenkor szoktam még időt szánni az esetlegesen felmerülő kérdésekre. A program várható befejezése ezért rugalmas. 22:15-22:30 környékén várható a befejezés. 

 



Ajándékba adom ezt a tanfolyamot szabadon válaszható időpontra - Tovább a megrendeléshez >>



Mit tartalmaz az ár?

  • a tanfolyam elvégzése után bármikor képes leszel tökéletes T-bone steaket sütni
  • nem kell attól félned, hogy ki kell dobnod a méreg drága húst, mert pontosan fogod tudni, hogy kell ezzel a nemes alapanyaggal bánni
  • a sütés-főzéshez szükséges alapanyagokat biztosítjuk, a tanfolyamra nem kell magaddal hoznod semmit
  • a program végén egy nagyon kellemes, hangulatos vacsora során pihenjük ki a sütés-főzés fáradalmait, amikor is megkóstoljuk, amit elkészítettünk: itt derül ki, hogy valóban képes vagy-e olyan steaket sütni, amit a legvadabb álmaidban reméltél (megsúgom, ekkor már biztosan tudni fogod, hogy igen), és a steak mellé készített köret, mártás, majd a menüt megkoronázó desszert igazi jolly jokerek lesznek a recepttáradban, ha vendégeket vársz, vagy egyszerűen egy jót akarsz főzni
  • recepteket a tanfolyam után e-mailben kapod meg, amelyben érthetően és alaposan, lépésről lépésre le van írva az elkészítés, hogy otthon is bármikor, évek múlva is újra és újra könnyedén meg tudd ismételni!
  • ráadásként 5 ajándék boldog tulajdonosa leszel, amik segítenek, hogy jobban eligazodj a hentesnél, lesz egy csomó új, könnyen elkészíthető köret és mártás recepted, amikkel könnyedén változatossá teheted a megszokott ételeidet.  Könnyebben tudsz bort választani húsételek mellé, és ha eddig gondjaid voltak a grillezéssel, tippjeim abban is segítenek. 

 


A steak tanfolyam mellé az alábbi AJÁNDÉKOKAT kapod:


#1 Bónusz: Melyik húsrész mire való? 

Ebből az anyagból megtudhatod, ha friss húst szeretnél vásárolni a hentesnél, egy adott recepthez, akkor melyik húsrészt érdemes választanod. De az is lehet, ha megtetszik valami a hentes pultban, és hazaviszed, ennek az összefoglalónak a segítségével kapsz néhány jó ötletet, hogy mit készíts belőle. 


1 bónusz steak tanfolyam.png



#2 Bónusz: 5 izgalmas köret nem csak steakhez

5 remek recept, hogy ha éppen kifogynál az ötletekből, mi legyen a köret a steak, vagy más finom sült mellé, amit éppen készítesz.  


2 bónusz steak tanfolyam.png



#3 Bónusz: 5 könnyű mártás húsok és grill zöldségek mellé

Ez az öt recept villámgyorsan segít, hogy egy kissé izgalmasabbá tedd a megszokott, és már mesteri szinten készített ételeidet. Egy új mártás, és máris újjá élednek az ízek, illatok, textúrák. Felfedezésre csábít ez az új kombináció a tányéron.


3 bónusz steak tanfolyam.png



#4 Bónusz: Borkalauz húsételekhez

Ha igazán stílusosan szeretnéd kínálni az általad nagy gonddal elkészített fogást, egy megfelelő bor sokat számít. Kiemeli, hogy milyen figyelmes és hozzáértő vagy. Egy olyan vendéglátó, aki a legkisebb részletre is odafigyel. A megfelelő bor párosítással igazán nagy hatást tehetsz a vendégeidre!


4 bónusz steak tanfolyam.png



#5 Bónusz: 20 tipp grillezéshez

Tavasztól őszig nem sok jobb elfoglaltság van a sütés-főzés szerelmeseinek, mint a szabadban grillezni. Egyetlen tűzhelyen, vagy sütőben elkészített hús sem lehet annyira fantasztikus ízű, mint a grillen sült társai. Ebben a gyűjteményben sok-sok olyan azonnal alkalmazható tippet találsz, amivel azonnal könnyebbé válik a grillezés. 

 

5 bónusz steak tanfolyam.png

 

  

Ajándékba adom ezt a tanfolyamot szabadon válaszható időpontra - Tovább a megrendeléshez >>



Miért pont a te főzőtanfolyamodat válasszam?


Vendéglátós családból származom, én vagyok a harmadik generáció, aki hivatásának választotta a főzést. Annyira szeretem, hogy el sem tudom képzelni, hogy bármi mással foglalkozzak!

 

Közgazdaságtant, vendéglátást és rendezvényszervezést tanultam, és 11 évet dolgoztam a turizmusban mielőtt elvégeztem a szakács iskolát és megalapítottam a saját főzőiskolámat.

 

Alaposan megvizsgáltam a hazai helyzetet, és a rengeteg jó mellett sok olyan dolgot tapasztaltam, ami nem tetszett. Például amikor egy főzőtanfolyamon nincs, vagy csak nagyon hiányos a recept, vagy szó szerint lényegi információk nem hangzanak el.

 

A saját tanfolyamaimat nagyon nagy precizitással úgy alakítottam ki, hogy ha csak egyszer látogatsz el valamelyik főzőtanfolyamomra, a főzésről olyan módon kezdesz el gondolkodni, ami megnyitja előtted  fejlődés útját. Azonnal alkalmazható tudást adok, és nem csak egy show-t, ami aznap este nagyon érdekes volt, de nem tanultál belőle semmit.  



Néhány visszajelzés azoktól, akik már részt vettek a T-bone steak tanfolyamon:


  • Kedves Niki! Mindig is fejtörést okozott, hogy mivel két különböző húsrészt kell egyszerre megsütni, mi lehet a trükk? Most már egy rejtéllyel kevesebb. Üdv: János

 

  • Kedves Niki! Nagyon hasznos volt a tanfolyam, menni fog otthon is, úgy érzem. Minden esetre nem fogok aggódni tovább, hogy a csont mellett hogy kell megsütni a húst. Üdvözlettel, T. Zoltán

 

  • Kedves Niki! Már a tatár önmagában megérte az estét. Nem is tudom, hogy bírtunk hazajönni, annyira bőséges volt a vacsora. Köszönjük még egyszer: Gábor, Tamás és Laci 

 

  • Szia Niki, Köszönjük a nagyon kellemes estét és a recepteket. Most ünnepeltük a párommal a 15. házassági évfordulónkat, és igazából ez egy meglepetés volt neki, mert nagyon imádja a steaket. Szerintem jól sikerült, mert hazafelé a kocsiban már azt tervezgette, mikor lesz otthon az első sütés! Köszönöm, Kata és Péter


Gyakran ismételt kérdések:


Hogyan zajlik a tanfolyam? Mi történik azután, hogy megérkeztem?

A tanfolyam kezdése előtt 10 perccel korábban érdemes érkezni. Ez pontosan elég arra, hogy lélekben is kicsit megérkezz, letedd a kabátod, táskád, kezet moss. A cipődet nem kell átváltani, és lábzsákot sem kell majd húznod. Ha van kedved kötényt kötni, hogy steaksütés közben ne legyen zsíros a ruhád, a fogason sorakozó kötények közül választhatsz egyet.  Ha nincs kedved, ez sem kötelező. A T-bone steak tanfolyamra érdemes olyan felsőben érkezni, aminek hosszú ujja van, hogy sütéskor védje a karodat. Illetve ne a legdrágább, legkülönlegesebb cipődet vedd fel, hogy steaksütés közben ne azon kellejen aggódnod, vajon rá fog-e fröccsenni a zsiradék, vagy sem? 

 

A programot mindig igyekszem pontosan kezdeni. Ha valaki késik, és jelezte, akkor sem várakoztatom meg, akik ott vannak, hanem kezdünk. 

Minden tanfolyam elején átnézzük mi mindent fogunk együtt aznap elkészíteni, miről lesz szó az elméleti anyagban, és az ételek elkészítése konkrétan hogyan fog zajlani.

 

A T-bone steak tanfolyamon létszámtól függ az ételek elkészítési módja. A tatár, a saláta, a köret, a mártás és a desszert elkészítése lehet egyénileg, párban vagy csoportosan. A steaket minden esetben mindenki saját magának süti.

A tanfolyam menetrendjét fentebb találod, percre pontosan lebontva. Az ételekről, amiket elkészítünk, szintén a fenti blokkban találsz részletes leírást és fotókat. 


A tanfolyamra egyedül is jelentkezhetek? 

Nyugodtan jelentkezhetsz egyedül is. A tanfolyamok időpontjainál pontosan lehet látni, hogy arra a dátumra hány szabad hely van, úgyhogy tudsz arra is következtetni, hogy az egy kisebb, vagy nagyobb létszámú tanfolyam lesz. Válassz olyan időpontot, ahol a te habitusodnak megfelelő lesz a létszám. Egyébként a tanfolyamaim még teltház esetén is kis létszámú, exkluzív programok, hogy minden résztvevőre tudjak figyelni, mindenki megkapja a szükséges mennyiségű segítséget, és feltehesse a kérdéseit.

Arra az egyre érdemes csak felkészülni, hogy a tanfolyamokon a minimális létszám a 3 fő. Így ha azon a dátumon teljesen egyedül lennél, meg foglak kérni, hogy válassz egy másik időpontot, ahol biztosan meg van a megfelelő minimális létszám. 



Lehetséges, hogy ügyetlen leszek, le fogok égni?

Van egy jó hírem, meg egy rossz. A jó hírem az az, hogy mindenki más is ugyanettől fél, aki veled együtt részt vesz a főzőtanfolyamon. A rossz hír, hogy senki nem azzal lesz elfoglalva, hogy te mit csinálsz, vagy hogyan csinálod. Mégpedig azért, mert a főzőtanfolyamokat úgy építettem el, hogy azalatt a 4 óra alatt, amíg a program tart, rengeteg tennivalónk lesz, mindig történik valami érdekes. Úgyhogy mindenki nagyon-nagyon el lesz foglalva azzal, amit éppen csinálnia kell, és előbb-utóbb el is felejti, hogy vajon mások mit gondolnak róla. 

 

Lehetséges, hogy nem fogok hallani semmi újat, mert már évek óta tanulmányozom a témát?
Évekig izgultam a tanfolyamaimon, hogy vajon mikor jön valaki, aki sokkal jobban ért a témához, és a program végén fel lesz háborodva, hogy merek kiállni és tanfolyamot tartani. A rettegésem odáig fokozódott, hogy képes voltam elutazni az Egyesült Államokba, hogy biztosan tudjam, milyen a steak ott, ahol igazán értenek hozzá és Japánba is, hogy megkóstoljam milyen az igazi Wagyu . Aztán ahogy egyre több külföldi tapasztalatom lett, már biztonsággal ki merem jelenteni, hogy mikor jó egy steak, és mikor nem. Az aggódásról pedig szépen lassan leszoktam, mert rendszeresen kapok olyan visszajelzéseket a tanfolyamaim után, hogy "Nem hittem volna, hogy fogsz nekem valami újat mondani, de legnagyobb meglepetésemre sikerült, és köszi!"

 

Ha nem szoktam főzni, ezután sem szeretnék, akkor is van értelme eljönni egy főzőtanfolyamra? Annyi mást lehetne helyette csinálni...

Erre is van egy személyes sztorim. A főzőtanfolyamokról pont ezt gondoltam. Hogy minek? Tök jól főzök, most 3-4 óra alatt nem fog már velem ott olyan nagy dolog történni. A családom már évek óta nyaggatott, hogy menjek már el egyre, mert szerintük nagyon tetszene nekem, de makacsul ellenálltam. Aztán egyszer már annyira elegem volt belőlük, hogy megadtam magam. Elmentem végre valahára egy főzőtanfolyamra. És annyira bejött az élmény, hogy hamarosan megnyitottam a saját főzőiskolámat. Úgyhogy amíg nem próbáltad, nem tudhatod. Lehet, hogy pont neked való!

 

Ha nem bírom, hogy mindenki rám figyel, akkor hogy fogom érezni magam egy ilyen tanfolyamon?

A tanfolyamokon nagyon ügyelek rá, hogy mindenkire egyforma figyelem jusson. Ha szeretnél inkább elvegyülni a tömegben, hogy véletlenül se legyél túlzottan a figyelem középpontjában, akkor neked érdemes lehet a nagyobb létszámú tanfolyamokra jelentkezni. A főzőtanfolyamok időpontjainál látszik a szabad helyek száma. Válassz olyan időpontot, ahol vélhetően kényelmesen érzed majd magad. 

 

Előfordulhat, hogy túl sokan lesznek, ezért nem kapok elegendő segítséget, és nem tehetem fel a kérdéseimet?

A tanfolyamokon nagyon ügyelek rá, hogy mindenkire egyforma figyelem jusson. Ha szeretnél sok-sok személyes segítséget kapni tőlem, és sok-sok kérdésed van, akkor neked érdemes lehet a kisebb létszámú tanfolyamokra jelentkezni. A főzőtanfolyamok időpontjainál látszik a szabad helyek száma. Válassz olyan időpontot, ahol vélhetően kényelmesen érzed majd magad. 

 

Lehetséges, hogy nekem nem fog sikerülni az ételek elkészítése, vagy olyan dolgot kell csinálni, amire nem leszek képes?

Lehetséges, hogy vannak olyan tapasztalataid, ha otthon el akarsz készíteni egy receptet, hogy nem sikerül és csalódott leszel. Pedig kép is van a receptben, és a tied nem hasonlít. Megnyugtatlak, az esetek 110%-ában nem te vagy a hibás, hanem kifogtál egy rossz receptet. 

A tanfolyamokat 2012-óta tartom, és már több, mint 7000 emberrel főztem együtt - még leírni is sok!-, de nem láttam még olyat, hogy a főzőtanfolyamon valaki ne lett volna képes megcsinálni, amit meg kellett, vagy ne sikerült volna neki az étel. A tanfolyamaimon pontosan azt tanítom, hogy a főzés egy szuper izgalmas, szuper érdekes dolog, amit érdemes csinálni. Nem olyan, amit érdemes elkerülni, mert csak kudarc érthet. Pont, hogy a főzésben a legkönnyebb sikereket elérni! 

 

Lehetséges, hogy csak a tanfolyamon sikerül, de otthon nem fog? Láttam már ilyet...

Sajnos én is. Előfordulhat, hogy egy nem megfelelő főzőtanfolyamot fogtál ki, és vagy nem is kaptál receptet, vagy amit kaptál, az nem volt elég pontos. Én nagyon oda figyelek rá, hogy a receptjeim precízek, könnyen érthetőek, részletesek legyenek annak érdekében, hogy otthon bármikor el tudd készíteni újra meg újra, évek múlva is! 

 

Lehetséges, hogy olyan konyhai eszközöket, alapanyagokat fogunk használni, ami nekem otthon nem áll rendelkezésemre, vagy túl macerás a beszerzésük? 

Van néhány trükkös konyhai eszközöm az igaz, de mindegyiket lehet egy kis kreativitással helyettesíteni. Speciális konyhagépeket nem használok pont azért, hogy a receptek amiket tanítok, otthoni körülmények között is könnyen kivitelezhetőek legyenek. Az alapanyagok beszerzésével kapcsolatosan pedig el foglak halmozni beszerzési tippekkel. Azokkal a helyekkel foglak megismertetni, ahol mindent egyszerre be tudsz majd szerezni, hiszen senki nem szeret fölöslegesen sok időt fordítani a főzés előtti bevásárlásra. 

 

 

Staudinger Niki.jpgSzia! Staudinger Niki vagyok.  Főzőiskolámban, a Portobello Chefben 2012 óta tanítom a steak sütést. Már több, mint 7000 embernek segítettem, hogy fejlődjön a főzésben. Úgy gondolom, a tökéletes steaket otthon is el lehet készíteni, nem csak azok kiváltsága, akik meg tudják fizetni a sokszor nem olcsó éttermi árakat.

 

Tudom milyen érzés, amikor alaposan felkészültél, megvetted a legdrágább húst, rászántad az időt, és a steak amit készítettél mégis kétségbeejtő. NEM TE VAGY A HIBÁS, HA NEM SIKERÜLT IDÁIG A STEAK.

 

A steak tanfolyamon nagyon alapos, és rendszerezett ismeretanyaggal várlak, hogy ezután a steak sütés mindig egy jó érzéssel töltsön el. Akárhányszor nekiállsz, érezd úgy, hogy ez neked nagyon jól megy! 

 

 

Ne feledd, a tanfolyamok kis létszámosak, így a helyek gyorsan betelnek. Egyetlen dolgod maradt,töltsd ki a jobb oldali jelentkezési űrlapot és találkozzunk a következő órán!

 

 

Létszám információ:

 

  • Minimum létszám: 2 fő
  • Maximum létszám: 6 fő



Módosítás:

Ha bármilyen okból módosítani szeretnél a részvételed időpontján, a program kezdete előtt legkésőbb 

  • 5 nappal még díjmentesen megteheted,
  • 4 nappal a tanfolyam kezdete előtt 10.000 Ft/fő módosítási díj fizetendő,
  • 72 órával a tanfolyam kezdete előtt a tanfolyam elvész. 

 

Kérlek, vedd figyelembe, hogy a főzőiskolában csak friss nyersanyagokkal dolgozunk, ezért szükségünk van némi felkészülési időre a beszerzéshez, hogy minden tökéletes legyen.

 

 

icon_garancia.png

Garancia

 

Ez a tanfolyam annyira profi, hogy 100% garanciát válallok rá. Ha mégis nehézségeid támadnak az otthoni steak sütésben, 1 hónapon belül a vendégünk vagy egy ismétlő alkalomra!


Ajándékba adom ezt a tanfolyamot szabadon válaszható időpontra - Tovább a megrendeléshez >>

 

Vissza